Кавуни на зиму – смачні рецепти солоних арбузов в банках і бочці, варення, цукатів і компоту

Зберегти кавуни на зиму можна як у свіжому вигляді, так і застосовуючи на практиці перевірені, позитивно зарекомендували себе ідеї консервації та створення всіляких несолодких або десертних закусок. Кожен знайде для себе максимально прийнятний варіант і зможе насолоджуватися улюбленим смаком і ароматом до нового врожаю.

Загрузка...

Що можна зробити з кавуна на зиму?

Всілякі заготовки з кавуна на зиму завдяки чудовим характеристикам з кожним днем поповнюють аудиторію шанувальників новими прихильниками. Їх перелік настільки різноманітний, що і солодуна і любителі всіляких солінь будуть раді поповнити свої запаси оригінальною новинкою.

  • Кавуни можна засолити в бочках, законсервувати в банках в пікантному маринаді.
  • Заготовити солодкі кавуни на зиму можна, зваривши з них компот, варення, кавуновий мед, приготувавши цукати.
  • Навіть любителі алкогольних заготовок зможуть знайти належне застосування соковитої ягоди.
  • Правильні поради допоможуть також заморозити кавуни і зберігати їх тривалий час у свіжому вигляді.
  • Як посолити кавуни в банках на зиму?

    Заготовити солоні кавуни в банках на зиму, смачні скибочки яких у багатьох викликає невимовний захват, а в деяких бурю суперечливих емоцій, вдасться без зайвого клопоту та додаткових інгредієнтів. Можна використовувати помірно стиглі або трохи недостиглі плоди. В останньому випадку в розсіл додають трохи цукру.

    Інгредієнти:

    • кавуни;
    • очищена вода – 1 л;
    • сіль нейодированная велика – 30 р.

    Приготування

  • Невеликі кавуни розрізають на скибочки і укладають в попередньо простерилізовані над парою банки.
  • Двічі заливають вміст судин окропом, залишаючи ємності щоразу на 10-15 хвилин для настоювання.
  • Настій зливають, додають сіль, проварюють пару хвилин.
  • Киплячим розсолом заливають вміст банок, закупорюють кавуни герметично на зиму і грунтовно загортають в перевернутому вигляді до охолодження.
  • Загрузка...

    Кавун на зиму в банках солодкі

    Ще більш насиченим смаком виходять кавуни в банку на зиму, якщо в розсіл, додати оцет і порцію цукру. Для пікантності заготовку можна доповнити бутонами гвоздики, корицею або покласти на дно кожної ємності інші прянощі на вибір, гілочки свіжої зелені, зубчики часнику або інші добавки.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • очищена вода – 1 л;
    • оцет 9% – 75 мл;
    • цукровий пісок – 3-4 ст. ложки;
    • сіль нейодированная – 45 г;
    • прянощі, спеції.

    Приготування

  • Консервування арбузов в банках на зиму починають із заповнення ємностей підготовленими скибочками, поклавши на дно прянощі.
  • Кип’ятять воду з цукром і сіллю, час від часу помішуючи, до розчинення кристалів, вмішують оцет, знову дають закипіти.
  • Заливають гарячим маринадом кавуни.
  • Стерилізують ємності в посудині з киплячою водою 20-30 хвилин, закупорюють прокип’яченими кришками, тепло укутують в перевернутому вигляді до повного охолодження.
  • Кавуни в бочці на зиму

    Приготувати мариновану кавун на зиму можна в невеликих дерев’яних бочках, скориставшись наступним рецептом. Для виконання задуму вибирають невеликі плоди, розрізають їх на часточки середнього розміру, половинки або поздовжні четвертинки. Смаком отриманої закуски можна буде насолодитися вже через 3 дні.

    Інгредієнти:

    • кавуни;
    • очищена вода – 4 л;
    • оцет столовий – 1 склянка;
    • цукровий пісок – 250 г;
    • сіль велика – 120 г;
    • зелень, часник, прянощі, спеції.

    Приготування

  • Підготовлені шматки арбузов укладають у ошпарену попередньо окропом бочку з зеленню, прянощами та іншими добавками, заливають оцтом з розрахунку 1 стакан кислоти на 5 кг ягідної м’якоті.
  • Кип’ятять воду з сіллю і цукром, заливають розсіл в бочку до покриття вмісту.
  • Після охолодження прибирають кавуни на зиму в холод.
  • Як посолити кавуни на зиму?

    Наведені нижче рекомендації допоможуть заготовити кавуни в бочці на зиму. Важливо при цьому вибирати невеликі плоди вагою не більше 2 кг Для кращого проникнення ропи смугасту ягоду по всьому периметру потрібно наколоти шпажкою, зубочисткою або довгою голкою. Класичний смак закуски можна наповнити пікантністю, додавши прянощі на вибір.

