Коржі на кефірі – рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

Коржі на кефірі – універсальна закуска, яка може бути як доповненням до основного блюда, так і самостійним страв для швидкого перекусу з чашкою чаю. Вироби готуються без наповнення або з начинкою, склад якої визначається наявністю продуктів і смаковими уподобаннями.

Загрузка...

Як приготувати коржі на кефірі?

Процес створення коржів елементарний і зводиться до замісу тіста, доповнення його порцій начинкою та випікання виробів.

  • Тісто на кефірі для коржів може бути замішане швидко з додаванням соди, або на дріжджах, вимагаючи додаткової расстойки і підходу.
  • Порції борошняний основи розгортають за допомогою качалки або розминаючи на припыленном борошном столі руками.
  • По центру коржі викладають начинку, краї підгинають догори, защипують і акуратно надають виробу руками плоску форму, намагаючись не пошкодити цілісність тесту.
  • Випікають коржі на кефірі найчастіше на сухий або промасленим сковороді, прикриваючи її в процесі кришкою.

Дріжджові коржі на кефірі

Коржі на кефірі, рецепт яких буде подано далі, готуються з дріжджового швидкого тесту. При замісі не слід перенасичувати основу борошном, дозволяючи їй залишитися м’яким і трохи липким. При бажанні пишні та повітряні вироби можна доповнити сирної, овочевий, грибний, м’ясної чи солодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 350-400 г;
  • сухі дріжджі – 1,5 ст. ложки;
  • цукор і сіль – по 0,5 ст. ложки;
  • масло рослинне – 3 ст. ложки.

Приготування

  • В теплому кефірі розчиняють цукор і дріжджі, залишають у теплі на 15 хвилин.
  • Додають масло, сіль і борошно, замішують м’яке тісто, поміщають його на 1,5 години для підходу в тепло.
  • Поділяють борошняну основу на порції, формують плоскі вироби за розміром дна сковороди.
  • Печуть пишні паляниці на кефірі на сухій сковороді під кришкою, підрум’янюючи з двох сторін або в духовці на деку.
Загрузка...

Сирні коржики на кефірі

Швидкі і смачні коржі на кефірі можна приготувати, додавши в тісто перетертий сир. Начинкою для подібних виробів може бути нарізана або перетерта шинка, варена або копчена ковбаса, сосиски або сардельки, обсмажений фарш, тертий сир або сир з зеленню, інше наповнення на свій вибір.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 350-400 г;
  • тертий сир і начинка – по 1 склянці;
  • сода, цукор і сіль – 0,5 ч. ложки;
  • масло.

Приготування

  • В кефірі розчиняють сіль, цукор і соду.
  • Додають сир, борошно і замішують тісто.
  • Відокремлюють порції основи і наповнюють начинкою.
  • Смажать сирні коржики на кефірі, на сковороді під кришкою до рум’янцю з двох сторін, додавши на дно трохи рослинного масла.

Коржики з сиром на кефірі на сковороді

Апетитними і ласими будуть смажені коржики на кефірі з начинкою з сиру з зеленню. Для більш цікавого смаку можна додати у склад перетертий твердий сир, бринзу і приправити наповнення для пікантності подрібненим часником, меленим перцем, іншими пряними добавками на свій вибір і смак.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 350-400 г;
  • сода і сіль – 0,5 ч. ложки;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сир – 300 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • приправи для начинки;
  • олія рослинна.

Приготування

  • Розчиняють в кефірі соду, сіль.
  • Додають розтоплене масло, борошно, вимішують, дають трохи постояти.
  • Сир перетирають, додають нарізану свіжу зелень, приправи, перемішують.
  • Формують з тіста і начинки коржики з сиром на кефірі, смажать на промасленим сковороді під кришкою.

