Котлети з підливою – рецепти картопляних, рибних, м’ясних котлет з грибним, і томатним соусом, сметанним

Котлети з підливою виручають не одне покоління господинь. Один тільки фарш вражає різноманітністю: яловичий, свинячий, рибний, курячий, а супутні йому густі соуси можна взагалі, вибирати нескінченно. Грибні, сметанні, вершкові, томатні соуси і підливи – з ними рубане м’ясо набуває соковитість, смак і здатність доповнювати прості домашні гарніри.

Загрузка...

Як приготувати підливу для котлет?

Смачна підлива для котлет може включати різні складові, починаючи від томатної пасти і закінчуючи сиром. Частіше, соус роблять на жирі і соках, що залишилися при смаженні котлет. На сковороду викладають цибулю, борошно, обсмажують їх до рум’яності, додають томатну основу, сметану або вершки, розбавляють водою і тушкують близько 10 хвилин.

  • Підлива для котлет – рецепт, в якому важливо дотримуватися пропорції. Якщо вона готується з додаванням борошна, 30 г борошна береться близько 250 мл рідини, будь то бульйон або вода.
  • Щоб уникнути грудок можна розчинити борошно в невеликій кількості рідини, а потім долити решту.
  • При приготуванні вершковою підливи, вершки слід додавати в кінці, і не кип’ятити їх, а просто сильно прогріти.

Котлети з підливою на сковороді

Досвідчені кулінари радять готувати котлети з фаршу з підливою на сковороді. Обсмажені до рум’яності котлети, краще зберігають форму при подальшому гасінні, а соус, зроблений на жирі і соках, що залишилися після смаження котлет, завжди смачніше, більш насиченою і ароматніший. Після такої підготовки не треба мити багато посуду, що завжди приємно.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 750 г;
  • батона – 50 г;
  • молоко – 100 мл;
  • сметана – 80 г;
  • томатна паста – 40 г;
  • вода – 500 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 80 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія – 60 мл

Приготування

  • Замочіть батон на 10 хвилин в молоці.
  • Прокрутіть разом з цибулею в м’ясорубці і додати в м’ясний фарш.
  • Туди ж покладіть яйце, 40 г сметани і сформуйте котлети.
  • Обваляйте їх у борошні й обсмажте.
  • Залийте підливою з 40 г сметани, води, 20 г борошна і томатної пасти.
  • Тушкуйте котлети з фаршу на сковороді з підливою 20 хвилин.
Загрузка...

Котлети в сметанному соусі на сковороді

Сметанна підлива для котлет неймовірно популярна серед господинь, які цінують прості, доступні та зручні засоби. Сметана – ідеальна для приготування соусів: вона швидко густіє, а якщо загасити її на сковороді, в якій смажилися котлети, разом з борошном і цибулею, то густа і насичена смаком підлива не змусить себе довго чекати.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • масло – 50 г;
  • борошно – 80 г;
  • сметана – 500 мл;
  • вода – 250 мл;
  • фарш – 550 г;
  • яйце – 1 шт.

Приготування

  • Додайте у фарш цибуля, яйце, 40 г сметани і зробіть котлети.
  • Запаніруйте їх у борошні й обсмажте.
  • Окремо пережарьте цибулю з вершковим маслом і борошном.
  • Додайте воду і сметану.
  • Тушкуйте котлети з підливою 20 хвилин.

Рибні котлети з підливою

Соус до рибних котлет повинен виконувати кілька завдань: не перебити природний смак риби, облагородити його і залишатися смачним навіть остиглим, оскільки багато їдять рибні котлети в холодному вигляді. З цим ідеально справляється томатний соус, який краще зробити з прянощами і вином, щоб прибрати з нього ярлик нудного, громадського харчування доповнення.

Інгредієнти:

  • рибний фарш – 650 г;
  • білий хліб – 40 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • зубок часнику – 2 шт.;
  • петрушка – 20 г;
  • масло – 120 мл;
  • вино – 125 мл;
  • томати у власному соку – 400 р.

Приготування

  • Обсмажте в 40 мл олії цибулю і часник.
  • Додайте вино, томати і уваривайте 10 хвилин.
  • Перекрутіть в блендері хліб, цибулю і зелень.
  • Змішайте з фаршем, яйцями і сформуйте котлети.
  • Обсмажте і викладіть в соус.
  • Томіть котлети рибні з підливою 15 хвилин.

