Класичний рецепт пирога сметанника

Вкусный пирог сметанник

Смачний та ніжний десерт, виявляється, можна швидко приготувати з простих натуральних продуктів і порадувати рідних і гостей. Пиріг

Сметанник, рецепт якого дуже простий, люблять всі: і дорослі, і діти. А все завдяки текстурі десерту і його смаку родом з дитинства.

Загрузка...

Вибираємо сметанку пожирніше

Відразу хочеться відзначити, що існує дуже багато варіацій на тему цього десерту. Якщо комусь пиріг здається занадто простим, існує і торт Сметанник. Але краще у всьому розібратися по порядку.

Отже, якщо у вас в холодильнику є склянку сметани і яйця, значить, можна готувати пиріг. Інші складові цього рецепта точно знайдуться в холодильнику у будь-якої хазяєчки. Складно уявити, що може бути простіше, ніж приготувати класичний Сметанник.

Інгредієнти:

Ингредиенты для пирога

  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача або харчової соди для тіста;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 склянку сметани.

Для прикраси пирога можна використовувати журавлину, вишню або смородину. Є варіації даного рецепту, де ягоди додають прямо в тісто.

Спосіб приготування

Яйця збити з цукром (звичайним і ванільним), потім додати сметанку і гарненько перемішати міксером. Окремо змішати борошно з содою або розпушувачем і всипати сухі інгредієнти в сметанную масу. Готову масу залишити на півгодини, щоб вона трохи підійшла. Спеціальну форму для випікання змащуємо олією і викладаємо туди тісто.

Зверху прикрашаємо свіжими ягодами за бажанням. Пиріг випікається 20 — 30 хвилин в залежності від товщини форми при температурі 180 градусів. Перед тим як дістати пиріг з духовки, перевірте його готовність за допомогою зубочистки або сірники: якщо тісто не прилипає, значить, десерт готовий.

Після того як пиріг виймуть з духовки, можна прикрасити його тертим шоколадом або листочками м’яти. Це простий рецепт, який не вимагає особливих витрат часу або коштів. Щоб пиріг вийшов смачним, головне — використовувати гарну жирну сметану.

Саме завдяки цьому інгредієнту у десерту виходить такий ніжний, домашній смак. Кулінари стверджують, що домашня сметана або магазинний продукт з високим відсотком жирності відмінно підходить для даного рецепту. Зауважте, що в класичному сметанному пирозі немає вершкового масла, що дозволяє використовувати жирну сметанку.

Загрузка...

Чим більше крему, тим краще

Якщо ж душа вимагає свята, можна приготувати дуже смачний сметанний торт з найніжнішим кремом.

Свежая сметана для приготовления кремаІнгредієнти для тіста:

  • 2 склянки цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди для тіста;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 400 р сметани;
  • 250 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки подрібнених горіхів;
  • 1 столова ложка какао-порошку.

Для крему:

  • 250 р сметани;
  • склянка цукрової пудри.

Спосіб приготування

Пирог сметанникЯйця збиваємо з цукром звичайним і ванільним, додаємо розтоплене масло, сметану, вимішуємо. Окремо змішуємо борошно, соду і горіхи. Потім з’єднуємо сухі інгредієнти з іншими. Тісто має бути густим. Поділяємо його на дві частини і в одну додаємо какао. Так виходить основа для світлого коржа і для темного.

Випікати коржі в духовці потрібно по 25 хвилин при температурі 160 градусів. В залежності від шару коржа можна кожен додатково розрізати уздовж, щоб їх вийшло чотири. Необхідно дати коржам охолонути, а в цей час приготувати крем. Це дуже просто: збиваємо сметанку з цукром, щоб не було крупинок.

Змащуємо коржі солодким соусом і прикрашаємо горішками. Обов’язково потрібно дати торту настоятися кілька годин. Любителям шоколадних кремів можна використовувати какао-порошок і в приготуванні крему або просто розтопити шоколад і прикрасити торт зверху. Є варіанти, де використовується два види крему: один сметанний, а інший на основі згущеного молока з маслом. Це зробить десерт більш калорійним, тому те, на якому варіанті зупинитися, вирішувати вам.

Бажано, щоб крему було багато, тоді торт добре просочиться і буде злегка вологим і дуже смачним!

В мультиварці: швидко і ніжно

Дуже смачний Сметанник можна приготувати не тільки в духовці. Класичний Сметанник в мультиварці, рецепт якого дуже простий, припаде до смаку всім домочадцям.

Для тіста знадобиться:

Пышный сметанник в мультиварке

  • 1 склянку цукрового піску;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка сметани;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка соди, гашеного оцтом;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Для крему:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка сметани;
  • 1 пакетик згущувача вершків.

Спосіб приготування

Всі складові тіста змішати разом до отримання однорідної консистенції. Спеціальну форму для випікання в мультиварці змастити вершковим маслом і посипати борошном, а потім викласти туди тісто. Для цього десерту потрібно вибрати функцію «Випічка».

Щоб приготувати крем, змішайте сметану, солодкий пісок і загущувач для вершків. Все це збивається міксером до однорідної консистенції.

Коли корж буде готовий, його треба змастити цим кремом. Прикрасити десерт можна горішками, свіжими ягодами або шоколадом. Безумовне гідність мультиварки — у швидкості приготування і в дивовижному смак десерту.

Якщо ви хочете здивувати своїх рідних і близьких смачним і нежирним десертом, приготуйте їм сьогодні ніжний сметанний торт. Повірте, вони пальчики оближуть!

Приємного апетиту!

Загрузка...