Картопляні коржі на кефірі

Чудовим доповненням обіднього меню або ситним перекусом до чаю стануть картопляні коржі на кефірі. У пюре з картоплі крім масла і тертого сиру можна додати при створенні наповнення подрібнену зелень, обсмажені гриби або цибулю з морквою. Смажити вироби допускається як на сухій сковороді, так і в маслі.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 450 г;
  • сода і сіль – по 1 ч. ложці;
  • пюре картопляне – 500 г;
  • сир – 50 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • перець.

Приготування

  • У кефір додають соду, сіль, борошно, вимішують, поміщають ком в тепло на 30 хвилин.
  • Картопляне пюре змішують з тертим сиром, маслом і перцем.
  • З тіста і начинки формують коржики на кефірі з картоплею, які потім смажать під кришкою, підрум’янюючи з двох сторін.

Коржі з житнього борошна на кефірі

Максимально корисними будуть коржики житні на кефірі. Цінність використовуваної цільнозерновий борошна очевидна, тому отримані вироби можуть без сумнівів включатися в дієтичне меню та в раціон тих, хто дотримується здорового харчування. За бажанням в тісто можна додати зерна коріандру, кмин, інші прянощі.

Інгредієнти:

  • кефір – 350 мл;
  • борошно житнє цільнозернові – 300 г;
  • рослинна олія, сода і сіль – по 1 ч. ложці;
  • коріандр.

Приготування

  • Змішують кефір, соду, сіль і масло.
  • Додають за бажанням коріандр, всипають борошно і вимішують.
  • Залишають липке тісто на 20-30 хвилин, прикривши плівкою.
  • Розкочують борошняний ком на припыленном борошном столі, вирізують круглі коржики, переносять їх на деко з пергаментом.
  • Наколюють житні коржі на кефірі по периметру виделкою, відправляють на 15-20 хвилин в прогріту до 190 градусів духовку.

Осетинські коржі на кефірі

Коржі на кефірі, приготовані за наступним рецептом, більш відомі як осетинські пироги і можуть бути зроблені з начинкою з сиру з додаванням зелені, з фаршу, гарбуза, іншого наповнення. Після випікання в духовці вироби складають стопкою на тарілку і змащують щедро вершковим маслом. На сковороді ласощі відразу ж смажать з додаванням вершкового масла.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • борошно – 500 г;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль – 5 г;
  • масло рослинне – 35 мл;
  • начинка і масло для смаження.

Приготування

  • Розчиняють дріжджі в теплому кефірі разом з цукром.
  • Через 15 хвилин додають сіль, олію і борошно, вимішують, залишають в теплі для підходу, один раз обминають.
  • Поділяють тісто на порції, формують коржики з начинкою.
  • Смажать осетинські коржі на кефірі на сковороді, попередньо нагрів її з додаванням вершкового і рослинного масла.

Кукурудзяні коржі на кефірі

Коржики з кукурудзяної крупи на кефірі можна вживати як доповнення до основних страв замість хліба, подавати з медом, варенням або просто зі сметаною до чаю. За бажанням в тісто можна додати трохи цукру. Смачними вироби виходять з лимонною цедрою, яку при бажанні можна замінити апельсинової або ваніллю.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно кукурудзяне – 1,5 склянки;
  • розпушувач – 10 г;
  • сіль, лимон, рослинне масло для смаження.

Приготування

  • Змішують кукурудзяне борошно з розпушувачем і сіллю.
  • Вливають кефір, вимішують, додавши цедру одного лимона або апельсина.
  • З отриманої маси формують коржики і смажать вироби в розігрітому маслі, підрум’янюючи на середньому вогні з двох сторін.
  • Готові кукурудзяні коржі на кефірі, викладають на серветку для вбирання зайвого жиру.

Коржі на кефірі з ковбасою

Поживними і поживними вдаються приготовані коржики з сиром і ковбасою на кефірі. В начинку можна додавати за бажанням будь-яку зелень, замінювати сир іншими добавками або зовсім виключити його зі складу. Замість рослинного масла для замісу тіста можна використовувати розтоплений маргарин або вершкове масло.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 320-350 м;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло рослинне – 5 ст. ложок;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • ковбаса – 200 г;
  • сир – 150 г;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Яйце збивають з дрібкою солі, додають кефір, масло, борошно, вимішують.
  • Протирають на тертці ковбасу і сир змішують, додають за бажанням зелень.
  • З порцій тіста і начинки формують плоскі коржі, викладають на сковороду з маслом і обсмажують під кришкою на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.