Курячі котлети з підливою

Соус для курячих котлет повинен бути ніжним, густим, ненав’язливим і швидким у приготуванні. Куряче м’ясо нейтрально смаком, має ніжну текстуру і швидко пересихає при тривалому гасінні, особливо в обсмажених котлетах. Прекрасним рішенням стане соус з вершків та сиру, який додасть соковитості і виконає всі інші вимоги.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 550 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • майонез – 40 г;
  • вершки – 200 мл;
  • сир – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • масло – 40 мл

Приготування

  • Додайте у фарш яйце і майонез.
  • Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте.
  • Перекладіть, а в сковороду додайте вершки, сир і варіть 5 хвилин.
  • Томіть котлети курячі з підливою 10 хвилин.

Картопляні котлети з грибною підливою

Грибна підлива для котлет має насичений смак, який затьмарює м’ясний фарш, але чудово підходить для картопляного. Гриби ідеально поєднуються і з картоплею, і з сметаною, тому підливку, традиційно, роблять на сметанною основі. Для того, щоб котлети зберегли форму і не розкисло, їх не смажать в соусі, а подають його окремо.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 550 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 80 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сметана – 400 г;
  • масло – 80 мл

Приготування

  • Додайте в пюре масло і яйце.
  • Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте в 40 мл олії.
  • В обсмажені цибулю і печериці, додайте сметану і тушкуйте 10 хвилин.
  • Перед подачею полийте соусом котлети.

Котлети з індички з підливою

Вибираючи соус до м’ясних котлет, слід враховувати походження і поживні властивості фаршу, щоб витягти з страви максимальну користь. Так, м’яса індички, володіє дієтичними властивостями, краще готуватися в пароварці в молочному соусі. Після, котлети можна буде включати в дитячий раціон і урізноманітнити розвантажувальні дні.

Інгредієнти:

  • фарш індички – 600 г;
  • білок – 1 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • молоко – 400 мл;
  • борошно – 60 г;
  • масло – 40 р.

Приготування

  • Перемішайте фарш з білком і сформуйте котлети.
  • Викладіть у чашу пароварки і тушкуйте 20 хвилин.
  • Пережарьте масло з борошном, додайте молоко і тушкуйте 5 хвилин.
  • Покладіть котлети в соус на 2 хвилини.

Капустяні котлети з підливою

Котлети в томатному соусі можуть бути смачними, дешевими і дуже корисними, якщо зробити їх з капусти. У цьому випадку, мінімум продуктів і фінансових витрат обертаються самостійним блюдом, де всі приготування зводиться до того, що котлети обсмажуються до рум’яності і тушкують в соусі з томатної пасти і води 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • капуста – 700 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • манка – 60 г;
  • борошно – 60 г;
  • олія – 100 мл;
  • томатна паста 80 г;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 10 р.

Приготування

  • У нашатковану капусту додайте яйця, манку і борошно.
  • Сформуйте котлети і обсмажте.
  • Змішайте томатну пасту з водою і цукром.
  • Потушкуйте котлети з підливою 15 хвилин.

Котлети в духовці – рецепт з підливою

Котлети в сметанному соусі в духовці – це прекрасний спосіб отримати смачне і корисне блюдо без стояння біля плити. Сам процес простий і складається з двох етапів: котлети рум’яняться самостійно, після гасяться у сметанною підливці. Вибір останньої зумовлений її густою консистенцією, пікантним смаком і апетитною скоринкою, яка з’являється після запікання.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 700 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло – 50 г;
  • сметана – 300 г;
  • борошно – 40 г;
  • вода – 150 мл

Приготування

  • Перемішайте фарш з яйцем, цибулею і сформуйте котлети.
  • Випікайте котлети 20 хвилин при 200 градусах.
  • Пережарьте масло з борошном, додайте сметану, воду і тушкуйте 2 хвилини.
  • Випікайте котлети під соусом 20 хвилин.

Котлети з підливою в мультиварці

Котлети тушковані в томатному соусі краще мультиварки не зробить ніхто. Вона завжди на відмінно справляється з приготуваннями соусів, а в цей раз порадувала ще й ідеальною формою котлет. Їм вона забезпечила щадну обжарку в «Випікання», яка дозволяє всім компонентів фаршу схопиться один з одним і зберегти форму в процесі гасіння.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • білий хліб – 100 г;
  • молоко – 80 мл;
  • вода – 120 мл;
  • томатний соус – 250 мл

Приготування

  • Замочіть хліб у молоці.
  • Перемішайте з фаршем і яйцем і сформуйте котлети.
  • Смажте «Випікання» 40 хвилин.
  • Влийте томатний соус, воду і тушкуйте ще 20 хвилин.
Загрузка...