Крем із згущеним молоком – рецепти з маслом, сметаною, для торта, еклерів і капкейків

Смачний і добре приготовлений крем із згущеним молоком здатний перетворити нудний десерт, таке наповнення не зіпсує частування, навпаки зробить його більш апетитним. Застосовують начинку не тільки для тортів, але і для еклерів, вафельних трубочок, десертів без випічки, деякі рецепти можна застосувати для прикраси ласощі.

Загрузка...

Рецепт крему зі згущеним молоком

Щоб вийшов смачний крем із згущеним молоком, потрібно дотримуватися простих правил, які допоможуть зробити якісне наповнення для десерту і доречно його застосовувати.

  • Рецепт крему зі згущеним молоком і маслом – базовий, його можна коригувати, враховуючи потреби тих, хто буде пробувати десерт.
  • Збалансувати нудотність крему можна додаванням сметани, вершків, сирної маси або крем-чизай.
  • Згущене молоко, як цілісне, так і варене, в основу майже будь-якого крему (заварного, вершкового) додають в останню чергу, перемішують до однорідного стану.
  • Для різного виду десерту застосовується крем із згущеним молоком відповідної консистенції, якщо потрібно наповнити профітролі, трубочки, горішки – підійде щільний густий крем. Наповнити пісочні коржі або краще бісквітні рідкуватим кремом.
  • Якщо крем погано тримає форму, доповнити склад можна желатином, розмоченим в теплій воді.
  • Не можна додавати в крем розтоплене масло, він розшарується, залишаться маслянисті краплі, які не додадуть йому якісних характеристик. Додавати потрібно тепле масло кімнатної температури, оскільки при збиванні крем вийде пишним, повітряним і легким.
  • Не потрібно застосовувати в приготуванні такого крему рідкі наповнення, такі як алкоголь, його краще замінити ароматизатором або густими лікерами.
  • Крем із згущеним молоком і маслом

    Універсальний масляний крем із згущеним молоком для торта готується швидко і просто. Обов’язково застосовувати не розтоплене масло, а просто розморожене, воно має бути м’яким, податливим для збивання. Просочують такою начинкою будь коржі: бісквітні, листкові або пісочний, базовий рецепт дозволяє наповнювати складу ароматними інгредієнтами: лікером, шоколадом або какао.

    Інгредієнти:

    • згущене молоко – 1 б.;
    • олія – 200 г;
    • Бейліз – 50 мл

    Приготування

  • Масло збити міксером до білого кольору.
  • Вводити поступово згущене молоко.
  • Влити Бейліз, перемішати, застосовувати після охолодження протягом 20 хвилин.
  • Загрузка...

    Крем із згущеним молоком і сметаною для торта

    Сметанний крем із згущеним молоком виходить більш легким, ніж масляний, він хороший для просочення будь-яких коржів, наповнення десертів. Сметану застосовують жирну 25%, якщо при збиванні вона не стає пишною, можна додати загущувач для вершків, згущене молоко використовують як свіжу, так і варену, можна застосувати згущені вершки.

    Інгредієнти:

    • сметана – 200 мл;
    • згущене молоко – 1 б.;
    • масло м’яке – 100 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • Масло збити до білого кольору, додати сметану, ванілін.
  • Додати згущене молоко, перемішати до однорідності.
  • Крем зі сметаною і згущеним молоком повинен охолоджуватися протягом 30 хвилин.
  • Вершковий крем із згущеним молоком для торта

    Вершковий крем із згущеним молоком зможе зробити кулінар, у якого є успішний досвід роботи зі збиванням вершків, тут важливо не перестаратися і не зробити масло. Застосовують вершки не менше 33% жирності, згущене молоко згодиться як свіжа, так і варена, доповнити рецепт можна ваніліном, ароматизатором «Бренді» або «Ром», в чистому вигляді алкоголь може вплинути на консистенцію готового крему і зробить його більш рідким.

