Кавуни в банку на зиму – рецепти смачних солоних і солодких заготовок з аспірином, часником або медом

Господині, які люблять оригінальні заготовки, можуть приготувати кавуни в банку на зиму, рецепти яких відрізняються надзвичайною різноманітністю. Ця солодка, ароматна баштанна культура дуже корисна. Можна використовувати такі способи соління, мочіння, заготовити кавун у вигляді варення.

Загрузка...

Заготівля на зиму арбузов в банках

Багато господинь люблять застосовувати консервацію арбузов в банки на зиму. При цьому рекомендується враховувати наступне:

  • Для засолювання підходять ще недоспевшие плоди або мають несолодкий смак.
  • Кавуни можна нарізати скибочками або використовувати цілком.
  • Якщо попався крихітний сорт, плоди якого не перевищують розміром великий помідор, то його можна помістити в банку, не нарізаючи. Але багато господинь віддають їх розрізати, тому що це зручніше.
  • Для засолювання використовуються різноманітні спеції – гілочки вишні, смородини, малини. Можна додати часнику або перчика, щоб вийшла гостра закуска.
  • Як посолити кавуни в банках на зиму?

    В якості закуски чудово підійдуть смачні солоні кавуни в банки на зиму. Вони чудово поєднуються з м’ясними стравами і смаженими стравами. Закуска має пікантний смак і різноманітить однотипний зимовий раціон. Для готування рекомендується відібрати найбільш цілі плоди без пошкоджень на шкірці.

    Інгредієнти:

    • кавуни – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • оцет – 50 г;
    • цукор – 3 ст. л.;
    • сіль – 1,5 ст. л.

    Приготування

  • Кавуни нарізати, залишивши в них насіння.
  • Банки простерилізувати і до верху заповнити кавуновими часточками.
  • Окріп з сіллю і цукром і проварити влити оцет.
  • Залити банки розсолом, поставити на стерилізацію в окріп на 20 хвилин.
  • Кавуни в банку на зиму закатати кришками.
  • Загрузка...

    Мочені кавуни в банках на зиму – рецепт

    Одним з найдавніших способів готування є мочені кавуни в банки на зиму. В нинішній час технологія практично не змінилася і активно застосовується сучасними господинями. Така закуска виходить дуже корисною, тому що м’якоть мочених плодів містить набагато менше цукру і солі, зате зберігаються всі необхідні мінеральні елементи.

    Інгредієнти:

    • кавуни – 2 кг;
    • сіль – 15 г;
    • мед – 2 ст. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • лимонна кислота – 1 ст. л.;
    • смородина – 2-3 листочка.

    Приготування

  • Кавун помити, нарізати на трикутники, не видаляючи насіння.
  • Розкласти шматочки в стерильну тару, перемішавши з листям смородини і нарізаним часником.
  • Залити окропом доверху, витримати 10 хвилин. Злити рідину.
  • Приготувати розсіл: в рідину додати мед, сіль і розчинити їх.
  • Дати маринаду закипіти і знову вилити в банку, куди попередньо засипати кислоту.
  • Закрити ємність кришкою, прибрати в прохолоду.
  • Кавуни в банку на зиму з аспірином

    Надзвичайно простий і такий рецепт як мариновані кавуни в банках на зиму з використанням таблеток аспірину. У результаті виходить смачне зимовий ласощі, а сам процес приготування значно спрощується, тому що відпадає необхідність в стерилізації банок. Такий спосіб готування ідеально підійде зайнятим господиням.

    Інгредієнти:

    • вода – 700 мл;
    • кавун – 2 кг;
    • аспірин – 2 таблетки;
    • цукор – 50 г;
    • сіль – 25 р.

    Приготування

  • Укласти кавунові шматочки в тару, додати цукор, сіль і аспірин. Закип’ятити воду.
  • Залити кавун кип’яченою водою, закатати банку і щільно укутати ковдрою.
  • Кавуни в банку на зиму – рецепт часником

    Великою популярністю у господинь користується соління кавунів в банку на зиму з приєднанням до складу страви часнику. Цей компонент надає пікантну нотку, яка створює неперевершений смак у поєднанні з солодким смаком плодів. Збираючись зробити заготовки, бажано вибрати кавуни невеликого розміру, недостиглі і з тонкою шкіркою.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • часник – 2 зубчики;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • оцет – 15 мл;
    • сіль – 1 ч. л.