Коржі на кефірі з цибулею

Якісним наповненням для коржів може бути зелений лук, який здатний надати закуски приємний, в міру пікантний смак. Процес приготування виробів спрощується тим, що цибульна нарізка просто втручається в тісто при розкочуванні борошняних пластів. При обсмажуванні виробів для ніжності можна додати в сковороду шматочок вершкового масла.

Інгредієнти:

  • кефір – 150 мл;
  • борошно – 350 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • масло рослинне і вершкове для смаження.

Приготування

  • Збивають яйце з сіллю.
  • Додають кефір, а потім порціями борошно, виробляючи заміс.
  • Поділяють ком на 2 частини, розкочують кожну, посипають нарізаною зеленою цибулею, скачують в щільний рулет.
  • Розрізати рулет на поперечні бруски, кожен розгортають.
  • Смажать цибульні коржі на кефірі в розігрітій промасленим сковороді, підрум’янюючи з двох сторін.

Коржі з бринзою на кефірі

Любителям сирних наповнень у випічці припадуть до душі приготовлені коржі з бринзою і зеленню на кефірі. Вироби виходять ніжніше, якщо в начинку додати трохи м’якого сиру або замінити його вершковим маслом. З свіжої зелені можна використовувати крім кропу і зеленої цибулі петрушку, базилік, кінзу.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • борошно – 300-350 м;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сіль і сода – по 0,25 ч. ложки;
  • бринза і сир – 100 г;
  • зелену цибулю і кріп – по 1 пучку;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Борошно просівають з сіллю і содою.
  • Розтоплюють масло, змішують з кефіром, вливають до борошні, виробляють заміс.
  • Поділяють тісто на 10 порцій, розкочують кожну.
  • Розминають бринзу з сиром, змішують з нарізаним кропом і зеленою цибулею.
  • Наповнюють отриманою начинкою коржі, защипують краї і знову розкачують.
  • Випікають вироби в прогрітій сковороді під кришкою.

Солодкі коржі на кефірі

Зробити солодкі коржі на кефірі на сковороді простіше простого особливо, коли залишилося не у справ трохи борошняний основи, приготовленої для іншої кефірної випічки. При бажанні цукор для посипання можна змішати з меленою корицею, ванільним цукром або замінити його тростинним коричневим продуктом.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 350-400 г;
  • масло вершкове або рослинне – 100 г;
  • сіль і сода – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – за смаком;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Збивають яйця з сіллю, змішують з кефіром, содою і борошном, виробляють заміс.
  • Поділяють ком на порції, розкочують кожну, змащують маслом і посипають цукром.
  • Складають пласт вчетверо, знову промаслівают, підсолоджують, розгортають.
  • Востаннє змащують заготівлю маслом, сахарят, складають вчетверо й трохи притискають.
  • Обсмажують вироби до рум’янцю на олії.

Коржики з м’ясом на кефірі

Прості коржі на кефірі з начинкою з м’ясного фаршу можна зробити, спираючись на пропорції інгредієнтів і рекомендації, представлені в даному розділі. Вироби можна спекти на деку в духовці до рум’янцю або посмажити на сковороді з товстим дном на середньому вогні, змастивши посудину попередньо маслом.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 450 г;
  • сіль і сода – 0,5 ч. ложки;
  • фарш – 350 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • Змішують кефір із содою, сіллю і борошном, замішують тісто, розділяють на порції.
  • У фарш додають дрібно нарізану цибулю, перець, сіль і трохи води, перемішують.
  • Наповнюють начинкою розкачані коржі, розкочують, обсмажують на промасленим сковороді під кришкою 5-7 хвилин з кожного боку.
Загрузка...