Картопля в фользі в духовці – рецепти зі скумбрією, свинячими реберцями та салом

Запечена картопля в фользі в духовці – хороший варіант приготування гарніру для великої компанії, що підходить до будь-якого гарячого блюда. Способів виготовлення такого простого страви багато, щоб здивувати гостей вистачить хорошого рецепту і декількох простих супутніх інгредієнтів.

Загрузка...

Як смачно запекти картоплю в духовці?

Картопля запечена у фользі – блюдо, яке згодиться і для урочистого столу і для простого сімейного обіду. Створити можна і повноцінне самостійне частування, і гарнір, який успішно доповнить будь-гаряче.

  • Запечена картопля часточками в духовці потребує особливої уваги. Перед приготуванням її потрібно ретельно помити і просушити рушником. Тільки потім обсипати спеціями, додати масло та інші компоненти, передбачені рецептом.
  • Смачна картопля в духовці, запечена у фользі готується різними способами. Часто її не очищають, надрізають зверху, приправляють спеціями, запечатують у конверт і печуть півгодини.
  • Великі бульби можна фарширувати різними сумішами. Для начинки застосовують фарш, сир із зеленню, овочі або сир.
  • Якщо планується запікання інгредієнтів, що вимагають різний час приготування, наприклад, картоплю з реберцями або рибою, бульби краще відварити до напівготовності, а гаряче блюдо запекти у фользі. З’єднати інгредієнти за 15 хвилин до готовності.
  • Картопля з салом в духовці

    Саме просте, але дуже смачне блюдо – картопля з салом у фользі в духовці. Частування неодмінно оцінять всі гості, адже воно виходить насиченим і повністю самодостатнім – те що треба для закуски під міцні напої. Застосовують бульби невеликого розміру, беруть сало солоне з прошарком, приправляють часниково-масляним соусом.

    Інгредієнти:

    • картопля – 6-8 шт.;
    • сало – 100 г;
    • часник – 3 зубки;
    • м’яке масло – 50 г;
    • сіль, чорний перець.

    Приготування

  • Вимити щіткою картопля, обсушити рушником.
  • Зробити у бульбах надрізи, посолити, обсипати перцем.
  • Змішати масло з продавлений часником і гарненько змастити надрізи всередині картоплі.
  • У кожен надріз вкласти по пластині сала, скласти в шматок фольги зрізом вгору, запечатати згорток.
  • Запікається картопля з салом у фользі в духовці 25 хвилин, конверт роздрукувати, допікати ще 15 хвилин.
  • Загрузка...

    Картопля-гармошка в духовці

    Шалено смачне, по-святковому красиве блюдо – запечена картопля-гармошка в духовці у фользі. Для реалізації рецепта потрібні бульби великого розміру, правильної овальної форми. В якості наповнення можна застосувати м’ясні компоненти, сир, гриби або овочі, все залежить від смакових уподобань тих, хто буде пробувати блюдо.

    Інгредієнти:

    • картопля – 5 шт.;
    • сир – 150 г;
    • часник – 4 зубки;
    • м’яке масло – 100 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Картоплю ретельно помити, просушити рушником.
  • Зробити кілька надрізів, формуючи «гармошку».
  • Кожен бульба посолити, поперчити, викласти окремо у фольгу.
  • Змішати масло з продавлений часником, змастити кожен надріз сумішшю.
  • В осередку викласти пластинки сиру, запечатати конверти.
  • Запікається картопля в фользі в духовці 20 хвилин, згортки розкрити і подрумянивать ще чверть години.
  • Картопля з м’ясом в духовці – рецепт

    Запечена картопля зі свининою в духовці – повноцінне блюдо, яке можна оформити порційно. Гарним доповненням у складі частування стане маринований цибулю в оцті. Готується частування не довго, на запікання знадобиться хвилин 30 в запечатаному конверті і чверть години на підсмажування страви під грилем.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 г;
    • картопля – 400 г;
    • маринована цибуля – 2 шт.;
    • сіль, перець, орегано, рослинна олія.

    Приготування

  • М’ясо порізати невеликими шматками, відбити, посолити, приправити сіллю, перцем.
  • Викладають в згорток спершу м’ясо, слідом цибулю.
  • Розподіляють картопля, солять, посипають орегано.
  • Збризнути маслом, запечатати згорток.
  • Запікати 30 хвилин, відкрити конверт, готувати 15 хвилин до золотистого кольору.
  • Картопля з м’ясом і грибами в духовці

    Картопля з шампіньйонами в духовці, запечена у фользі з крильцями – повноцінне, шалено смачне частування, яке неодмінно всім сподобається. М’ясо потрібно заздалегідь замаринувати, а картоплю порізати часточками, дрібні гриби залишити цілими, великі порізати на чвертки. Доречним доповненням стане лимон і набір спецій з каррі, чорного перцю і паприки.

    Інгредієнти:

    • крильця – 6 шт.;
    • картопля – 600 г;
    • печериці – 400 г;
    • сіль, перець, каррі, червона паприка;
    • майонез – 3 ст. л.

