Класичний рецепт торта Естерхазі в домашніх умовах

Торт эстерхази

У торта естерхазі рецепт відрізняється різноманітністю варіантів. Їх відмінність, в основному, полягає в наборі інгредієнтів, але ж це не головне, важливий кінцевий результат, тому що цей десерт — справжня досконалість.

Інгредієнти для приготування торта. Класичний рецепт відрізняється, в першу чергу, інгредієнтами для приготування тіста для коржів. Він не містить таких продуктів, як борошно і крохмаль. Це дивно, дуже незвично, і, в той же час, дуже приємно.

Загрузка...

Рецепт

Торт ЭстерхазиОтже, перелік інгредієнтів для приготування торта естерхазі:

  • Білок курячого яйця — 5 шт.
  • Мигдаль (мелений і бажано смажений) — 1 ст.
  • Цукор — 3/4 ст.
  • Ці продукти необхідні для приготування коржів.

    Для крему наступний перелік необхідного:

  • Жовток курячого яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Молоко незбиране коров’яче — 2/3 ст.
  • Крохмаль — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 150 гр.
  • Молоко згущене — 150 гр.
  • Ну, що може бути прекрасніше горіхів і заварного крему? Якщо ви вже пробували цей торт, то він залишиться у вашій пам’яті надовго. І, звичайно, складно уявити, що таке чудове ласощі можна приготувати в домашніх умовах. Можна! Так як сам покроковий рецепт не представляє з себе нічого складного.

    Ну, і для прикраси і надання даного десерту його належний фірмовий вигляд знадобиться:

  • Шоколад білий/чорний — 100/50 гр.
  • Вершки — 4 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки.
  • Ось і весь набір.

    Процес приготування

    Шоколад для приготовления тортаНаступна дія — їх подрібнити в блендері (в результаті подрібнення ваші горіхи повинні перетворитися в крихту). Потім, залишимо мелені горіхи і перейдемо до білків і цукру. Білки необхідно збити відразу, на максимально швидкій швидкості і до утворення густої піни. Але на цьому збивання не припиняємо, а просто потроху додаємо цукор і з великою акуратністю вже перемелений мигдаль. Тісто для коржів готово. Нічого складного.

    Тепер, щоб спекти коржі, знадобиться папір для випічки. Малюємо на ній форми і площа коржів (для полегшення цієї задачі можна скористатися тарілкою). Перевертаємо папір на іншу сторону, і замальовує тестом начерченную фігуру.

    Чим тонше викладіть тісто, тим тонше буде корж. Ставимо в духовку і стежимо, щоб тісто подпеклось, але не пригоріло. Як тільки коржі спеклися викладаємо їх на ґрати, але тестом вниз. Необхідно дати їм охолонути і зняти з паперу.

    Ну, ось і передфінальний етап — з’єднуємо воєдино крем і коржі. Починаємо, звісно, з коржів, чергуючи їх з кремом. По цьому рецепту виходить 5-6 коржів (це залежить від їх площі), тому крем можна відразу замішати в подвійному розмірі, щоб торт вийшов вище.

    Важливо те, що всі ці продукти легко знайти, адже дуже часто буває так, що в самому десерті, на перший погляд, немає нічого особливого, а як справа доходить до готування, так половину інгредієнтів просто не знайти.

    Загрузка...

    Торт естерхазі — рецепт приготування

    Кусочек ЭстерхазиНа самому початку необхідно визначитися з горіхами. У класичному рецепті використовується мигдаль, якщо не дотримуватися з усією строгістю класики, то можна взяти будь-які горіхи (волоський, фундук).

    Отже, подальші дії залежать від того, ці горіхи сирі або смажені. Можна готувати і з тими, і з іншими, але ароматні й смачніше буде, якщо горішки будуть хоч трішки, але підсушені. Це можна зробити або в мікрохвильовій печі або на сковороді.

    У той час поки коржі печуться, готуємо крем. Тут доведеться повозитися. Першою дією буде змішування жовтків з цукром. Потім, слід поставити їх на повільний вогонь і додати крохмаль. Наступним інгредієнтом буде молоко. Його необхідно вливати потроху і постійно перемішувати в каструлі.

    Після отримання однорідної маси, необхідно вимкнути вогонь і відставити заварний крем на деякий час. Далі, необхідно збити масло зі згущеним молоком і додати туди готовий заварний крем. Всі разом ще раз збити, і крем готовий.

    Прикраса торта естерхазі

    Фінальним же етапом буде прикраса торта естерхазі. Для цього в каструлі розтоплюємо білий шоколад і 3 столові ложки вершків. Як тільки маса стала однорідною, поливаємо нею тортик. У цій же каструлі готуємо другу глазур — темний шоколад розтоплюємо і решту столову ложку вершків.

    У естерхазі класичний вид виглядає так — весь торт покритий глазур’ю з білого шоколаду, глазур’ю з темного завдано хвилеподібний малюнок у вигляді квітки від центру, а з боків — обсипаний мигдалевими пелюстками.

    Розповімо секрет про те, як намалювати цей хитромудрий квітка. Все просто — поміщаємо глазур з темного шоколаду в кулінарний мішок (можна просто скористатися фасувальним пакетом, зробивши в ньому крихітний отвір) і малюємо на торті звичайну павутину. Потім беремо зубочистку і проводимо від центру до самих країв смуги.

    Ось так у вас вийде фірмовий квітка. Торт слід їсти в день приготування, не потрібно чекати, поки він просочиться. Вранці приготували, ввечері з’їли. Приємного апетиту і вдалою готування.

    Загрузка...