Класичний рецепт чізкейку Нью-Йорк

Чизкейк нью йорк

На основі сиру можна приготувати чудовий чізкейк Нью-Йорк, рецепт якого буде розглянуто далі. Сир є дуже корисним продуктом, одержуваним з молока.

Використовуючи цей продукт, можна отримати не тільки корисні, але і неймовірно смачні солодкі страви.

Загрузка...

Походження чізкейку

Багато хто думає, що чізкейк Нью-Йорк вперше був приготований в Нью-Йорку, проте це не так. Коріння цього чудового рецепту йдуть у Стародавню Грецію. Там він вважався джерелом енергії. На Олімпійських іграх чізкейк подавався як страви, використовувався як весільний торт. Після завоювання Греції римлянами з’явилися деякі зміни в рецептурі — додалися яйця.

Яйца для приготовления чизкейкаТакож чізкейк почали подавати гарячим. Рецепт чізкейк був привезений в Америку європейськими іммігрантами.

Зараз чізкейк вважається американським десертом. Сталося це тому, що саме американці стали додавати вершковий сир, який і став основою. Як вперше отримали вершковий сир? Один американський фермер намагався приготувати сир Нешатель, проте в чомусь помилився і в результаті отримав вершковий сир.

Через три роки сир почав продаватися під власною торговою маркою і став називатися «Вершковий сир Філадельфія». Класичний рецепт чізкейку Нью-Йорк не припускає яких-небудь добавок (карамель, фрукти, шоколад і т. д.), а ніжний смак і аромат досягаються за допомогою додавання додаткових жовтків.

На початку XX століття чізкейк Нью-Йорк був дуже популярним десертом, який подавався майже у всіх відомих і не дуже ресторанах.

Існує також інша точка зору, згідно з якою чізкейк вперше був приготований десь на Близькому Сході. Там його приготування дуже сильно відрізнялося від сучасного: молоко створаживалось, додавали мед, цедра лимона, жовтки, все перемішувалося і випікалося. На Русі існував свій чізкейк. Вірніше, коровай з сиром. Крім того, радянським аналогом чізкейку можна назвати сирну запіканку.

Приготування чізкейку

Як приготувати чізкейк в домашніх умовах? Розглянемо простий покроковий рецепт. Вважається, що найскладнішим кроком до приготування цього смачного страви є вибір сиру. Так як зараз на російських прилавках зникли сири імпортного виробництва, доводиться задовольнятися вітчизняними сирами. Однак якщо грамотно підібрати сир за смаком, різниця буде непомітна.

Сыр для приготовления чизкейкаЩо знадобиться для приготування чізкейку Нью-Йорк?

Для пісочної основи:

  • 300 г печива;
  • 80 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 600 г вершкового сиру;
  • 200 мл 30-35% вершків;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру.

Спочатку потрібно приготувати пісочну основу. Для цього необхідно подрібнити печиво будь-яким зручним для вас способом: чи то комбайн або блендер. Далі вершкове масло необхідно перемішати з пісочної крихтою. Готову суміш переміщують у форму для випікання.

Щоб печиво розподілилося повністю і рівномірно, рекомендується укласти його у форму за допомогою чого-небудь плоского. Крім того, чізкейк можна робити з бортиками, а можна, але це знову ж таки залежить від ваших уподобань. Готову суміш прибирають в холодильник.

Далі приступають до приготування начинки. Для цього сирний або вершковий сир ретельно перемішують з цукром. Це зручніше за все робити за допомогою міксера, проте потрібно пам’ятати, що нам необхідно тільки перемішати, а не збити, тому швидкість міксера повинна бути мінімальною, щоб уникнути неприємних сюрпризів. Далі додаються яйця.

Їх найкраще додавати по одному, ретельно перемішуючи суміш після кожного яйця. Тут використовувати міксер вже не можна, бажано перемішувати вручну, так як якщо чізкейк буде велика кількість повітряних бульбашок, то він може просто луснути. В кінці процедури додають вершки і все ретельно перемішують.

Далі форма з печивом дістається з холодильника і в неї виливається сирна маса. Можна злегка постукати формою по столу. Це допоможе чізкейк позбутися від зайвих бульбашок і уникнути неоднорідності тесту.

Корисний рада: продукти краще всього розігріти, тобто дістати з холодильника перед приготуванням, однак масло ні в якому разі не розтоплювати! Це може призвести до того, що пісочна маса просто не буде триматися. Можна на форму підкласти папір для випікання. Завдяки цьому буде легко діставати готовий чізкейк.

Загрузка...

Як випікати і охолоджувати чізкейк?

Чизкейк Нью-ЙоркВипікання чізкейку є досить складною частиною. В різних рецептах пропонується безліч різних способів випікання. Розглянемо один з них. Духовка розігрівається до 200°С, чізкейк ставиться на 15 хвилин. Далі температура в печі знижується до 110°С і чізкейк готується при такій температурі годину-півтора.

Як легко орієнтуватися? При пошатывании форми центр чізкейку повинен трохи злегка тремтіти. Якщо вас турбує проблема підгоряння центру, просто заздалегідь дістаньте аркуш паперу, яким можна накрити чізкейк.

Однак це лише перша частина складного випікання. Після всього цього необхідно акуратно охолодити чізкейк. Якщо його відразу витягнути, то існує велика ймовірність того, що він трісне.

Тому спочатку 40-60 хвилин необхідно почекати, поки він буде остигати в печі з відчиненими дверцятами. Після цього необхідно потримати чізкейк при кімнатній температурі і тільки потім відправляти охолоджуватися в холодильник. Приємного апетиту!

Загрузка...