    Інгредієнти:

    • вершки – 1 ст.;
    • цукрова пудра – 50 г;
    • згущене молоко – 1 б.;
    • ароматизатор «Ром» – 3-4 краплі;
    • масло вершкове – 100 г.

    Приготування

  • Збити вершки до піків, підсипаючи пудру.
  • Окремо збити масло до білого, додати згущене молоко і ароматизатор.
  • З’єднати лопаткою обидва крему, перемішати, застосовується такий крем із згущеним молоком відразу.
  • Заварний крем із згущеним молоком – рецепт

    Готується заварний крем із згущеним молоком і вершковим маслом дуже просто, швидко, але від плити відходити не можна, молоко швидко пригорає і начинку можна безнадійно зіпсувати. Вариться крем швидко, за класичним рецептом, без додавання яєць, згущене молоко додають в кінці, в остиглу масу. Перед застосуванням заварний крем повинен повністю охолонути і гарненько загуснути.

    Інгредієнти:

    • молоко – 2 ст.;
    • варена згущене молоко – 1 б.;
    • цукор – 3 ст. л.;
    • борошно – 3 ст. л.;
    • олія – 200 р.

    Приготування

  • Змішати борошно з цукром в сотейнику, додати молоко, перемішати.
  • Варити до кипіння, постійно перемішування.
  • Після згущення маси, охолодити.
  • У остиглий крем ввести м’яке масло, збити міксером.
  • Додати згущене молоко, знову збити.
  • Застосовувати цей крем можна відразу.
  • Сирний крем із згущеним молоком

    Щоб сирний крем із згущеним молоком для торта вийшов однорідним, без грудочок, сам сир потрібно пробити блендером і додатково протерти через сито. Якщо часу немає, можна купити готову сирну масу, але потрібно враховувати, що, як правило, вона вже солодка, в такому випадку цукор з рецепту потрібно прибрати.

    Інгредієнти:

    • олія – 200 г;
    • сир – 400 г;
    • цукор – 100 г;
    • згущене молоко – 1 б.;
    • ванілін.

    Приготування

  • Збити масло з цукром.
  • Ввести сирну масу і ванілін.
  • Збивати до пишною гладкої маси.
  • Крем сирний зі згущеним молоком відразу готовий до застосування.
  • Крем для еклерів зі згущеним молоком

    Краще всього для еклерів підійде білковий крем із згущеним молоком. Він виходить дуже ніжним і не рідким, завдяки желатину, тому для наповнення заварних трубочок стане ідеальною начинкою. Ще однією важливою перевагою цього крему є тривалість його зберігання в холодильнику протягом двох днів він не втратить своїх якостей.

    Інгредієнти:

    • згущене молоко – 150;
    • желатин – 20 г;
    • цукор – 500 г;
    • вода для сиропу – 150 мл;
    • гаряча вода для желатину – 100 мл
    • білки – 4 шт.;
    • масло – 100 р.

    Приготування

  • Замочити желатин у воді на 30 хвилин, прогріти до розчинення гранул, відставити.
  • Збити масло зі згущеним молоком до пишної маси. З’єднати з желатином, ретельно перемішати.
  • З води і цукру зварити густий сироп.
  • Збити білки до піків, підливаючи гарячий сироп.
  • З’єднати дві маси, перемішати лопаткою до однорідного стану.
  • Цей крем для профітролей зі згущеним молоком відразу готовий для застосування.
  • Лимонний крем із згущеним молоком

    Простий базовий крем для вафельних коржів зі згущеним молоком і маслом можна перетворити, доповнивши лимонним смаком. Це незвичайне частування на довго стане улюбленим у кожному будинку, де є ласуни. Готується це наповнення за рецептом цитрусового курда, а згущене молоко зробить його більш вершковим і солодким. Зберігати можна кілька днів в холодильнику в герметичній тарі.

    Інгредієнти:

    • лимони – 2 шт.;
    • жовтки – 2 шт.;
    • цукор – 50 г;
    • масло – 50 г;
    • згущене молоко – 150 р.

