Картопляні котлети з грибами – рецепти фаршированих зраз з сиром, яйцем і цибулею, в духовці і в мультиварці

Блюдо, яке здатний приготувати кожен кулінар – картопляні котлети з грибами. Рецептів цього частування багато, можна і велике сімейство ситно нагодувати і гостей під час застілля здивувати. Подають без гарніру, в компанії апетитного соусу та овочевого салату.

Як приготувати картопляні котлети з грибами?

Смачні картопляні котлети фаршировані грибами готуються швидко, просто без особливих затій. Якщо з вечора залишилося трохи пюре, його використовують в якості основи. Це може бути просто картопляна оболонка, а можна і пишне тісто зробити на овочевій основі.

  • Основу смачні котлети з грибами готують традиційно з пюре. Важливо щоб картопляна маса була не дуже пишною, навпаки вона повинна бути щільною, трохи рихлою.
  • Картопляне тісто готується з пюре, яєць, масла борошна. Замішується щільна маса, а зрази ліпляться на манер пиріжків.
  • Обов’язково картопляні котлети всередині з грибами панірують. Це можуть бути сухарі, борошно, мелені пластівці або сирна стружка.
  • Іноді для основи застосовують відварену картоплю в мундирі. Смак страви виходить трохи інший, відмінний від класичного, але не менш смачний.
  • Загрузка...

    Картопляні котлети з грибами та цибулею

    Прості котлети з картоплі з грибами і цибулею – рецепт дуже універсальний. Як доповнення можна застосувати різні овочі, не тільки цибулю. Часник, солодкий і гострий перець внесуть пікантності частування, як основу застосовують тертий картоплю в мундирі. Готову страву чимось нагадає білоруські деруни з начинкою.

    Інгредієнти:

    • печериці – 300 г;
    • картопля в лушпинні – 6 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • солодкий перець – ½ шт;
    • гіркий перець – 1/3 стручка;
    • часник – 1 зубок;
    • борошно – 1-2 ст. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Спасерувати половину цибулі, додати дрібно порізані гриби, солодкий і гіркий перець, смажити до готовності. Додати продавлений часник, посолити.
  • Картоплю натерти на тертці, змішати з рештою дрібно рубаним луком.
  • Вбити в основу яйце, посолити, всипати борошно.
  • Сформовать коржики, викласти начинку, запанірувати.
  • Картопляні котлети смажити з цибулею і грибами до золотистої скоринки.
  • Загрузка...

    Котлети з картопляного пюре з грибами

    Хороший спосіб позбутися від залишків картоплі – приготувати котлети з пюре з грибами. Просте блюдо стане хорошим варіантом для ситного сніданку, адже воно швидко готується з базових компонентів. Ідеальним доповненням до цього блюда стане легкий і пікантний соус на сметанною основі з зеленню або класичний тар-тар з йогурту.

    Інгредієнти:

    • пюре – 500 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • борошно – 2-3 ст. л.;
    • гриби – 400 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • панірувальні сухарі.

    Приготування

  • Цибулю спасерувати, додати дрібно порізані гриби, смажити до готовності, посолити, охолодити.
  • У пюре вбити яйце, додати борошно.
  • Друге яйце розбовтати, щоб повністю розпустився білок.
  • Сформовать коржики, начинити грибами.
  • Вмочити в борошно, потім в яйце і сухарі.
  • Смажити котлети до золотистої скоринки.
  • Загрузка...

    Котлети з грибами і сиром

    Надзвичайно смачні зрази з грибами і сиром згодяться і для урочистого застілля. Сир можна застосовувати будь-який твердий, додають його не тільки в начинку, але і в паніровку, так скоринка вийде більше хрусткою. Із зазначеної кількості виходить 6 котлет середнього розміру, готується страва 40 хвилин, з урахуванням, що пюре буде зварено заздалегідь.

    Інгредієнти:

    • пюре – 1 кг;
    • гриби – 600 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • сир – 250 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • сухарі;
    • борошно – 4 ст. л. + 2 ст. л для панірування;
    • сіль, перець, олія для обсмажування.

    Приготування

  • Гриби посмажити з цибулею, посолити, охолодити.
  • У пюре вбити яйце, додати борошно.
  • Сир натерти на дрібній тертці, 1/3 змішати з сухарями.
  • Сформовать коржики, викласти по ложці грибів і щіпці сиру, скріпити краю.
  • Обваляти в борошні, потім вмочити в яйце і запанірувати в хлібно-сирної крихті.
  • Смажити з двох сторін.
  • Картопляні котлети з фаршем і грибами

    Котлети з грибів і картоплі готуються на основі пюре, а наповнення краще застосувати печериці і курячий фарш. Додасть оригінального смаку і соковитості сир, а в якості панірування краще використовувати кукурудзяні пластівці, які потрібно розім’яти у велику крихту. Яскраве та оригінальне частування подають в компанії вершкового соусу або з простим овочевим салатом.

