Курка з картоплею в горщику в духовці – рецепти жакого, страви з сердечок з грибами і овочами

Смачно приготовлена курка з картоплею в горщику в духовці стане гарним варіантом гарячого під час урочистого застілля, страва урізноманітнює повсякденне наскучившее меню. Доповнювати можна різні цікаві інгредієнти, доповнюючи нейтральний смак базових компонентів.

Загрузка...

Як приготувати картоплю в горщиках з куркою?

Процес приготування страви з курки в горщиках в духовці гранично простий і зводиться до змішування продуктів в глиняній (або керамічної) ємності і запікання в духовці. Доповнювати можна овочами, пікантними соусами, застосовувати як філе, так і інші частини туші чи субпродуктів.

  • Смачніша страва вийде, якщо в горщики, додати трохи вершкового масла.
  • Доречним доповненням стануть тертий сир, маринована цибуля або болгарський перець, курка з картоплею в горщиках вийде смачніше і більш соковитою.
  • Щоб не витрачати час на стомлююче запікання, м’ясо можна попередньо обсмажити, готовність перевіряти по м’якості овочів.
  • Ситніше вийде куряча грудка в горщику з картоплею, якщо в склад рецепта додати обсмажені гриби, баклажани, соуси на основі сметани або майонезу.
  • Печеня з куркою

    Смачне поживне і домашня печеня з куркою та картоплею краще готувати з сезонних овочів, так блюдо вийде більш насиченим, ароматним. До складу можна додати томати, солодкий перець, деякі варіанти передбачають додавання баклажанів, але це вже за смаком не всім, бо компонент є обов’язковим. З спецій віддають перевагу лаврушке, чебрецю і чорного меленого перцю. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 горщика.

    Інгредієнти:

    • курятина – 300 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 2 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • лаврушка – 2 аркуша;
    • чебрець – 2 гілочки;
    • сіль, чорний перець;
    • часник – 2 зубки;
    • масло вершкове – 50 г;
    • вода – 150 мл

    Приготування

  • Цибулю порізати чвертькільцями, заздалегідь замаринувати в оцті з водою.
  • Підсмажити порізане м’ясо.
  • Першим шаром в горщиках розподілити гуртки картоплі і моркви.
  • Зверху викласти м’ясну піджарку, цибулю, півкільця перцю і рубаний часник.
  • Додати гуртки помідорів, лаврушку і чебрець.
  • Посолити, поперчити, кинути вершкове масло.
  • Запікати під кришкою 50 хвилин при 170 градусах.
  • Загрузка...

    Картопля з куркою і грибами в горщиках

    Просте і смачне блюдо – курка з грибами в горщиках. Доповнити блюдо можна маринованою в оцті цибулею, його кислинка перетворить підсумковий смак страви. Можна застосувати печериці, але краще блюдо вийде з лісовими грибами: лисичками, білими або подосиновиками. Продуктів вистачить для заповнення 2 горщиків.

    Інгредієнти:

    • курка – 300 г;
    • картопля – 4 шт.;
    • гриби – 600 г;
    • свіжий лук – ½ шт;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • майонез – 2 ст. л.;
    • вершкове масло – 2 ст. л.;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати гриби і курку, смажити до готовності.
  • У горщики викласти соломку картоплі, посолити, додати вершкове масло.
  • Зверху викласти піджарку, полити майонезом і посипати сиром.
  • Запікати 50 хвилин при 170.
  • Чанахи з куркою в горщиках – рецепт

    У рівних пропорціях курка з овочами в горщику – це грузинське чанахи. Незвичайне блюдо з яскравим насиченим смаком і апетитною густою підливкою. У класичній версії частування застосовують баранину або ягнятину, але з куркою блюдо вийде більш легким, овочевий склад краще залишити традиційним.

    Інгредієнти:

    • куряче м’ясо – 300 г;
    • картопля – 2 шт.;
    • баклажан – ½ шт;
    • помідор – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • зелень, сіль і перець;
    • вода – 200 мл
    • мелена паприка – 1 ч. л.

    Приготування

  • М’ясо порізати, обсмажити на сковороді, перекласти в горщик.
  • Баклажан порізати тоненько, обсмажити з мінімальною кількістю масла. Перекласти на паперовий рушник.
  • Окремо обсмажити гуртки моркви та картоплі.
  • Поверх м’яса викласти четвертькольца цибулі, потім баклажани і моркву.
  • Додають картоплю, солять, перчать, посипають паприкою.
  • Викладають соломку перцю і гуртки помідорів, влити 100 мл води.
  • Нудиться курка з картоплею в горщику в духовці 50-60 хвилин при 180 градусах.
  • Курка в горщику зі сметаною

    Смачної та ситної вийде курка з картоплею в духовці зі сметаною. Соус додасть страві легку кислинку і відсутньої жирності, так частування виходить більш наваристим. Доповнювати склад можна обсмаженими грибами з цибулею, солодким перцем і кабачками або цукіні, зелені віддають перевагу кропу. Кількість компонентів розраховано на 2 горщика.

