Ліниві голубці – рецепти в духовці на сковороді і в мультиварці, з фаршем, капустою і рисом

Ліниві голубці не поступаються за смаковими характеристиками класичної версії страви, проте готуються простіше і швидше, позбавляючи від турбот, пов’язаних з підготовкою листя і формуванням конвертиків. При правильному приготуванні вироби вдаються дуже апетитними і можуть бути подані до будь-якого столу.

Загрузка...

Як приготувати ліниві голубці?

Ліниві голубці – рецепт, не вимагає особливих знань або умінь у кулінарній справі, і виконується з доступних і простих продуктів.

  • Страву готують з фаршу, доповнюючи його рисом, цибулею, іншими овочами і спеціями.
  • Незмінний компонент страви – капуста. У ледачої версії овочеві листи, як правило, подрібнюються і втручаються у фарш або перекладаються шарами з іншими складовими.
  • З фаршу з капустою оформляють довгасті голубці, або найчастіше просто залишають масу як є і протушивают в сотейнику на плиті, готують в духовці або мультиварці, додавши підливу.
  • Подають ліниві голубці зі сметаною.
  • Рецепт лінивих голубців з капустою і фаршем

    Прості ліниві голубці з фаршем готуються без додавання рису, що не тільки спрощує і прискорює процес, позбавляючи від необхідності варіння крупи, але і надає можливість скуштувати більш ситна та поживна страва. Щоб капуста стала м’якше і гнучкіше, її після нарізки підсолюють і злегка розминають руками.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • фарш – 1 кг;
    • яйце – 2 шт.;
    • борошно – 1 склянка;
    • болгарський перець, цибуля та морква – 1 шт.;
    • сік томатний – 700 мл;
    • зелень – 1 пучок;
    • часник – 1 зубок;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, цукор, лавр, перець.

    Приготування

  • Дрібно шаткують капусту, розминають руками, після чого вмішують у фарш, додавши половинку нарізаної цибулини, яйця, сіль, перець.
  • З отриманої маси формують довгасті котлети, панірують їх у борошні, обсмажують в маслі з двох сторін, перекладають у сотейник.
  • Обсмажують цибулю з морквою і перцем, додають томатний сік, приправи, сіль, цукор, зелень, часник, заливають соусом ліниві голубці зі свіжої капусти.
  • Томят страву під кришкою 30 хвилин.
  • Загрузка...

    Ліниві голубці – рецепт з рисом

    Не менш прості в приготуванні ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем. Особливість рецепта в додаванні в основу для виробів звареного до напівготовності рису. Можна використовувати будь-які сорти крупи. При бажанні для соковитості і додаткового смаку складу фаршу доповнюють спассерованными овочами.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • фарш – 600 г;
    • рис – 150 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • томатний сік – 1 л;
    • зелень – 1 пучок;
    • часник – 2 зубки;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, цукор, лавр, перець.

    Приготування

  • Відварюють рис і подрібнюють капусту.
  • Обсмажують цибулю з морквою, половину порції змішують з фаршем, рисом і капустою, додавши яйце.
  • З отриманої маси оформляють ліниві голубці, обсмажують їх в олії.
  • До решти піджарки додають сік, доводять до кипіння, додають спеції, часник, зелень, приправляють підливу, заливають нею рум’яні заготовки, тушкують 30 хвилин.
  • Ліниві голубці з курячого фаршу

    Дієтична і легка версія улюбленого страви – ліниві голубці з куркою, які можна готувати як з додаванням рису, так і без нього. Ніжний смак виробів можна наповнити пікантністю, додавши до фаршу часник і приправивши масу сухими травами. Як підливи в даному випадку підійде суміш томату зі сметаною.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • куряче філе – 1 кг;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • борошно – 1 склянка;
    • томатна паста сметана – 3 ст. ложки;
    • вода – 1 л;
    • часник – 3 зубки;
    • італійські трави – 2 щіпки;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, цукор, лавр, перець.

    Приготування

  • Подрібнюють куряче філе і капусту, змішують, додавши яйця, пару зубків часнику, трави, сіль, перець.
  • Оформляють голубці, панірують їх у борошні, підрум’янюють її в олії.
  • Пасерують цибулю з морквою додають пасту, сметану, воду, приправи і часник.
  • Заливають соусом ледачі курячі голубці, протушивают під кришкою 30 хвилин.
  • Ліниві голубці в сметанному соусі

    Делікатними за смаком виходять приготовані ліниві голубці у каструлі або сотейнику в сметанному соусі. Сметану бажано використовувати з високим відсотком жирності, розбавивши її склянкою кип’яченої води. Приправляти підливу можна спеціями на свій смак, сушеної або свіжої нарубаною зеленню.

    Інгредієнти:

    • капуста – 800 г;
    • фарш 700 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • сметана – 500 г;
    • вода – 1 склянка;
    • часник сушений – 1 ч. ложка;
    • сушена або свіжа зелень – за смаком;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, цукор, лавр, перець.

    Приготування

  • Для соусу сметану змішують з водою, зеленню, посоливши і приправивши за смаком, додають часник.
  • Капусту подрібнюють, змішують з фаршем, яйцем, приправами.
  • Оформляють голубці, обсмажують в олії.
  • Перекладають вироби у каструлю і заливають соусом.
  • Смажать смачні голубці ліниві 30 хвилин під кришкою.
  • Пісні ліниві голубці

    Наступний рецепт лінивих голубців з капустою виконується без м’яса та інших продуктів тваринного походження, що дозволяє подавати страву в пост або включати в меню вегетаріанців. У фарш для виробів в даному випадку додають відварені і нарізані дрібно гриби, які додадуть додатковий смак і поживність.