    Приготування

  • Розділити на зубчики часник і помістити їх на дно ємності. Зверху розташувати кавунові часточки.
  • Залити в банку окріп, залишити на чверть години.
  • Злити воду з банки, знову закип’ятити і залити в тару, знову дати постояти 15 хвилин.
  • Знову злити рідину і закип’ятити, на цей раз приєднавши цукор, сіль і оцет. Влити розсіл, а потім закупорити тару.
  • Кавуни на зиму в банках з оцтом

    Надзвичайно просто готуються кавуни в банку на зиму без стерилізації. Їх кращого збереження сприятиме додавання оцту. Підготовчий етап передбачає необхідність теплової обробки банок, це можна зробити, відправивши їх у мікрохвильову піч на 3 хвилини. При цьому тара обов’язково повинна бути сухою. Щоб зберегти кавуни в банку на зиму, рецепти передбачають приміщення заготовки з відсутністю перепаду температури.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • оцет – 2 ст. л.;
    • вода – 1 л;
    • часник – 5 зубчиків;
    • сіль – 1 ст. л.;
    • цукор – 2 ст. л.;
    • приправи – за смаком.

    Приготування

  • Викласти приправи і часник на дно банки, зверху помістити скибочки кавуна.
  • Закип’ятити воду і влити в банку, протримати 2 хвилини, злити і знову довести до кипіння з сіллю і цукром, в самому кінці приєднати оцет.
  • Залити маринад в банку і закатати її.
  • Кавуни з капустою на зиму в банках

    Затребуваність, якою користується засолювання арбузов в банки на зиму, пояснюється неординарним смаком страви, в якому відчуваються нотки квасу, розсолу, і при цьому залишається легке післясмак. Тому закуска прикрасить будь-який урочистий захід. Гурмани віддають перевагу готувати кавуни в комбінації з капустою, страва виходить неймовірно смачним.

    Інгредієнти:

    • капуста – 500 г;
    • м’якоть кавуна – 500 г;
    • вода – 500 мл;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Капусту нашаткувати і посипати сіллю.
  • Укласти шарами по черзі в банку нарізані кавуни і капусту.
  • Заповнену ємність залити водою кімнатної температури.
  • Компоненти залишити маринуватися протягом доби, а потім закрити кришкою і відправити в холод.
  • Кавуни з капустою в банку на зиму, рецепти яких засновані на квашенні, будуть готові через 4 дні.
  • Кавуни на зиму з медом у банках

    Любителям оригінальних десертів доведеться по душі зиготовленый кавун солодкий на зиму в банки. Посилити природну солодкість плодів допоможе додавання меду. Цей компонент додасть страві додаткову користь і частково замінить цукор. Щоб зробити заготовку більш ніжною, з кавуна можна видалити насіння.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • сіль – 1 ст. л.;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • мед – 1 ст. л.;
    • оцет – 2 ст. л.;
    • вода – 1 л.

    Приготування

  • Шматочки кавуна викласти в тару і залити окропом.
  • Рідину злити і знову довести до кипіння, додавши при цьому цукор, сіль, а в кінці оцет і мед.
  • Рідина влити в банку, далі відбувається закрутка арбузов на зиму в банках.
  • Варення з кавунів на зиму в банках

    Непередаваним характеризується оригінальним смаком варення з кавунових кірок і м’якоті. Воно виходить дуже специфічним, але здатне підкорити навіть найдосвідченішого гурмана. Щоб посилити вишуканий смак, який виходить з цього плоду, до складу варення приєднують ванілін, який додає нотку пікантності.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • цукор – 1,5 кг;
    • лимонна кислота – 5 г;
    • ванілін – 5 р.

    Приготування

  • М’якоть засипати цукром і залишити на 3 години.
  • Утворився сік злити, закип’ятити, додати м’якоть і проварити.
  • Дати настоятися в теплі 8 годин. Потім довести до кипіння. Додати кислоту і ванілін.
  • Зняти з вогню і залишити остигати на 5 годин, потім розлити по банках і закатати.
  • Компот з кавунів на зиму в банках

    Неймовірно смачним і освіжаючим виходить кавуновий компот в банки на зиму. До того ж він ще відрізняється поживністю і містить мінімум калорій. Компот можна пити навіть у жаркий час року, кинувши в нього кубики льоду, але взимку він порадує і нагадає про спекотне літо, при цьому приносячи користь організму.

    Інгредієнти:

    • вода – 3 л;
    • цукор – 3 склянки;
    • кавунова м’якоть – 500 р.

    Приготування

  • В окріп всипати цукор і уварити до загустіння.
  • Приєднати в сироп м’якоть кавуна.
  • Як тільки компот закипить, зняти з плити. Остудити і розкласти по банках, закатати їх.
  •