    Інгредієнти:

    • курка – 200 г;
    • картопля – 4 шт.;
    • печериці – 400 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сіль, перець;
    • кріп – 1 жменя;
    • часник – 2 зубки;
    • сметана – 400 мл;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Обсмажити разом м’ясо, гриби і цибулю, посолити.
  • В горщики викласти піджарку, слідом порізану картоплю, рубаний кріп, присолити і поперчити.
  • Змішати сметану, воду і продавлений часник.
  • Вилити соус по ємностей з інгредієнтами, накрити кришкою.
  • Запікається курка з картоплею і сметаною в горщику в духовці протягом 60 хвилин.
  • Курка з картоплею і сиром в горщиках

    Смачна, ситна і дуже апетитна картопля й курка в горщику в духовці, яку доповнюють тертим сиром. Блюдо виходить насиченим, а компоненти добре розм’якшуються, завдяки сирного шару, який не дає высушиваться продуктів. Для доповнення ідеально підійде сир з приємним вершковим смаком і високою жирністю.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 250 г;
    • картопля – 4 шт.;
    • сир -100 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • майонез – 2 ст. л.;
    • вершкове масло – 50 г;
    • каррі – 1 ч. л.;
    • вода – 200 мл;
    • розмарин – 1 ч. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Філе підрум’янити на сильному вогні до золотистого кольору, викласти в горщики, приправити сіллю і каррі.
  • Слідом викласти цибулю, гуртки моркви і картоплю.
  • Кинути масло, посолити, влити 100 мл води в кожен горщик.
  • Полити майонезом і притрусити сиром.
  • Запікається курка з картоплею і сиром в горщику в духовці 50 хвилин при 170 градусах.
  • Азу в горщиках в духовці з курки

    Приготувати куряче філе в горщику з картоплею можна, застосувавши татарський рецепт азу. Відмінною особливістю цієї страви є застосування солоних огірків і великої кількості овочів. Всі компоненти обсмажуються на сковороді до золотистого кольору, поміщаються в горщики і нудяться в пряному томатному соусі.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 300 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • морква – ½ шт;
    • картопля – 300 г;
    • солоні огірки – 2 шт.;
    • масло вершкове – 1 ст. л.;
    • рослинна олія для смаження;
    • борошно – 1 ч. л.;
    • томат-паста – 2 ст. л.;
    • вода – 300 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • зелень, сушені трави на вибір.

    Приготування

  • Всі продукти нарізати тонкою соломкою.
  • Першою обсмажити курятину на суміші рослинного і вершкового масла. Перекласти в горщик.
  • Обсмажити цибулю, додати моркву, всипати борошно, перемішати.
  • Кинути томат-пасту, перемішати, влити воду. Томити соус 5 хвилин, приправити сіллю, сушеними травами.
  • Обсмажити до золотистого кольору картоплю, трохи присолити, перекласти до м’яса, додати огірки.
  • Залити томатним соусом, під кришкою тушкувати в розігрітій духовці 30 хвилин, подавати з зеленню.
  • Курка з ананасами в горщику в духовці

    Ці горщики з куркою та картоплею виходять незвичайно смачними і будуть гідно оцінені любителями оригінальних продуктових поєднань. Завершальним компонентом в даному столі є сир, він повинен бути з трохи солодкуватим присмаком, маасдам підійде ідеально, він і плавиться дуже добре.

    Інгредієнти:

    • ананас – 100 г;
    • куряче філе – 300 г;
    • масло вершкове – 50 г;
    • маасдам – 100 г;
    • майонез – 2 ст. л.;
    • картопля – 4 шт.;
    • сіль, чорний перець.

    Приготування

  • Курку обсмажити до золотистої скоринки.
  • Картоплю порізати соломкою, відварити до напівготовності.
  • Викласти в горщики картоплю, масло, потім м’ясо, посолити.
  • Розподілити майонез, слідом порізаний ананас і тертий сир.
  • Запікається курка з картоплею в горщику в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
  • Куряча печінка в горщиках в духовці

    Не дуже популярний рецепт серед жителів мегаполісів – куряча печінка в горщиках з картоплею, хоча страва надзвичайно смачне, поживне. Як підливи виступить сметана, замінити її можна йогуртом, але не майонезом, він може зіпсувати підсумковий смак страви. Продуктів вистачить для заповнення 4 горщиків.

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 500 г;
    • картопля – 6 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • сметана – 4 ст. л.;
    • сіль, перець, олія для обсмажування.

    Приготування

  • Моркву натерти, цибулю порізати півкільцями, перець соломкою.
  • Картоплю порізати кубиком.
  • На дно горщиків плеснути масла, викладати невеликими порціями, чергуючи шари: цибуля, перець, печінку, картоплю. Повторювати шари, поки не закінчаться продукти.
  • Додати сметану, закрити кришками.
  • Тушкувати страву 50 хвилин при 180 градусах.
  • Курячі сердечка в горщиках

    Курячі сердечка в горщиках з картоплею – хороший варіант приготування страви для повноцінного ситного обіду. Частування гідно оцінять любителі субпродуктів і кулінари, які не люблять проводити багато часу біля плити. Зазначених продуктів вистачить для наповнення 5 горщиків, обсягом 400-500 мл

    Інгредієнти:

    • сердечка – 1 кг;
    • картопля – 10 шт.;
    • морква – 3 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • сметана – 1 ст.;
    • масло вершкове – 100 г;
    • вода – 500 мл;
    • сіль, перець, приправи і зелень.

    Приготування

  • Обсмажити сердечка на олії 15 хвилин. Додати цибулю і терту моркву, перемішати, потомит 10 хвилин.
  • Викласти в горщики піджарку, слідом порізану картоплю, посолити, приправити спеціями, викласти вершкове масло.
  • Додати сметану, влити воду.
  • Томити в духовці, накривши кришкою 1 годину 30 хвилин.
  •  

    Загрузка...