Лечо з перцю і помідорів – рецепти на зиму з огірками, кабачками, баклажанами

Лечо з перцю і помідорів – чудове овочеве блюдо, смак якого можна сповна насолодитися літом або зберегти ласощі на зиму, укупорив в банки. Універсальність закуски дозволяє подавати її самостійно з хлібом, як гарнір до м’яса або риби.

Загрузка...

Як зробити лечо з помідорів і перцю?

Прості та елементарні рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів допоможуть оцінити всі принади страви, приготованої в різних варіаціях, і освоїти тонкощі виконання кожної технології.

  • Болгарський перець вибирають свіжий, м’ясистий, в ідеалі різних кольорів.
  • Промиті овочеві примірники позбавляють від насіння і плодоніжок, шаткують часточками, великою соломкою або кубиками.
  • Помідори в залежності від рецепту нарізають часточками або просто подрібнюють до стану пюре блендером.
  • Скибочки перцю протушивают в томатній масі з додаванням інших овочів, спецій і консервантів.
  • Для тривалого зберігання лечо з перцю і помідорів розфасовують по стерильним банкам, герметично закупорюють і перевертають під теплу ковдру до охолодження.
  • Лечо з томатів, перцю і моркви

    Лечо з болгарського перцю з помідорами буде більш насиченим смаком і текстурою, якщо додати до складу морква, нарізавши її соломкою, кубиками або пропустивши через тертку, в залежності від форми і розміру нарізки інших овочів. Томатний соус можна замінити порцією уварених перетертих томатів або розведеною у воді пастою.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець і помідори – 1,5 кг;
    • моркву і цибулю – 1 кг;
    • цукор і рослинне масло – по 1 склянці;
    • соус томатний – 500 мл;
    • оцет 9 % – 100 мл;
    • сіль – за смаком.

    Приготування

  • Нарізають перець, помідори, морква і цибуля.
  • Заливають овочі томатним соусом, змішавши його з маслом і цукром, залишають на годину.
  • Підсолюють масу за смаком, дають настоятися в холодильнику 10 годин.
  • Мають ємність на вогні, проварюють 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до кінця готування оцет.
  • Розфасовують гаряче лечо з перцю, моркви та помідорів по судинах, укупоривают.
  • Загрузка...

    Лечо з баклажанами, помідорами і перцем

    Рецепт лечо з помідорів і перцю можна доповнити баклажанами. Це зіграє на користь поживності закуски і зробить її доречною навіть для подачі в якості основного блюда на друге. Варіюючи пропорціями складових можна кожен раз насолоджуватися новим, але не менш цікавим смаком ласощі.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець і помідори – 500 г;
    • цибуля – 300 г;
    • баклажани – 700 г;
    • рослинне масло – 100 мл;
    • томатний сік – 1 склянка;
    • часник – 2-3 зубки;
    • сіль, цукор, перець – за смаком.

    Приготування

  • На маслі обсмажують очищені і нарізані баклажани з цибулею 5 хвилин.
  • Закладають солодкий перець, дрібно нарізані або перетерті томати, часник, вливають сік.
  • Приправляють лечо з перцю і помідорів за смаком, протушивают 30 хвилин.
  • Рецепт лечо з кабачками, перцем і помідорами

    Наступний рецепт лечо з кабачків, перцю і помідорів можна реалізувати, якщо необхідно зробити заготовку на зиму. Кількість солі і цукру можна додавати за смаком, не прив’язуючись до зазначеної нормі. Салат буде смачніше, якщо помідори попередньо очистити від шкірки, а потім подрібнити до пюре в блендері.

    Інгредієнти:

    • кабачки, болгарський перець і помідори – 1 кг;
    • цибуля – 300 г;
    • морква – 0,5 кг;
    • рослинна олія – 150 мл;
    • оцет – 9 ч. ложок;
    • часник – 2-3 зубки;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 50 р.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою, змішують з нарізаними кабачками і перцем.
  • Заливають овочі пюре з помідорів, додавши часник, цукор і сіль, тушкують 20 хвилин.
  • Вливають оцет, доводять салат до потрібного смаку, проварюють ще 5 хвилин і закупорюють в стерильні банки.
  • Залишають лечо з кабачків, перцю і помідорів під шубою до охолодження.
  • Лечо з огірками, помідорами і перцем

    Особливо приємним і ніжним на смак виходить лечо з огірків з солодким болгарським перцем і помідорами. За бажанням закуску можна зробити більш гострою, додавши до овочевої маси стручок гострого перцю або чилі, провернувши його через м’ясорубку або в блендері разом з очищеними від шкірки свіжими томатами.

