Креветки у вершковому соусі – рецепти з часником, сиром, з мідіями, грибами і кальмарами

Креветки у вершковому соусі – вишукана страва для повсякденного і святкового подачі, що налічує безліч всіляких варіантів приготування. Варіюючи складом інгредієнтів і приправ, можна кожного разу отримувати нове кулінарне творіння з незмінно чудовим смаком.

Як приготувати креветки у вершковому соусі?

Готуються креветки у вершковому соусі за лічені хвилини і при правильному підході до справи завжди радують відмінним результатом.

  • Підійдуть для використання свіжі або заморожені молюски.
  • Приготувати вершковий соус для креветок в домашніх умовах можна з вершків будь-якої жирності, потомив їх зі спеціями, смаковими добавками, молюсками і супроводжуючими їх компонентами кілька хвилин до загустіння.
  • Отримане блюдо можна подавати самостійно зі свіжим хлібом, доповнити їм пасту, овочевий або рисовий гарнір.
  • Загрузка...

    Креветки в вершково-часниковому соусі – рецепт

    Найпростіший рецепт, який дозволяє приготувати смачні і дуже апетитні креветки у вершковому соусі, буде представлений далі. Лаконічний склад у даному випадку елементарно доповнюється часником, який додасть страві гармонійну пікантність, легку гостроту і приголомшливий зазывающий до трапези аромат.

    Інгредієнти:

    • креветки – 700 г;
    • вершки – 200 мл;
    • часник – 2-3 зубки;
    • вершкове масло – 50 г;
    • подрібнена петрушка – 3 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі часник.
  • Додають вершки, нагрівають до кипіння, закладають креветки.
  • Протушивают вміст в залежності від розміру молюсків 3-5 хвилин, додають петрушку.
  • Витягують креветки тимчасово в миску, уварюють соус до потрібної густоти, після чого повертають у ємність молюсків.
  • Підігрівають креветки у вершковому соусі з часником ще трохи і подають.
  • Загрузка...

    Смажені креветки у вершковому соусі

    Креветки у вершковому соусі, рецепт яких буде подано далі, попередньо підрум’янюють її в ароматному часниковому маслі, що вельми позитивно позначається на підсумкових характеристик готового страви. Замість петрушки можна додати іншу зелень: гармонійно доповнить палітру свіжий базилік.

    Інгредієнти:

    • креветки – 900 г;
    • вершки – 200 мл;
    • часник – 5 зубків;
    • вершкове і оливкове масло – 30 г;
    • подрібнена петрушка – за смаком;
    • сіль, перець, прованські трави.

    Приготування

  • У сковороду додають оливкове і вершкове масло, обсмажують в ньому очищені і роздавлені часникові зубки до рум’янцю, після чого їх виймають і викидають.
  • Закладають в ємність свіжі або розморожені і обсушені креветки, смажать 2 хвилини.
  • Вливають вершки, припускають 3 хвилини, додають зелень, сіль, перець, трави, перемішують і подають.
  • Загрузка...

    Мідії і креветки у вершковому соусі

    Любителі морепродуктів будуть раді скуштувати креветки в вершках, приготовані в компанії з очищеними мідіями. Насиченість смаку додасть доданий в кінці томління соусу плавлений сирок, а більш пікантним, з приємною гострої нотою страва стане за рахунок часнику і дрібно нарізаного перцю чилі.

    Інгредієнти:

    • креветки і мідії – 400 г;
    • вершки – 200 мл;
    • плавлений сирок – 1 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • вершкове масло – 40 г;
    • кріп і петрушка – по 0,5 пучка;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують в розтопленому маслі нарізаний гострий перець і часник.
  • Додають морепродукти, смажать 1,5-2 хвилини або до випаровування вологи.
  • Вливають вершки, томят після закипання 3-5 хвилин, приправляють за смаком і вмішують зелень і подрібнений плавлений сирок.
  • Подають креветки в гострому вершковому соусі з пастою або рисом.
  • Королівські креветки в вершково-часниковому соусі

    Якщо є можливість приготувати королівські креветки в вершковому соусі, нею обов’язково варто скористатися. Смакові характеристики отриманого страви викличуть бурю самих позитивних емоцій, які надовго запам’ятаються дегустаторам. Бажано взяти свіжоморожені молюски, відваривши їх попередньо з додаванням лимонного соку.

    Інгредієнти:

    • креветки королівські – 800 г;
    • вершки – 250 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • вершкове і оливкове масло – 40 г;
    • сіль, перець, зелень, лимонний сік.

    Приготування

  • Готують креветки, відваривши їх і почистивши.
  • У сотейнику з’єднують два види масла, прогрівають, вливають вершки.
  • Видавлюють в ємність часник і за бажанням кидають зелень.
  • Уварюють соус 8-10 хвилин на тихому вогні, помішуючи, додають молюсків.
  • Залишають креветки королівські у вершковому соусі на 5 хвилин для просочування смаками під кришкою і подають.
  • Креветки з грибами у вершковому соусі

    Наступний рецепт для тих, хто захоче продегустувати креветки з печерицями у вершковому соусі. Гармонійно впишеться в загальну палітру смаку доданий до складу ріпчасту цибулю або більш делікатний цибуля-порей (біла його частина), який попередньо потрібно обсмажити разом з нарізаними грибами.