    Приготування

  • Крильця посолити, обсипати спеціями, обмазати майонезом, залишити на 30 хвилин.
  • Картоплю порізати шматочками, викласти на відріз фольги, зверху розподілити гриби, накрити крильцями.
  • В запечатаному конверті картопля запікається в фользі в духовці 30 хвилин, відкрити конверт, підрум’янити 15 хвилин.
  • Картопля запечена в духовці з сиром

    Запечена картопля в фользі в духовці з сиром багатьом дегустаторам нагадає гратен, адже основу смаку в даному рецепті створює соус бешамель, який готується з молока з борошном і мускатом. Запікається страву під фольгою перші 30 хвилин, потім відкривають і підрум’янюють її до золотистої скоринки.

    Інгредієнти:

    • картопля – 1,2 кг;
    • молоко – 600 мл;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • мускат – ¼ ч. л.;
    • сіль і чебрець;
    • сир – 250 р.

    Приготування

  • На сковороді спасерувати борошно, влити тонкою цівкою молоко.
  • Варити соус до легкого бурління, дочекатися поки він не загусне.
  • Приправити сіллю і мускатом.
  • Застелити форму фольгою, змастити олією.
  • Викладати картопляні гуртки, чергуючи шари з сиром і соусом.
  • Завершальним шаром повинен бути сир.
  • Накрити фольгою, запікати 30 хвилин, зняти лист, подрумянивать 15 хвилин.
  • Картопля в фользі в духовці з начинкою

    Дуже незвичайне і досить самодостатня страва – картопля у фользі з начинкою. У даному рецепті для фаршировочной суміші застосовують овочеву суміш, заздалегідь спасеровану на олії. Це блюдо особливо сподобається тим, хто дотримується пісного меню і хоче поласувати насиченою і пікантною їжею.

    Інгредієнти:

    • картопля – 4 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • халапеньо – 1 стручок;
    • часник – 2 зубки;
    • олія, сіль.

    Приготування

  • Картоплю помити, зробити надріз і вискобліть трохи внутрішню частину, посолити.
  • На олії спасерувати цибулю, моркву, перець халапеньо.
  • Выскобленную м’якоть натерти на тертці, додати в піджарку, перемішати.
  • Посолити, приправити спеціями і продавлений часником.
  • Наповнити картоплини фаршировочной масою, загорнути кожну окремо у фольгу, запікати 30 хвилин.
  • Скумбрія запечена в духовці з картоплею

    Запікається скумбрія з картоплею в духовці в два етапи: рибу, заздалегідь замариновану, запікають майже до готовності, а картоплю відварюють, тільки потім ці компоненти змішують і підрум’янюють її приблизно чверть години. Гарним доповненням виступить солодкий перець, томати і гострий чилі. При бажанні можна в кінці блюдо підрум’янити під грилем, щоб вийшла хрустка скоринка.

    Інгредієнти:

    • скумбрія – 1 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • ратунда, томат, цибуля та морква – 1 шт.;
    • сіль, перець, майонез, французька гірчиця.

    Приготування

  • Рибу помити, відрізати голову і зябра, видалити з черевця нутрощі і плівочки.
  • Зробити 3 надрізу, присмачити тушку сіллю і спеціями, обмазати майонезом і гірчицею.
  • Загорнути у фольгу, маринувати 30 хвилин.
  • Запікати рибу 15 хвилин.
  • Тим часом відварити картоплю.
  • Порізати томат, перець, цибулю і моркву.
  • Викласти овочі і відварену картоплю до риби, запікати ще 20 хвилин.
  • Реберця з картоплею в духовці

    Запекти свинячі ребра в духовці з картоплею зможе кожен кулінар-аматор, озброївшись гарним і зрозумілим рецептом. Це блюдо готується дуже просто, важливо заздалегідь промаринувати м’ясо, щоб волокна розм’якшилися і всі компоненти приготувалися одночасно. З спецій можна зупинити вибір на солі та суміші перців, доповнити хмелі-сунелі.

    Інгредієнти:

    • ребра – 1 кг;
    • лимонний сік – 1/3 ст.;
    • картопля – 1 кг;
    • сіль, перець, олія, хмелі-сунелі.

    Приготування

  • Ребра порізати порційно, посолити, приправити сіллю, спеціями, полити лимонним соком, накрити, залишити на 40 хвилин.
  • Застелити деко фольгою, викласти реберця, картопля, збризнути маслом, накрити другим відрізу.
  • Запікати 40 хвилин при 190 градусах.
  • Картопля з фаршем у фользі

    Картопля в духовці, рецепт якої описано далі, вразить простотою і неординарністю. В даному варіанті буде запікатися одночасно котлета з гарніром, в результаті вийде частування, яке і запропонувати дітям можна, якщо зменшити кількість спецій. Фарш можна застосувати: свинячий, курячий або із суміші декількох видів м’яса.

    Інгредієнти:

    • картопля – 400 г;
    • м’ясні котлети з фаршу – 4 шт.;
    • сіль, перець, рослинна олія;
    • сушений часник, кріп і паприка.

    Приготування

  • Картоплю порізати кружальцями, посолити, приправити паприкою, сухими травами і часником, побризкати олією, перемішати.
  • В окремі відрізи фольги викласти порції картоплі, зверху розподілити по біфштексу.
  • Запечатати конверт, залишивши отвір для виходу пари.
  • Запікати 35 хвилин, розгорнути згортки, подрумянивать ще чверть години.
  •  

    Загрузка...