Картопляні биточки – рецепти з пюре з грибами, фаршем та сиром на сковороді і в духовці

Картопляні биточки – ідеальний варіант «котлет» для тих, хто не їсть м’яса. Вони легкі, не жирні, але ситні, а основний компонент страви – картопля – є в будь-якому будинку. Ідеально таке частування для дітей: у них немає нічого шкідливого, тільки овочі, іноді м’ясо або риба.

Загрузка...

Як приготувати картопляні битки?

Биточки з картоплі – універсальне блюдо, яке можна приготувати з залишилося після свят картопляного пюре. Урізноманітнити блюдо можна як іншими овочами, так і м’ясом, рибою. Деякі поради для приготування даного страви:

  • Для биточків з овочами можна взяти сирої картопля, який натирається разом з іншими продуктами. Підійде це для рибних оладок, так як риби і картоплі потрібно однаковий час для приготування.
  • Картопляні биточки з начинкою найвдаліше виходять, якщо заздалегідь приготувати круте пюре з картоплі (з молоком або без).
  • Щоб котлетки тримали форму, обваляти їх у борошні, потім обмазати яйцем, потім з двох сторін опустити в панірування.
  • Як з пюре зробити картопляні битки?

    Биточки з картопляного пюре – просте у приготуванні друге блюдо. Потрібно для нього лише картопля, яйце, трохи борошна і/або сухарів панірувальних і (при бажанні) начинка за смаком. Пюре для биточків потрібно зробити більш густим, ніж звичайне, тоді легше буде сформувати оладки. Смак страви урізноманітнює і поліпшить нарізана зелень або сир. В рецепт картопляних биточків з сиром можна додати ріпчасту цибулю.

    Інгредієнти:

    • картопля – 3-4 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • зелень – 70-80 г;
    • олія – за смаком;
    • масло вершкове – 30 р.

    Приготування

  • Відварити картоплю, розім’яти її в пюре з яйцем і рослинним маслом.
  • Нарізати зелень дрібно, додати до маси.
  • Сформувати биточки, обваляти і обсмажити на соняшниковій олії з 2 сторін протягом 7 хвилин.
  • Загрузка...

    Картопляні биточки з грибним соусом

    Картопляні биточки з грибами ідеальні для вегетаріанців. Зовні вони нагадують м’ясні котлетки, тільки м’яса в них немає ні грама. Блюдо при цьому виходить дуже ситним і повноцінним. Продукти для приготування можна знайти в будь-якому найближчому магазині, страва буде ніжніше, якщо замість яйця додавати тільки жовтки.

    Інгредієнти:

    • картопля – 300 г;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • гриби – 100 г;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • вершкове масло – 40 г;
    • рослинна олія – 40 г;
    • сметана – 100 р.

    Приготування

  • Картоплю відварити, приготувати пюре.
  • Додати до отриманого вершкове масло і жовток.
  • Перемішавши масу, сформувати биточки, обсмажити їх 3-4 хвилини.
  • Цибулю і гриби дрібно нарізати, обсмажити, посипати борошном.
  • Додати сметану, тушкувати ще 9-10 хвилин.
  • Поливати отриманим соусом картопляні биточки і подавати до столу.
  • Картопляні биточки з фаршем – рецепт

    Картопляні биточки з фаршем, або картопляники, або зрази, є популярною стравою в Білорусі, там їх подають навіть на сніданок. Начинка може бути різною: і капустяна, і овочева, і навіть рисова, але з м’ясом оладки виходять більш поживними. Якщо додати більше рослинної олії, то картопляники вийдуть більш хрусткими, більшу кількість лука робить зрази більш соковитими.

    Інгредієнти:

    • картопля – 8 шт.;
    • фарш – 250-300 г;
    • цибуля ріпчаста – 200 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • молоко – 100-120 мл;
    • борошно – 20 г;
    • сухарі панірувальні – 120-150 г;
    • масло рослинне – 150 р.

    Приготування

  • Картоплю відварити і пом’яти, додати яйця, борошно, молоко. При бажанні поперчити.
  • Обсмажити фарш з цибулею.
  • З тіста зробити тонкі коржі, в центр кожного покласти фарш, закрити коржі, надавши їм форму пиріжків.
  • Обваляти в сухарях і обсмажити.
  • Картопляні биточки з цибулею і сиром

    Картопляні биточки з сиром і цибулею трохи нагадують за смаком домашні бабусині пиріжки, але сир надає їм ніжний смак. Можна зробити смак ще ніжніше, якщо перед тим, як обваляти биточки в сухарях, змастити їх яйцем. Смачно вийде, якщо, замішуючи в масу сир, додати нарізаної петрушки.

    Інгредієнти:

    • картопля – 300 г;
    • молоко – 50 г;
    • масло вершкове – 45-50 г;
    • цибуля зелена – 1 пучок;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • сир – 50 г;
    • яйце – 1 шт.