    Інгредієнти:

    • креветки – 700 г;
    • гриби – 400 г;
    • вершки – 300 мл;
    • цибулю або порей – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • рослинна олія – 50 мл;
    • зелень – за смаком;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують окремо гриби з цибулею і креветки, додавши в кінці часник.
  • З’єднують компоненти в одній ємності, вливають вершки, приправляють за смаком.
  • Томят креветки з грибами у вершковому соусі 5 хвилин і подають.
  • Креветки в вершково-сирному соусі

    Ефектним доповненням будь-якого столу стануть креветки приготовлені під вершковим соусом з сиром в духовці. Вершки у складі заливки можна замінити сметаною, а плавлений сир будь-яким продуктом твердих сортів. Запікають подібне страва в порційних кокотницях, загальній формі або кошиках з пісочного чи листкового тіста.

    Інгредієнти:

    • креветки – 1 кг;
    • вершки – 250 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • сир плавлений – 200 г;
    • зелень – за смаком;
    • масло вершкове – 30 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Свіжі або розморожені креветки розкладають по промасленим формами.
  • Змішують сметану, видавлений часник, перетертий сир, приправляють масу за смаком сіллю, перцем, зеленню, заливають нею креветки у формах.
  • Запікають креветки у вершковому соусі з сиром 15 хвилин в прогрітій до 200 градусів духовці.
  • Неочищені креветки в вершково-часниковому соусі

    Щоб приготувати неочищені креветки у вершковому соусі, їх спочатку вимочують у білому сухому вині, що примножить багатство смаку ракоподібних і тільки після цього позбавляють особини від панцира. Визначальним підсумкові властивості страви стане якість використовуваного сиру, який повинен бути в міру солоним і трохи солодкуватим.

    Інгредієнти:

    • креветки – 0,5 кг;
    • вершки – 200 мл;
    • часник – 2 зубки;
    • вино – 250 мл;
    • сир – 100 г;
    • сіль, суміш перців, лайм, петрушка.

    Приготування

  • Заливають креветки вином, залишають на 40 хвилин.
  • Позбавляють молюсків від панцира і закладають в підігріті в сотейнику вершки.
  • Додають часник, перцеву суміш, сіль, протушивают хвилину.
  • Кидають перетертий сир, перемішують і тушкують страву ще 2 хвилини, після чого дають настоятися на теплій плиті під кришкою ще 5 хвилин.
  • При подачі доповнюють страва часточками лайма.
  • Кальмари з креветками у вершковому соусі

    Наступний рецепт приготування креветок у вершковому соусі надасть можливість оцінити чудове сусідство молюсків з кальмарами, які попередньо потрібно обшпарити окропом, очистити від плівки і внутрішнього стрижня. Креветки в даному випадку треба взяти свіже або свежемороженные.

    Інгредієнти:

    • креветки – 0,5 кг;
    • кальмари – 0,5 кг;
    • вершки – 250 мл;
    • пиво – 250 мл;
    • кріп – 0,5 пучка;
    • борошно – 1,5 ст. ложки;
    • цибуля – 100 г;
    • вино – 100 мл;
    • масло вершкове – 50 г;
    • сіль, перець, петрушка.

    Приготування

  • Креветки відварюють в пиві з додаванням кропу 5 хвилин, зливають, дають стекти.
  • Підготовлені кальмари нарізають соломкою, панірують у борошні і обсмажують в розпеченому маслі 3 хвилини.
  • Окремо смажать цибулю до рум’янцю, додавши в процесі пів-ложки борошна.
  • До цибулевої піджарки вливають вершки, вино, додають спеції, зелень, кальмари і креветки, припускають 5 хвилин.
  • Креветки в кокосових вершках

    Приготування креветок у вершковому соусі з урахуванням нижченаведених рекомендацій дозволить отримати менш калорійну легку і більш пікантну версію страви. Звичайні вершки в даному випадку замінюють кокосовим продуктом, а склад доповнюють прянощами, перетертим коренем імбиру і нарізаним перцем чилі.

    Інгредієнти:

    • креветки – 1 кг;
    • цибуля – 0,5 кг;
    • часник – 5 зубків;
    • кокосові вершки – 300 мл;
    • перетертий імбирний корінь – 1,5 ст. ложки;
    • перці чилі – 1-2 шт.;
    • коріандр мелений – 1,5-2 ст. ложки;
    • куркума – ¼ ч. ложки;
    • масло рослинне – 100 мл;
    • сіль, кінза.