    Інгредієнти:

    • капуста – 500 г;
    • гриби – 400 г;
    • круглий рис – 1 склянка;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • паста томатна – 30 г;
    • вода – 2 склянки;
    • часник сушений – 1 ч. ложка;
    • кетчуп і майонез пісний – по 150 г;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, цукор, спеції, борошно.

    Приготування

  • Змішують нарізану капусту і гриби з відвареним рисом, пастою і половиною порції піджарки з цибулі і моркви.
  • Формують голубці, панірують їх у борошні, обсмажують з двох сторін, перекладають у сотейник.
  • Змішують майонез, кетчуп з часником, розбавляють водою, заливають сумішшю ліниві голубці без м’яса, тушкують 30 хвилин.
  • Ліниві голубці – рецепт в духовці

    Надзвичайно смачні ліниві голубці в духовці з підливою з томату зі сметаною. Для соусу можна взяти перетерті свіжі або у власному соку помідори або замінити їх розведеною томатною пастою, готовим соусом або розведеним кетчупом. Форму перед запіканням з соусом накривають кришкою або фольгою.

    Інгредієнти:

    • капуста фарш – 500 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • морква – 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • томатний соус – 700 мл;
    • сметана – 200 г;
    • сіль, перець, панірувальні сухарі, спеції.

    Приготування

  • Змішують фарш, подрібнену капусту і цибулю, відварений рис з яйцем і приправами.
  • Оформляють голубці, панірують у сухарях, укладають у форму, запікають 20 хвилин при 200 градусах.
  • Заливають вироби сумішшю томатного соусу зі сметаною, піджаркою з цибулі і моркви, продовжують запікання ще 40 хвилин.
  • Дуже ліниві голубці – рецепт

    Елементарно і швидко готуються дуже ліниві голубці. У даному випадку навіть не потрібно формувати з фаршу заготовки: рубане м’ясо гаситься упереміш з капустою і підливою. Якщо не брати до уваги візуальну різницю між просто ледачим і дуже ледачим стравою, то результат виходить ідентичний.

    Інгредієнти:

    • капуста фарш – по 700 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • помідори – 3 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю з морквою.
  • Додають фарш, приправи, обсмажують при помішуванні, додають трохи води.
  • Закладають капусту, перетерті помідори, спеції часник і тушкують страва до м’якості овочів.
  • Додають відварений рис, перемішують, прогрівають 5 хвилин.
  • Ліниві голубці з перловкою

    Не менш простим є приготування ледачих голубців з відвареною перловкою. Страву можна зробити як з додаванням м’ясного фаршу, так і замінивши його подрібненими відвареними грибами, в ідеалі втішними. Дуже смачним виходить страва, якщо частина білокачанної капусти замінити червонокачанної.

    Інгредієнти:

    • капуста фарш – 800 г;
    • перловка – 1 склянка;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • томатна паста – 70 г;
    • часник – 1 зубок;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • Обсмажують цибулю і моркву.
  • Додають фарш, обсмажують 5 хвилин, закладають капусту.
  • Вмішують пасту, додають склянку води, спеції, тушкують страва 30 хвилин.
  • Закладають відварену перловку, припускають страву ще 5 хвилин.
  • Як приготувати ліниві голубці на сковороді?

    Смачними і соковитими вдаються ліниві голубці на сковороді, якщо приготувати їх за наступним рецептом. В даному випадку м’ясний фарш з рисом, овочами і капустяна нарізка укладаються в посудину шарами і в процесі гасіння не перемішуються. Важливо щільно прикрити ємність кришкою і зменшити вогонь до мінімуму.

    Інгредієнти:

    • капуста фарш – 500 г;
    • рис – 70 г;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • томатна паста – 70 г;
    • вода – 2 склянки;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • Фарш перемішують з сирим рисом, морквою і цибулею, приправляють і укладають шарами з нарізаною капустою в сковороду з олією.
  • Заливають вміст приправленою за смаком сумішшю з води з пастою і готують під кришкою 40 хвилин.
  • Ліниві голубці – рецепт в мультиварці

    Приготувати ліниві голубці у томатному соусі особливо просто за допомогою мультиварки. Причому можна оформити вироби у вигляді довгастих заготовок, обсмаживши їх попередньо на «Випікання», або просто скласти основу страви в чашу і протушкувати з додаванням підливи до готовності крупи та капусти.

    Інгредієнти:

    • капуста фарш – 500 г;
    • рис – 100 г;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • томатна паста – 70 г;
    • сметана – 60 г;
    • вода – 1 л;
    • олія – 30 мл;
    • часник сушений – 1 ч. ложка;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • Капусту змішують з фаршем і рисом, приправляють, викладають в чашу, налив на дно масло.
  • Змішують пасту, сметану і воду, додають часник , приправи, заливають сумішшю вміст мультикастрюли.
  • Включають «Випічку» на 1 годину, після чого залишають страву ще на 15 хвилин на «Підігріві».
  • Ліниві голубці на пару

    Якщо є бажання отримати максимально дієтичну версію страви, приготовані ліниві голубці на пару в мультиварці підійдуть для цієї мети як не можна краще. Поданий далі рецепт виконується без додавання рису, який за потреби можна відварити до готовності і вмішати в основу виробів.

    Інгредієнти:

    • фарш – 500 г;
    • капуста – 300 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • сметана – 1 ст. ложка;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • Дрібно рубають капусту змішують з фаршем, цибулею, яйцем і тертої морквою.
  • Приправляють масу, додають сметану, оформляють голубці, укладають на решітку.
  • Включають режим «Пар», додавши в чашу воду, готують страву 40 хвилин.
  •  

    Загрузка...