    Приготування

  • Натерти на дрібній тертці жовту цедру лимона, не зачепивши білу шкірку.
  • Вичавити сік з цитрусових, змішати з цедрою.
  • Всипати цукор, ввести жовтки, збити.
  • Поставити на малий вогонь, варити на мінімальному вогні до згущення.
  • Додати масло, згущене молоко.
  • Повністю охолодити, застосовувати для просочення будь-яких коржів і наповнення десертів.
  • Крем для вафельних трубочок зі згущеним молоком

    Щоб крем з вареним згущеним молоком і маслом не витікав з трубочок і не впливав на хрусткі характеристики основи, він має бути густим, щільним і дуже маслянистим. Для згущення можна в склад додати горіхову крихту, вона ж додасть оригінального смаку десерту і перетворить його якості. Наповнювати трубочки зручніше кондитерським шприцом, якщо такого не виявилося, використовують пакет, зрізавши один кут.

    Інгредієнти:

    • варена згущене молоко – 1 б.;
    • м’яке масло – 200 г;
    • подрібнені горіхи – ½ ст.

    Приготування

  • Збити масло, поступово додаючи згущене молоко.
  • Висипати горіхи і ретельно перемішати.
  • Охолоджувати крем протягом 20 хвилин.
  • Банановий крем із згущеним молоком

    Хороший спосіб урізноманітнити шоколадні бісквітні коржі – зробити банановий крем для торта зі згущеним молоком. Навіть самий звичний рецепт зміниться, завдяки цьому не хитрому наповнення. Якщо в наявності є шоколадний, кавовий або молочний лікер, його неодмінно треба додати до складу, так смакові якості крему стануть на порядок вище.

    Інгредієнти:

    • банани – 2 шт.;
    • згущене молоко – 1 б.;
    • олія – 200 г;
    • Бейліз – 70 мл

    Приготування

  • Масло збити до білого пишного крему.
  • Вести згущене молоко, ретельно перемішати.
  • Банани пюрировать, ввести в крем.
  • Влити Бейліз, розмішати, застосовувати одразу.
  • Крем для «горішків» зі згущеним молоком

    Шоколадний крем із згущеним молоком стане ідеальним наповненням для домашнього печива «Горішки», не зайвими будуть горіхи, які можна додати в крем дробленными або покласти в кожне печиво з ядра мигдалю. До складу можна додати топленому гіркий шоколад або якісний темний какао-порошок. Наповнювати горішки потрібно м’якою кремом, це потрібно для якісного скріплення половин, в процесі охолодження він затвердіє.

    Інгредієнти:

    • варена згущене молоко – 1 б.;
    • темний шоколад – 150 г;
    • масло м’яке – 200 г;
    • подрібнені горіхи – ½ ст.

    Приготування

  • Шоколад розтопити, змішати з м’яким маслом.
  • З’єднати шоколадну масу зі згущеним молоком і горіхами.
  • Наповнювати печиво відразу, можна пробувати через 20-30 хвилин.
  • Крем-чіз зі згущеним молоком

    Для прикраси невеликих десертів, начебто капкейків можна зробити крем з кисломолочного сиру зі згущеним молоком, він чудово тримає форму, володіє приємним вершковим присмаком і добре піддається фарбуванню гелевими барвниками. Щоб крем став більш стабільним, перед застосуванням він повинен простояти в холодильнику 3 години.

    Інгредієнти:

    • сирний сир «Вершковий» – 400 р;
    • згущене молоко – 4 ст. л.;
    • еспресо – 20 мл

    Приготування

  • Згущене молоко змішати з еспресо.
  • Збити вершковий сир, додати згущене молоко.
  • Збивати до пишного щільного стану.
  • Охолоджувати протягом декількох годин, відсаджувати на поверхню десерту з допомогою кондитерського мішка.
  •  

    Загрузка...