    Приготування

  • На олії смажать дрібно нарізану цибулю 10 хвилин.
  • Додають часник, імбир, чилі, смажать 2 хвилини.
  • Всипають куркуму, коріандр, перемішують і вливають вершки.
  • Підсолюють суміш, прогрівають 5 хвилин, закладають креветки.
  • Томят соус з креветок з вершками кокосовими 5 хвилин і подають, приправивши кінзою.
  • Креветки в вершках і соєвому соусі

    Незвичайно смачними виходять креветки в вершково-соєвому соусі, хоча і готуються всього за кілька хвилин. Дане вишукане блюдо – чудове швидке частування для гостей і домочадців, коли немає часу на тривалу підготовку вигадливих і багатокомпонентних кулінарних композицій. Подати ласощі можна з пастою або рисом.

    Інгредієнти:

    • креветки – 800 г;
    • часник – 3 зубки;
    • вершки – 250 мл;
    • соус соєвий – 3 ст. ложки;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Креветки обсмажують в маслі 2-3 хвилини, додавши нарізану часник.
  • Вливають вершки, соєвий соус, закладають сіль, перець.
  • Припускають соус на тихому вогні ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  • Подають страву з дрібно нарубаною зеленню.
  • Креветки, запечені у вершковому соусі

    Ще один варіант для шанувальників морепродуктів і прихильників швидких страв будуть представлений нижче. Креветки, запечені в духовці у вершковому соусі можна приготувати з іншими морепродуктами на вибір, додавши до складу мідії, кальмари, восьминоги. Гармонійно відтіняють смак компонентів половинки чері.

    Інгредієнти:

    • креветки – 600 г;
    • кальмари, мідії – по 150 г;
    • черрі – 10 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • вершки – 300 мл;
    • моцарелла – 300 г;
    • пармезан – 100 г;
    • прованські трави – 1-2 ст. ложки;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Креветки з іншими морепродуктами укладають в промаслений форму.
  • Вершки змішують з нарізаним сиром моцарелла, перетертим пармезаном і прованськими травами, додавши сіль і перець.
  • Розподіляють соус поверх морепродуктів.
  • Відправляють ємність на 20 хвилин запікати в духовці при 180 градусах.
  • Креветки з цукіні у вершковому соусі

    Збагатити і освіжити смак страви допоможуть додані до складу овочі: цукіні або кабачки, помідори, болгарський перець або суцвіття цвітної капусти. Форма нарізки овочевих компонентів, як і їх склад, може визначатися індивідуально за вподобанням. Чебрець можна замінити або доповнити іншими приправами.

    Інгредієнти:

    • креветки – 600 г;
    • цукіні – 1 шт.;
    • болгарський перець чилі – 1 шт.;
    • помідори – 150 г;
    • часник – 2-3 зубки;
    • вершки – 300 мл;
    • шалот – 50 г;
    • біле вино – 100 мл;
    • чебрець – 2 щіпки;
    • сіль, перець, оливкова олія, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі нарізану цибулю, додають часник, перець і цукіні.
  • Через 3-5 хвилин закладають креветки, смажать пару хвилин.
  • Вливають вино, випарюють, додають вершки і всі приправи.
  • Томят креветки з овочами у вершковому соусі 5 хвилин і подають на стіл із зеленню.
  • Червона риба з креветками у вершковому соусі

    Для підвищення поживності страви креветки з вершками доповнюють філе ситної червоної риби, яку попередньо маринують з додаванням лимонного соку і доречних приправ. Отриманий підсумок – дивовижне апетитне додаток до отваренному рису, картоплі, рисової локшини або макаронних виробів.

    Інгредієнти:

    • креветки і філе сьомги – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вершки – 200 мл;
    • спеції для риби – 2 щіпки;
    • лимонний сік, олія оливкова і вершкове – по 1 ст. ложці;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Нарізають кубиками рибу і маринують 20 хвилин з лимонним соком, сіллю і спеціями.
  • Смажать в суміші масел нарізану цибулю, а потім додають рибу, підрум’янюють її трохи.
  • Вливають вершки, закладають креветки, приправляють соус за смаком, припускають 5 хвилин.
  • Креветки в вершково-винному соусі

    Приготувати смачний соус для креветок з вершків вдасться, доповнивши молочний продукт якісним білим вином. Допускається в даному випадку експериментувати з набором додаються приправ і спецій. Традиційний мікс італійських трав можна замінити власноруч складеним асорті з сушених трав і прянощів.

    Інгредієнти:

    • креветки – 0,5 кг;
    • вершки і біле вино – 200 мл;
    • часник – 2 зубці;
    • італійські трави – 1 ст. ложка;
    • масло вершкове і оливкове – по 1 ст. ложці;
    • сіль, перцева суміш, зелень.

    Приготування

  • В суміші масел смажать креветки 2 хвилини.
  • Вливають вино, випарюють без даху пару хвилин, додають вершки.
  • Солять соус, перчать, присмачують травами, припускають при помішуванні 5 хвилин, подають із зеленню.
  •