Лечо з баклажанів на зиму – рецепти з помідорами, солодким перцем, кабачками і квасолею

Лечо з баклажанів на зиму – одна з популярних інтерпретацій класичного угорського рецепта. Тут баклажани відмінно здружилися з традиційними компонентами – цибулею, болгарським перцем і томатами, ніж утворили бездоганна по смаку, консистенції, поживності і ароматам блюдо, що стало відмінною прикрасою простого домашнього меню.

Загрузка...

Як приготувати лечо з баклажанів на зиму?

Лечо з баклажанів на зиму «пальчики оближеш» вже давно стало ім’ям прозивним. Так характеризують смачну, ароматну і оригінальну закуску, зроблену з синеньких. Для її приготування всі овочі зі списку нарізають, приправляють, приправляють часником, заливають маслом В кінці, додають оцет і закочують.

  • Смачне лечо з баклажанів на зиму передбачає використання якісних продуктів: при купівлі баклажанів слід вибирати невеликі і молоді плоди.
  • Старі плоди містять соланін, щоб позбутися від нього, слід пересипати нарізані баклажани сіллю.
  • Не варто скупитися на спеції і прянощі: часник, чорний мелений гострий червоний перці лише посилять смак страви.
  • Лечо з баклажанів і солодкого перцю

    Відсутність соковитих помідорів – не привід відмовлятися від популярного страви. У цьому випадку, лечо з баклажанами і перцем в томатному соусі вийде нітрохи не гірше класичного рецепту. Тим більше, що соус фінансово вигідний, зручний і значно прискорює процес приготування, позбавляючи господинь від стомлюючого бланшування і пюрирования.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • солодкий перець – 1,5 кг;
    • томатний соус – 3 л;
    • часник – 2 головки;
    • пекучий перець – 1 шт.;
    • оцет – 90 мл;
    • масло – 500 мл;
    • цукор – 120 г;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Овочі та прянощі наріжте, здобріть сіллю, цукром і томатним соусом і тушкуйте 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до закінчення, влийте оцет.
  • Загорніть лечо з перцю і баклажанів в томаті в стерильні банки.
  • Загрузка...

    Лечо з баклажанів та помідорів

    Більшість господинь віддають перевагу лечо з баклажанами, помідорами і перцем багатьом традиційним соління. Цьому є своє пояснення: такий заготівлею можна ситно нагодувати домочадців, і отримати добрячу порцію вітамінів, разом з яскравим і апетитним овочевим асорті, якого так не вистачає в зимову пору.

    Інгредієнти:

    • помідори – 3,5 кг;
    • солодкий перець – 1,7 кг;
    • баклажани – 2 кг;
    • сіль – 50 р;
    • цукор – 150 г;
    • оцет – 60 мл;
    • масло – 250 мл

    Приготування

  • Томати подрібніть, приправте спеціями і оцтом, і проваріть з півгодини.
  • Додайте баклажани, перець і тушкуйте ще 30 хвилин.
  • Готується лечо з баклажанів на зиму без стерилізації, тому відразу закочується і залишається до охолодження перед розміщенням на зберігання.
  • Лечо з кабачків і баклажанів

    Лечо з кабачками і баклажанами на зиму припаде до душі любителям вітамінних заготовок. Велика кількість компонентів робить консервацію максимально корисною, а їх різноманітність підсилює смак. Не останнє місце займають кабачки: вони додають соковитості і солодощі, а їх ніжна структура надає сприятливу дію на травлення.

    Інгредієнти:

    • помідори – 2,7 кг;
    • баклажани – 1,3 кг;
    • кабачки – 1 кг;
    • морква – 4 шт.;
    • цибуля – 3 шт.;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • оцет – 45 мл;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Помідори пюрируйте.
  • Додайте кабачки, баклажани, морква, цибуля, часник, перець і тушкуйте до розм’якшення. Заправте оцтом.
  • Загорніть лечо з баклажанів на зиму в стерильні банки.
  • Лечо з квасолею і баклажанами на зиму

    Бажаючим отримати не тільки смачну, але максимально ситну заготівлю, рекомендується лечо з квасолею і баклажанами. Це бобове містить масу вітамінів, 25% легкозасвоюваного білка і за своєю поживністю перевершує багато сорти м’яса, що допускає використання такої консервації як повноцінного самостійного блюда.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • квасоля – 400 г;
    • томати – 2,3 кг;
    • солодкий перець – 6 шт.;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • масло – 500 мл;
    • оцет – 120 мл;
    • сіль – 60 г;
    • цукор – 250 р.