    Інгредієнти:

    • пюре – 1 кг;
    • гриби – 400 г;
    • фарш з філе – 300 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир – 150 г;
    • кукурудзяні пластівці – 100 г;
    • сіль, чорний перець.

    Приготування

  • Пюре змішати з яйцем.
  • Сир натерти.
  • Спасерувати цибулю, додати дрібно порізані гриби, смажити, поки випарується рідина.
  • Ввести фарш, смажити до готовності. Посолити, поперчити.
  • З картоплі зробити корж, викласти ложку начинки і щіпку сиру, сформувати кулю, трохи приплюснути.
  • Запанірувати в кукурудзяній крихті, смажити картопляні котлети з грибами до золотистої скоринки.
  • Котлети фаршировані грибами і яйцем

    котлети з грибами і яйцем – ситне блюдо з класичним наповненням, сподобається всім любителям оригінальних страв. В даному варіанті яйця відварюють круто, подрібнюються на тертці або кубиком і змішуються з смаженими грибами. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 6-8 котлет середнього розміру.

    Інгредієнти:

    • гриби – 600 г;
    • картопляне пюре – 1 кг;
    • яйця, зварені круто – 3 шт.;
    • сире яйце – 1 шт.;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • сіль, олія для обсмажування;
    • кріп – 20 р.;
    • паніровка.

    Приготування

  • Гриби дрібно порубати, обсмажити до готовності, посолити, охолодити.
  • Ввести рубані яйця і кріп.
  • У пюре вбити яйце, всипати борошно, сформовать коржики, наповнити начинкою.
  • Запанірувати картопляні котлети з яйцем і грибами в сухарях.
  • Смажити з двох сторін.
  • Пісні котлети з грибами

    Пісні картопляні котлети з грибами – рецепт простий, швидкий і безтурботний. Вироби добре тримають форму і без додавання яєць або сиру, важливо якісно запанірувати їх. В результаті страва виходить дуже ситним, подають його в компанії легкого овочевого салату. Для пікантності до складу начинки можна додати зубчик часнику і січену зелень.

    Інгредієнти:

    • гриби – 500 г;
    • картопляне пюре без масла – 600 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • часник – 1 зубок;
    • кріп – 1 жменя;
    • паніровка, сіль, перець, рослинна олія.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати гриби, смажити до готовності.
  • Кинути продавлений часник і січену зелень, посолити, перемішати, остудити.
  • З пюре сформовать коржики, викласти ложку начинки, сформувати кульку, приплюснути.
  • Запанірувати, смажити з двох сторін.
  • Ледачі зрази з грибами

    Картопляні зрази з грибами, рецепт яких запропонований далі, сподобається всім зайнятим господиням або тим, хто не дуже любить проводити багато часу на кухні. В даному варіанті інгредієнти змішують разом, формують коржики, панірують і смажать – все оригінальне та швидке частування буде готове всього за півгодини.

    Інгредієнти:

    • пюре – 600 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • гриби – 500 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 3-4 ст. л.;
    • сіль, перець, паніровка.

    Приготування

  • Цибулю спасерувати, додати гриби, смажити до готовності.
  • Змішати пюре з піджаркою, додати яйце, борошно, посолити, поперчити.
  • Сформувати кульки, обваляти в сухарях.
  • Смажити ледачі картопляні котлети з грибами до золотистої скоринки.
  • Картопляні котлети з грибами в духовці

    Запечені котлети з грибами в духовці оцінять прихильники здорового харчування, через відсутність великої кількості олії. Основний рецепт не відрізняється від традиційного, наповнення можна додати сир, яйце або м’ясо, збагачуючи смак страви. Не варто застосовувати паніровку крупного помелу, вона може сильно висушитися.

    Інгредієнти:

    • картопляне пюре – 1 кг;
    • цибуля – ½ шт;
    • сир – 150 г;
    • гриби – 600 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло вершкове – 100 г;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • паніровка.

    Приготування

  • Посмажити гриби з цибулею. Посолити.
  • У пюре ввести яйце, масло, борошно, перемішати, сформовать коржики.
  • Наповнити піджаркою, скріпити краї, приплюснути.
  • Запанірувати в сухарях, викласти на промаслений лист.
  • Запікати 30 хвилин при 190.
  • Котлети з грибами в мультиварці

    Майже будь-який рецепт можна адаптувати під приготування в мультиварці, котлети з картоплі з грибами не є винятком. Один недолік даного способу – невеликі порції, враховуючи малий об’єм чаші. Заздалегідь потрібно приготувати пюре і грибну піджарку з цибулею. Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 4 зрази.

    Інгредієнти:

    • пюре – 300 г;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – ¼ шт.;
    • масло вершкове – 50 г;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • паніровка;
    • яйце – 1 шт.;
    • сіль, олія для смаження.

    Приготування

  • Гриби обсмажити з цибулею, посолити, охолодити.
  • Пюре змішати з маслом і борошном, сформовать коржики, наповнити грибами.
  • Вмочити в яйце, запанірувати в сухарях.
  • Готувати на «Смаження» з двох сторін.
  •