    Інгредієнти:

    • кавуни;
    • вода очищена;
    • цукровий пісок – 30 г на літр води;
    • сіль – 50 г на літр води;
    • зелень, часник, прянощі, спеції.

    Приготування

  • Бочку обшпарюють окропом, після чого укладають на дно за бажанням підготовлену зелень, очищені й розрізані навпіл часникові зубки і прянощі.
  • Ретельно миють і наколюють кавуни, укладають зверху.
  • Кип’ятять воду з додаванням солі і цукру, заливають розсолом кавуни, зверху розташовують вантаж, залишають заготовку на 3 дні при кімнатних умовах.
  • Щільно закривають бочку і поміщають в холод мінімум на 3 тижні.
  • Компот з кавуна на зиму

    Якщо є бажання і можливість заготовити компот з кавуна на зиму, рецепти напою допоможуть реалізувати проект в кращому вигляді. В холоду подібне питво своїм прекрасним свіжим смаком підніме настрій, нагадає про тепле літо і стане чудовим доповненням будь-якого застілля. Поласувати можна буде і солодкими скибочками м’якоті.

    Інгредієнти:

    • кавуни – 3 кг;
    • очищена вода – 2 л;
    • цукровий пісок – 2 склянки.

    Приготування

  • М’якоть кавуна позбавляють від кірочок і насіння, розрізають на великі шматки, які укладають у банки.
  • Кип’ятять воду з цукром до розчинення кристалів, заливають сиропом кавунові скибочки.
  • Прикривають ємності кришками і стерилізують в посудині з киплячою водою 30 хвилин.
  • Закупорюють кавуни з компотом на зиму стерильними кришками, обгортають тепло для самостерилизации до охолодження.
  • Кавуновий сік на зиму в домашніх умовах

    Заготовити кавуновий сік на зиму можна, скориставшись соковижималкою, блендером або простими підручними засобами начебто марлевого відрізу, з допомогою якого просто віджати м’якоть, попередньо роздавивши її виделкою або товкачиком. При використанні блендера напій буде з м’якоттю, від якої легко позбутися, процідивши фреш через сито або марлю.

    Інгредієнти:

    • кавуни;
    • цукровий пісок і лимонна кислота – за смаком.

    Приготування

  • Отриманий будь-яким зручним та доступним способом сік підсолоджують, додають за смаком лимонну кислоту, проварюють 5 хвилин.
  • Розливають киплячий напій по пропаренным банкам, закупорюють герметично стерильними кришками, утеплюють до охолодження.
  • Варення з м’якоті кавуна на зиму

    Наступна версія заготовки смугастої ягоди для справжніх ласунів. Приготоване варення з кавуна на зиму порадує чудовим ніжним смаком і чудовим ароматом, які можна зробити ще більш насиченим, додавши на завершальному етапі варіння трохи ванільного цукру або ваніліну.

    Інгредієнти:

    • кавуни – 1,5 кг;
    • кислота лимонна – 2 ч. ложки;
    • ванільний цукор – 20 г;
    • цукровий пісок – 2 кг.

    Приготування

  • Відокремлюють м’якоть кавуна від кірочок, очищають від насіння і нарізають кубиками.
  • Пересипають кавунову масу цукром і залишають на кілька годин.
  • Розташовують заготовку на плиті, дають закипіти, проварюють 5 хвилин, залишають до охолодження.
  • Повторюють нагрівання, варіння і охолодження ще 2 рази.
  • При останньому кип’ятінні додають ванільний цукор і лимонну кислоту, закупорюють гаряче варення в стерильні ємності прокип’яченими кришками, загортають.
  • Варення з кавунових кірок на зиму

    Готувати кавунове варення на зиму можна не тільки з м’якоті, але і з кірочок, які всі звикли незаслужено відправляти у відро для сміття. Підсумковий результат потішить чудовими смаковими характеристиками отриманої ласощі, його гарним зовнішнім виглядом. Смачний і сироп, і прозорі скибочки, які можна використовувати в якості начинки в випічку.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • кислота лимонна – 1 ч. ложка;
    • цукровий пісок – 1 кг

    Приготування

  • Кірки очищають від зеленої твердої шкірки, нарізають кубиками або брусочками.
  • Пересипають нарізку цукром і залишають на кілька годин.
  • Доводять скибочки з цукром і соком до кипіння, проварюють 5 хвилин, остуджують.
  • Повторюють варіння і наполягання ще 3-5 разів, закупорюють ласощі в стерильні судини.
  • Кавун в сиропі на зиму – рецепт

    Заготовлений кавун в сиропі на зиму за смаком нагадує кавунове варення, але більшою мірою зберігає свіжість скибочок, їх цілісність і аромат. Десерт можна подати до чаю з печивом, доповнити їм інше солодке блюдо або зовсім розбавити водою і подати в якості смачного натурального напою.

