Курячий суп з локшиною – рецепти з картоплею, яйцем, грибами і сердечками в мультиварці

У рецептах схожа основа, різняться лише інші наповнювачі. Можна вільно експериментувати, отримуючи щоразу нове, смачне частування.

Загрузка...

Як приготувати суп-локшину з куркою?

Курячий суп з локшиною готується дуже легко, не вимагає великих зусиль, вважається дієтичним, завдяки дуже поживного бульйону. Легко засвоюється, швидко відновлює сили, тому рекомендується багатьом хворим після травм і операцій. Але щоб блюдо вийшло поживним і смачним, потрібно врахувати не тільки рецепт, але і вибір інгредієнтів.

  • Суп-локшина на курячому бульйоні вийде дивовижним, якщо готувати відвар з домашньої птиці.
  • Краще купувати цілу тушку, оптимальна вага – до 3 кг.
  • Брати варто охолоджену курку, її м’ясо набагато якісніше.
  • На вигляд тушка повинна мати розоватую шкіру і жовтуватий жир.

Рецепт домашньої локшини для курячого супу

Легкий курячий суп з локшиною буде набагато корисніше, якщо приготувати макаронні вироби самостійно. Повозитися доведеться, але воно того варто, домашня продукція додасть страві зовсім інший смак. Можна заготовити вироби запас, для цього локшину потрібно трохи підсушити, перш ніж прибирати в морозилку.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування

  • Яйця збити з сіллю, додати борошно.
  • Замісити туге тісто. Якщо розвалюється, можна долити теплої води.
  • Вимішати, покласти в харчову плівку, залишити на 1 годину.
  • Поділити тісто на рівні частини.
  • Кожен шматок розкотити, нарізати соломкою.
  • Підсушити на рушник.
Загрузка...

Курячий суп з домашньою локшиною

Суп-локшина з куркою – рецепт дуже простий. Можна додавати овочі і приправи, подавати з грінками або вершками. Ідеальне блюдо для дієтичного меню і підтримки фігури. Чоловікам корисний такий суп, тому що забезпечує рекордну кількість білка. Якщо варити його для хворого, краще обійтися без великої кількості приправ.

Інгредієнти:

  • філе курки – 500 г;
  • локшина – 300 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень – 50 р.

Приготування

  • Філе відварити 1 годину.
  • Моркву порізати.
  • Цибулю вийняти, покласти моркву, варити 10 хвилин.
  • Додати локшину, готувати 7 хвилин.
  • Покласти в курячий суп з локшиною нарізану зелень.

Курячий суп з локшиною і яйцем

Урізноманітнити вигляд і смак страви можуть яйця, такий суп-локшина з куркою буде виглядати апетитніше. Їх можна класти відвареними половинками, а можна і порізати на шматочки. Для дитячого меню варто використовувати спеціальні формочки, з допомогою яких легко вирізати з білка фігурки, квадратики і кружечки.

Інгредієнти:

  • курка – 0,5 тушки;
  • локшина – 200 г;
  • яйця – 4-5 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень – 1 пучок.

Приготування

  • Приготувати бульйон, не забуваючи знімати піну.
  • Яйця зварити, порізати.
  • Моркву подрібнити, покласти в суп разом з локшиною.
  • Варити до м’якості макаронних виробів.
  • Курку вийняти, м’якоть відокремити і порізати, покласти в суп.
  • Додати зелень і рубані яйця.
  • Курячий суп з яйцем і локшиною потрібно поварити ще 2 хвилини.

Суп з локшиною, куркою та картоплею

Смачний курячий суп з локшиною вийде, якщо використовувати ще і тельбухи. Але їх треба класти тільки в холодну воду, а потім доводити до кипіння. Щоб бульйон вийшов золотистою, м’ясо треба варити з неочищеної головкою цибулі. Страва буде більш наваристим, якщо приготувати курячий суп з локшиною і картоплею.

Інгредієнти:

  • курка – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • локшина – 200 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • зелень – 1 пучок.

Приготування

  • Відварити курку 40 хвилин.
  • Додати порізану картоплю.
  • Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити.
  • Коли картопля звариться, покласти зажарку і локшину, посолити.
  • Варити 15 хвилин.
  • Заправити курячий суп з картоплею і локшиною рубаною зеленню.

Курячий суп з яєчною локшиною

Можна використовувати ще яєчну локшину. Це блюдо японської кухні, що з’явилося століття тому, універсальний продукт, який готують за різними рецептами. Кладуть у перші страви і салати, запікають, варять і смажать. Вариться швидше звичайної, тому суп з яєчною локшиною та куркою зручно готувати для економії часу.

Інгредієнти:

  • курка – 400 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • яєчна локшина – 1 упаковка.

Приготування

  • Зварити бульйон, вийняти м’ясо, порізати і повернути назад.
  • Картоплю почистити, порізати.
  • Додати в бульйон, посолити, варити до готовності.
  • Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити.
  • Покласти в суп разом з локшиною, варити 5 хвилин.
  • Яйце збити, влити тонкою цівкою, закип’ятити.

Китайський суп з локшиною та куркою

Якщо хочеться здивувати домашніх чимось незвичайним, варто приготувати китайський курячий суп з локшиною – рецепт не дуже складний. Головна складова – китайське кулінарне вино, його можна замінити саке, хересом або мирином. Обов’язково треба додати часник і імбир, їх замочують у бульйоні на 5 хвилин перед тим, як варити.

Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 750 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • імбир – 50 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • китайське вино – 2 ст. л.;
  • кунжутна олія – 0,5 ч. л.;
  • яєчна локшина – 200 г;
  • овочі «пліч-чой» – 2 упаковки;
  • варене куряче м’ясо – 400 г;
  • цибулю-шалот – 1 шт.

Приготування

  • Окремо зварити локшину.
  • Покласти роздавлений часник, порізаний імбир, вино, соус в гарячий бульйон, тушкувати 10 хвилин.
  • Порізати овочі.
  • Вийняти часник і імбир, закласти овочі, варити 1 хвилину.
  • Додати шматочки курки, закип’ятити.
  • Прикрасити цибулею-шалотом.

Суп з рисовою локшиною та куркою

Надати звичним страви можна ще й японський колорит. Для цього треба використовувати рисову локшину, на батьківщині її їдять паличками, а бульйон випивають окремо. В Росії таке частування їдять ложкою, на смак це абсолютно не впливає. Готувати курячий суп з рисовою локшиною не важко, головне – дотримуватися пропорції рецепта.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 200 г;
  • рисова локшина – 50 г;
  • цибуля-порей – 100 г;
  • солодкий перець – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • імбир – шматок 4 см;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець кайенский – 0,5 ч. л.

Приготування

  • Відварити курку.
  • Перець, цибулю і моркву подрібнити, часник придушити.
  • Імбир натерти.
  • Всі овочі обсмажити.
  • Закласти в бульйон рисову локшину, зажарку, проварити 5 хвилин.
  • Подавати з соєвим соусом.

Курячий суп з грибами і локшиною

Суп-локшина з куркою по-домашньому придбає зовсім інший смак, якщо додати туди гриби. Краще всього брати навпіл: свіжі і сушені, що надають п’янкий аромат. Тільки останні необхідно заздалегідь розмочити в окропі. Локшину теж рекомендується варити окремо, щоб не розбухла, інакше втратить апетитний вигляд.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 300 г;
  • локшина – 50 г;
  • гриби – 200 г;
  • картопля – 2-3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Курку відварити 20 хвилин.
  • М’ясо вийняти, порізати, повернути в бульйон.
  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.
  • Гриби порізати, згасити з овочами 10 хвилин.
  • Заправити засмажкою суп, посолити, варити 10 хвилин.
  • Настояти 15 хвилин, посипати зеленню.
  • Подається суп-локшина з куркою і грибами зі сметаною.

Курячий суп з брокколі і локшиною

Справжнім помічником для лікування хворих називають суп з курячих крилець з локшиною і брокколі. Якщо відвар чудово відновлює сили, то капуста допомагає виводити солі важких металів, нормалізує роботу серця, вирівнює артеріальний тиск. Локшину краще зварити окремо і додавати перед подачею на стіл.

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера – 1 стебло;
  • брокколі – 200 г;
  • кукурудза – 200 г;
  • локшина – 200 р.

Приготування

  • Курку зварити з цибулею і спеціями.
  • Вийняти, коли буде готова, м’ясо порізати.
  • Приготувати локшину.
  • Закласти подрібнені моркву і селеру, варити до напівготовності.
  • Додати брокколі, готувати 15 хвилин.
  • Покласти кукурудзу, порізане м’ясо, посолити.
  • Закип’ятити, заправити локшиною і зеленню.

Сирний суп з локшиною та куркою

Ніжний, вершковий смак блюдо придбає, якщо зварити курячий суп з локшиною і плавленим сиром. Сирки треба вибирати хорошої якості, щоб швидко плавилися, легко натиралися і надавали насиченості супу. Можна сир натерти на тертці, але підійдуть і маленькі шматочки. Деякі господині кладуть ще гриби.

Інгредієнти:

  • вода – 3 л;
  • м’ясо – 300 г;
  • картопля – 900 г;
  • вермішель – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • петрушка – 1 пучок.

Приготування

  • Зварити курку.
  • Картоплю порізати, покласти до м’яса, варити до напівготовності.
  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити.
  • Покласти локшину і засмажку, посолити.
  • Закип’ятити, додати сир, варити, поки не розплавиться.
  • Приправити спеціями, зеленню.
  • Настояти 15 хвилин.

Курячий суп з локшиною в мультиварці

Здавна користувався популярністю суп з курячими сердечками і локшиною. У старовину клали ще шлуночки, лапки, гребінці, що давало особливий навар. Треба тільки дуже ретельно промивати тельбухи, краще всього замочити в холодній воді на 30 хвилин, щоб вийшли згустки крові. Найпростіше приготувати таку страву в мультиварці.

Інгредієнти:

  • сердечка – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 2 л;
  • лавровий лист – 2 шт.

Приготування

  • Відварити потрухи 1 годину.
  • Цибулю, моркву подрібнити, обсмажити.
  • Картоплю порізати.
  • Потрухи віджати, згасити з засмажкою і лавровим листом.
  • Скласти картоплю, м’ясо і овочі в каструлю.
  • Залити водою.
  • Виставити програму «Гасіння» або «Суп», варити 1,5 години.
  • Через 10 хвилин додати локшину і зелень.
Загрузка...