    Приготування

  • Томати пюрируйте, квасоля відваріть.
  • Покладіть в пюре баклажани, скибочки перцю, спеції, олію і тушкуйте 15 хвилин.
  • Додайте квасолю, часник і тушкуйте ще 15 хвилин.
  • Влийте оцет і закатайте.
  • Лечо по-грузинськи з баклажанами

    Любителі гострих закусок будуть приємно здивовані лечо по-грузинськи на зиму з баклажанами. Це кавказьке блюдо рясніє гострими прянощами, які, в поєднання з синенькими, томатами і солодким перцем, перетворюють заготівлю ароматне, смачне засіб для схуднення. Адже вони чудово стимулюють обмін речовин і розщеплюють жир.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • солодкий перець – 8 шт.;
    • пекучий перець – 3 шт.;
    • томати – 2,3 кг;
    • масло – 160 мл;
    • цукор – 200 г;
    • сіль – 60 г;
    • головка часнику – 3 шт.

    Приготування

  • Томати з перцем пюрируйте, пропустивши через м’ясорубку.
  • Баклажани очистіть, укладіть в томатне пюре разом з перцем, часником, олією, спеціями і варіть 40 хвилин.
  • Загорніть лечо грузинське з баклажанів на зиму в банки.
  • Лечо з баклажанами і томатною пастою

    Господині, яким рецепт лечо з баклажанами може здатися занадто трудомістким, можуть використовувати замість свіжих помідорів томатну пасту. Цей концентрований компонент не тільки скоротить час приготування, але і дозволить швидко і просто добитися бажаної консистенції: потрібно лише пасту розвести водою 1:1, приправити і додати овочі.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • солодкий перець – 1 кг;
    • морква – 2 шт.;
    • масло – 240 мл;
    • томатна паста – 700 г;
    • вода – 700 мл;
    • оцет – 40 мл

    Приготування

  • Розведіть пасту водою, додайте спеції за смаком, влийте олію і проварити 2 хвилини.
  • Покладіть овочі і тушкуйте півгодини.
  • Влийте оцет і закатайте.
  • Лечо з баклажанів з грибами на зиму

    Лечо з баклажанами і грибами – одна з улюблених заготовок. Гриби додають самобутності та оригінальності, а різноманітність їх сортів допоможе кожен раз насолоджуватися новим смаком. Таке блюдо по кишені і професійним грибникам, і домогосподаркам, оскільки однаково ароматно і з лісовими екземплярами, і з покупними печерицями.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 шт.;
    • печериці – 500 г;
    • помідори – 1,5 кг;
    • солодкий перець – 5 шт.;
    • цибуля – 5 шт.;
    • масло – 120 мл;
    • оцет – 80 мл;
    • цукор – 120 г;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Подрібнені помідори приправте, і залийте олією і проваріть 10 хвилин.
  • Додайте овочі з грибами і тушкуйте все 30 хвилин.
  • Влийте оцет і закатайте.
  • Лечо з запеченими баклажанами

    Смачне лечо з баклажанів на зиму має різноманітні варіанти приготування. Так, шанувальники здорового харчування можуть зварити лечо з запечених синеньких. Попереднє запікання допомагає уникнути тривалого томління на плиті і зберегти в баклажанах весь вітамінний запас, що особливо цінується в овочевих заготовках.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • томати – 2,5 кг;
    • перець – 1,5 кг;
    • масло – 120 мл;
    • оцет – 60 мл

    Приготування

  • Шматочки баклажанів запікайте 20 хвилин при 220 градусах.
  • Томати пюрируйте, приправте і проваріть з перцем 20 хвилин.
  • Додайте баклажани, оцет, варіть 5 хвилин.
  • Загорніть лечо з запечених баклажанів на зиму в стерильні банки.
  • Лечо з баклажанів в мультиварці на зиму

    Досвідчені господині вважають за краще готувати лечо з баклажанів в мультиварці. Блюдо виходить ніжним і ароматним, а кожен овочевий шматочок тримає форму і не розповзається. Вся справа в сучасному гаджеті: повільне ловлення в одному температурному режимі компонентів допомагає зберегти соковитість і привабливий зовнішній вигляд.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4 шт.;
    • томати – 1,5 кг;
    • солодкий перець – 5 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • олія – 150 мл;
    • оцет – 40 мл

    Приготування

  • Томати пюрируйте, овочі наріжте.
  • Додайте сіль з маслом, і томіть на «Гасіння» 1,5 години.
  • Заправте лечо з смачних баклажанів на зиму уксосом перед закативанием.
  •