    Інгредієнти:

    • кавун – 1,5 кг;
    • лимони – 2 шт.;
    • очищена вода – 60 мл;
    • цукровий пісок – 1 кг

    Приготування

  • З води, лимонного соку і цукру варять сироп до розчинення кристалів і кипіння.
  • Нарізають кавун на скибки, які щільно укладають у банки.
  • Заливають киплячим сиропом кавунову нарізку.
  • Стерилізують ємності з заготівлею 30 хвилин, закупорюють кавуни на зиму стерильними кришками, грунтовно утеплюють до охолодження.
  • Як приготувати цукати з кавунових кірок?

    Приготувавши цукати з кавунових кірок в домашніх умовах, вдасться забезпечити сімейство солодким натуральним ласощами, смакові характеристики якого перевершать всілякі очікування. Після сушіння ласощі, обсыпанное пудрою або цукром, перекладають у суху банку з кришкою або вакуумну тару.

    Інгредієнти:

    • кірки з кавуна – 1 кг;
    • лимонна кислота – 1 щіпка;
    • очищена вода – 200 мл;
    • цукровий пісок – 1,3 кг.

    Приготування

  • Очищені від зеленої шкірки і нарізані кірки проварюють у воді 10 хвилин, дають стекти.
  • Заливають нарізку гарячим сиропом, звареним з цукру, води і лимонної кислоти.
  • Піддають масу багаторазового кип’ятіння по 10-15 хвилин, до придбання скибочками прозорості і м’якості.
  • Підсушують викладені на пергамент шматочки кірок при кімнатних умовах, в духовці або електросушарці при 60 градусах до зникнення липкості.
  • Як заморозити кавун на зиму?

    Заморожування кавуна на зиму дозволить зберегти свіжий смак ягоди і більшу частину містяться в м’якоті вітамінів. Важливо знати можливі варіанти реалізації ідеї, щоб результативно застосовувати їх на практиці.

  • Кавунову м’якоть можна нарізати кубиками, розкласти одним шаром, відправити для підморожування в камеру, після чого скласти кубики в загальний пакет для зберігання.
  • Подрібнивши очищений гарбуз від шкірки та насіння в блендері, можна заморозити отримане пюре у формочках для льоду або інших порційних ємностях. Як і в першому випадку, порції витягують після заморожування з форм і зберігають у пакетах.
  • Кавун з горілкою – рецепт на зиму

    Наступна версія заготовки смугастої ягоди для любителів алкогольних сюрпризів. Приготувавши кавун з горілкою на зиму, вдасться здивувати друзів і знайомих оригінальним хмільним стравою. П’яну кавунову м’якоть традиційно нарізають кубиками або кульками, які подають на блюді самостійно або як доповнення до інших спиртних напоїв.

    Інгредієнти:

    • кавун – 5-7 кг;
    • горілка – 400-500 мл;
    • віск.

    Приготування

  • Кавун ретельно миють, кладуть у миску і проколюють зверху вниз по всій довжині, не доходячи до дна в декількох місцях біля хвостика довгою спицею.
  • За допомогою шприца «накачують» плід горілкою.
  • Розтоплюють віск, закупорюють з його допомогою залишилися після всіх маніпуляцій отвори.
  • Відправляють кавун з горілкою для зберігання в холод.
  • Як зберегти кавун на зиму?

    Якщо будь-яка соління кавунів на зиму не вітається і в домашньому меню не знайшла належного шанування, можна легко зберегти улюблені ласощі в свіжому вигляді до новорічних свят.

  • Обов’язково звертають увагу на якість обраного для зберігання плода: кавун повинен бути стиглим, без вм’ятин, пошкоджень, проколів.
  • Забезпечити належне зберігання кавунів на зиму можна, покривши плоди сантиметровим шаром воску, парафіну або розведеним в невеликій порції води білою глиною.
  • Добре зберігаються кавуни в деревному попелі, соломі або ємності з сухим лісовим мохом.
  • Не можна зберігати плоди на жорсткій поверхні – краще їх підвісити в сітці або тканинному мішку у вентильованому льосі або підвалі.
  • При будь-якому способі зберігання важливо забезпечити температурний режим від +1 до +3 градусів, з мінімальною вологістю і хорошою вентиляцією.
  •