    Приготування

  • Картоплю відварити і розмішати в пюре, додавши молока і масла.
  • Цибуля зелена і ріпчаста відварювати протягом десяти хвилин. Додати до картоплі.
  • Туди ж насипати сир. Посипати спеціями.
  • Сформувати котлетки, кожну з них змастити яйцем, обваляти рівномірно в сухарях і обсмажити.
  • Рибно-картопляні биточки

    Якщо хочеться м’ясної страви, але при цьому швидкого у приготуванні, не дуже жирного і не дуже ситного, то для цього добре підійдуть рибні картопляні биточки – рецепт розрахований всього на 30 хвилин готування, а в порції міститься всього 180 калорій. Якщо терти інгредієнти на дрібній тертці, то маса не тільки вийде більш однорідної, але і буде швидше готова. Щоб скоротити час приготування, можна взяти вже попередньо відварену рибу. Сиру картоплю краще віджати, щоб згодом картопляні биточки краще тримали форму.

    Інгредієнти:

    • картопля – 200 г;
    • рибне філе – 200-230 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • сухарі панірувальні – 150 г;
    • петрушка – 1 пучок;
    • масло рослинне – 85-100 р.

    Приготування

  • Потерти картоплю на дрібній тертці, додати яйце і перемішати.
  • Нарізати дрібно філе і додати до маси. Перемішати.
  • Додати нарізану зелень і борошно.
  • Обваляти в сухарях і обсмажити 5-10 хвилин.
  • Картопляні биточки з брокколі

    Приготування картопляних биточків з брокколі – недовгий процес. Це ідеальний варіант обіду для вегетаріанців, адже м’яса в таких котлетах немає ні грама. Тим, хто стежить за вагою, такі оладки теж підійдуть. Ще корисніше буде, якщо їх не обсмажувати, а поставити в духовку (180 градусів) на 13-15 хвилин. Можна додати страві красивий яскраво-зелений колір, якщо варити картоплю і брокколі разом, а після закипання кинути в крижану воду на дві хвилини.

    Інгредієнти:

    • картопля – 250-280 г;
    • брокколі – 350 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • морква – 100-130 г;
    • паніровка – ½ склянки.

    Приготування

  • Брокколі протягом 6-7 хвилин бланшувати в окропі. Остудити і нарізати дрібно.
  • М’ятий варену картоплю і нарізану зелень змішати. Додати до брокколі.
  • Обсмажити цибулю і моркву, поки маса не стане м’якою, додати до картопляно-капустяної маси.
  • Сформувати овальні котлетки. Обсмажити їх 3-4 хвилини.
  • Картопляні биточки з яйцем для дітей

    Картопляні биточки для дітей – прекрасний варіант обіду. Це нехитре і елементарне у приготуванні страву можна давати малюкам вже починаючи з двох років, поєднання картоплі, яєць і теплою сметани приємно на смак, так і шлунок не дратує. Добре подавати такі оладки і капустою, свіжої або ж тушкованою.

    Інгредієнти:

    • картопля – 3 шт.;
    • сметана – 2 ст. л.;
    • яйця – 3 шт.;
    • вершкове масло – 20 г;
    • соняшникова олія – 30 р.

    Приготування

  • Відварити картоплю і потовкти її з додаванням масла вершкового.
  • Зварити і нарізати яйця, додати до картоплі.
  • Розігріти сковороду і обсмажити на ній картопляні яєчні биточки.
  • Подавати зі сметаною.
  • Картопляні биточки в духовці – рецепт

    Картопляні биточки в духовці – смачне і нехитре блюдо. Час готування 35 хвилин, а в одній порції міститься менше 150 калорій, адже для приготування не потрібно рослинного масла. Підходить страва для тих, у кого проблеми з травним трактом, для дітей, для дотримуються режим харчування. Добре виходить, якщо додати до рецепту кабачки: котлети виходять соковитіше.

    Інгредієнти:

    • картопля – 230-250 г;
    • кабачок – 150 г;
    • томати – 100 г;
    • цибуля – 130 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • борошно – 2 ст. л.

    Приготування

  • Натерти сиру картоплю, кабачок і помідор, цибуля.
  • Змішати всі інгредієнти. Посипати борошном, розбити туди яйце. Перемішати.
  • Змастити олією деко.
  • Сформувати картопляні, овочеві биточки, викласти на деко.
  • Запікати При 200 градусах по 7 хвилин з кожного боку.
  • Биточки з ковбаси, картоплі і сиру

    Картопляно-ковбасні оладки легко приготувати і можна брати з собою на пікнік. Поєднання вареної ковбаси і твердого сиру дуже вдало, крім того, подобається дітям. Смачні і картопляні биточки з шинкою, якою можна замінити ковбасу. Рекомендується полити страву сметаною або томатним соусом.

    Інгредієнти:

    • картопля – 220-250 г;
    • твердий сир – 80-100 г;
    • варена ковбаса – 100 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибуля зелена – ½ пучка;
    • борошно – 1-2 ст. л.

    Приготування

  • Відварити картоплю і натерти його разом з твердим сиром і ковбасою.
  • Додати нарізані квадратиками яйця, цибуля, борошно.
  • Перемішати все і сформувати оладки.
  • Обсмажити рівномірно по кілька хвилин з кожного боку.
  •  

    Загрузка...