    Інгредієнти:

    • огірки – 2 кг;
    • болгарський перець і помідори – 1 кг;
    • рослинне масло – 100 мл;
    • оцет – 100 мл;
    • часник – 5 зубків;
    • сіль – 80 г;
    • цукор – 180 р.

    Приготування

  • Готують помідори, перетворюють їх в пюре.
  • В томат закладають сіль, цукор, вливають олію, прогрівають до кипіння.
  • Додають перець, часник, протушивают масу 10 хвилин.
  • Далі черга огірків. Їх нарізають кружальцями, додають в посудину разом з оцтом, проварюють масу 7 хвилин, укупоривают в банки.
  • Салат лечо з перцю і помідорів

    Приготування лечо з перцю і помідорів за таким рецептом дещо відрізняється від попередніх варіацій. Підсумкова текстура закуски нагадує салат і повною мірою зберігає форму овочевих скибочок, що позитивно позначається на зовнішньому вигляді заготовки. Порадує і чудовий смак отриманого ласощі.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець і цибулю – 1 кг;
    • помідори – 3 кг;
    • рослинне масло – 300 мл;
    • оцет – 60 мл;
    • сіль – 2 ст. ложки;
    • цукор – 250 р.

    Приготування

  • Цибулю нарізають півкільцями, перець і помідори часточками.
  • Масло з цукром і сіллю прогрівають до кипіння, вливають оцет, заливають маринадом овочі і залишають для просочення на 6 годин.
  • Прогрівають салат лечо до кипіння, проварюють на тихому вогні 20-25 хвилин, розфасовують по стерильним судинах, закупорюють, обгортають до охолодження.
  • Лечо в мультиварці

    Даний рецепт лечо на зиму з перцю, помідорів виповнюється в мультиварці. Овочі просто завантажуються в чашу і нудяться в режимі «Гасіння». Якщо необхідно закуску зберегти на зиму, її проварюють 3 хвилини, переключивши прилад на функцію «Випічка», додають есенцію, після чого розфасовують по стерильним банкам.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець – 1 кг;
    • помідори – 1,5 кг;
    • цибулю і моркву – по 250 г;
    • рослинна олія – 150 мл;
    • сіль – 1 ст. ложка;
    • томатний сік – 150 мл;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • оцтова есенція – 0,5 ст. ложки.

    Приготування

  • Нарізані овочі закладають у чашу з маслом.
  • Додають сіль, цукор, сік, перемішують, дають постояти 15 хвилин.
  • Готують домашнє лечо з помідорів і перцю на «Гасіння» 1 год.
  • Рецепт лечо на зиму

    По суті, будь-який рецепт лечо можна використовувати для консервування закуски на зиму. Наступний варіант не є винятком. Значні порції складових дозволять в даному випадку за один прийом заготовити відразу 14-15 півлітрових баночок пікантного і дивно смачних ласощів.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець і помідори – 2 кг;
    • помідори – 1,5 кг;
    • цибуля – 2 кг;
    • рослинне масло – 300 мл;
    • сіль – 5 ч. ложок;
    • чорний перець горошком – 2 ч. ложки;
    • горошини запашного перцю – 8 шт.;
    • лавр – 4 шт.;
    • цукор – 8 ст. ложок;
    • оцет 9% – 6 ст. ложок.

    Приготування

  • Подрібнюють помідори в пюре, додають всі інші овочі, прянощі і спеції, крім оцту.
  • Протушивают овочеву масу 1 годину, вливають оцет.
  • Закупорюють лечо з перцю і помідорів на зиму в стерильні банки і загортають їх до повного охолодження в перевернутому вигляді.
  • Лечо з перцю і помідорів без оцту

    Наступний рецепт допоможе заготовити лечо без оцту на зиму. Закуска прекрасно зберігається навіть при кімнатних умовах і не потребує додавання інших консервантів: цілком вистачає природної кислотності томатів. За бажанням складу можна доповнити нарубаної свіжої або сушеної зеленню і часником.

    Інгредієнти:

    • болгарський перець – 1 кг;
    • помідори – 3 кг;
    • сіль – 1 ст. ложка;
    • цукор – 3 ст. ложки;
    • чорний і запашний перець, гвоздика і лавр – за смаком.

    Приготування

  • Нарізаний перець і помідори (половину від усієї кількості) укладають у каструлю або сотейник і проварюють 15 хвилин.
  • Додають решту нарізані томати, тушкують ще 15 хвилин.
  • Приправляють лечо по смаку, додавши сіль і цукор, проварюють 5 хвилин.
  • Киплячим розкладають лечо в стерильну тару, укупоривают і ховають під ковдру.
  •