Класичний рецепт риби під маринадом

Рыба под маринадом

Повсякденне та святкове меню чудово доповнює смачна риба під маринадом, класичний рецепт приготування якої дуже проста. Він не займає багато часу, включає доступні інгредієнти. Це оригінальне блюдо c давніх пір відомо кожному російській людині, воно може стати візитною карткою будь-якої господині.

В маринаді краще всього готувати морську рибу, але використовується і річкова. Професійні кулінари радять вибирати щуку, хек, тріску, минтая, тобто білі сорти. Чудово, якщо в них не міститься дрібних кісток, які можуть перешкодити насолодитися апетитним стравою.

Загрузка...

Риба під маринадом: готуємо за класичним рецептом

Всі господині знають, що будь-класичне блюдо неважко прикрасити і зробити більш вишуканим. Це відноситься і до рибних страв. У кухнях народів світу існує понад 10 000 оригінальних рецептів приготування риби. Її смажать, варять, тушкують. Але є і тверді сорти риб.

Для того щоб зробити їх більш ніжними, застосовують різні маринади, пом’якшувальні і надають рибі неперевершений аромат. Маринадів відомо колосальну кількість, до найбільш популярним відносять томат, майонез, сметану, які розм’якшують і наповнюють блюдо пікантними відтінками. Їх готують як з одного, так і з декількох інгредієнтів.

Рыбное филе для приготовления по классическому рецепту

Необхідні продукти для приготування риби під маринадом за класичним рецептом:

  • рибне філе — 0,4 кг;
  • вода — 1 склянка;
  • ріпчаста цибуля — 3 невеликі головки;
  • морква — 3 великих коренеплоду;
  • масло рослинне — 100 мл;
  • борошно для панірування;
  • томатна паста — 6 ст. л.;
  • оцет — 50 мл;
  • за смаком: сіль, цукор, зелень, перець.

Рибне філе розрізаємо на дрібні шматочки, паніруємо їх у борошні і підсмажуємо до повної готовності. Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою, підсмажуємо на олії. Додаємо томатну пасту, зелень і перець, розмішуємо, закриваємо кришкою, тушкуємо чверть години. Додаємо оцет, воду, сіль, цукор, готуємо отриману суміш 20 хвилин. Потім суміш знімають з вогню і дають їй охолонути. Розсолом, маринадом заливають рибу, всі ставлять у холодильник. Перед подаванням посипають зеленню.

Смажений минтай під маринадом

Морковь и лук для приготовления минтая под маринадомБагато господині роблять минтая за таким рецептом:

  • філе риби — 500 г;
  • морква — 250 г;
  • цибуля ріпчаста — 250 г;
  • томатна паста — 4 ст. л.;
  • вода — 100 мл;
  • борошно для панірування;
  • рослинне масло — 100 мл;
  • за смаком: лавровий лист, мелений перець, сіль, цукор.

Філе промиваємо, нарізаємо впоперек тушки маленькими шматочками, кладемо в каструлю. Додаємо сіль, перець, перемішуємо.

Шматочки риби повинні добре обваляться в перці і просолитися. Потім паніруємо їх у борошні. Ставимо сковорідку на вогонь, розігріваємо масло, минтая обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Кожен шматочок треба промокнути серветкою, щоб вона ввібрала зайвий жир. Минтая складаємо в каструлю.

Морква подрібнюємо на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями і кладемо на сковорідку, підсмажуємо до утворення золотистої скоринки, висипаємо морква, розмішуємо, все обсмажуємо 5 хвилин.

Кладемо томатну пасту, сіль, цукор, вливаємо воду. Все перемішуємо, чекаємо закипання, додаємо лавровий лист, закриваємо сковороду кришкою. Інгредієнти тушкуємо 20 хвилин. В отриманий маринад додаємо оцет, кип’ятимо, знімаємо з вогню, охолодити. Заливаємо маринадом рибу, даємо відстоятися 4-8 годин. Страва добре поєднується з картопляним пюре, відварним рисом.

Загрузка...

Риба під маринадом в духовці

Це блюдо універсально, його тонкий смак надовго запам’ятовується. Воно прекрасно підходить для вечері в колі родини і урочистої події.

Томатная паста для приготовления минтая под маринадомДля його приготування треба взяти:

  • філе минтая — 0,5 кг;
  • морква — 4 великих коренеплоду;
  • цибуля — 2 середніх головки;
  • борошно для панірування — 3-4 ст. л.;
  • томатну пасту — 3-4 ст. л.;
  • яблучний оцет — 1 ст. л.;
  • олія рослинна рафінована — 50-100 мл;
  • за смаком: сіль, цукор, лавровий лист, чорний і запашний перець.

Філе промиваємо, нарізаємо на порційні шматочки. Змішуємо мелений перець, сіль, борошно. У цій суміші паніруємо шматочки минтая, обсмажуємо на сковорідці з олією. Морква подрібнюємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Коли риба досягне повної готовності, виймаємо її і укладаємо рівномірним шаром на глибоке деко, застелене фольгою.

На сковороду кладемо овочі, обсмажуємо 5 хвилин, додаємо оцет, лист лавра, томатну пасту, сіль, цукор, закриваємо кришкою, тушкуємо чверть години на слабкому вогні. Деко з рибою заливаємо маринадом. Всі поміщаємо на чверть години в розігріту до 200°С духовку.

Риба під маринадом в мультиварці

Рыба под маринадомДля приготування цієї страви беруть наступні продукти:

  • філе минтая — 800 г;
  • морква — 100-150 г;
  • цибуля — 70-100 г;
  • томатну пасту — 3 ст. л.;
  • соняшникова олія — 50-100 мл;
  • за смаком: сіль, цукор, запашний і мелений перець.

Філе нарізаємо порційними шматочками, подрібнюємо овочі. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо шарами почергово овочі та рибу.

Готуємо маринад на основі томату: томатну пасту розвести в невеликій кількості води, солимо і перчимо, додаємо цукор, приправляємо запашним перцем. Маринад виливається на покладені овочі та рибу. Включаємо режим гасіння, необхідний час — 90 хвилин. Страву подають у гарячому або холодному вигляді.

Воно може доповнювати гарніри або бути самостійною закускою. Маринади готуються не тільки з застосуванням томатної пасти, до їх складу може входити гірчиця, вино, фруктовий сік, консервовані овочі, оригінальні приправи. Інгредієнти використовуються у великих або менших кількостях, але їх неприпустимо пересолити або пересмажити.

Маринади ускладнюють смак основного інгредієнта — риби, — додають різноманітні дивовижні відтінки, під різним маринадом можна щодня готувати один і той же сорт риби, роблячи страву більш вишуканим.

Загрузка...