Качині стегенця – рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці

Качині ніжки, рецепти приготування яких відрізняються способом термічної обробки і складом інгредієнтів, при правильному підході завжди виходять неймовірно смачними і апетитними. Не докладаючи особливих зусиль, можна отримати вишукану страву ресторанного рівня.

Загрузка...

Як приготувати качині стегенця?

Допоможуть приготувати качині стегенця рецепти ласих вишуканих страв з цього продукту і рекомендації по поліпшенню смаку качатини.

  • Качине м’ясо відрізняється чималою жирністю, яка не завжди є бажаною. Для зниження калорійності можна зрізати видимі жирові складки і надрізати шкіру птиці при запіканні в духовці для витоплювання жирових прошарків усередині.
  • Запечені качині стегенця ідеально поєднуються зі свіжими овочами і фруктами, які просочуючись м’ясними соками і жиром, набувають делікатесні властивості і стають відмінним супроводжуючим гарніром до м’яса птиці.

Як приготувати качині стегенця в духовці?

Поліпшити смак страви допоможе правильний маринад для качиних стегенець перед запіканням. Пікантна суміш може бути приготовлена на основі гірчиці, майонезу або, як в даному випадку, на основі соєвого соусу. Замість прованських трав можна використовувати окремо сушений чебрець, базилік або орегано.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 2 шт.;
  • соєвий соус і масло – по 40 мл;
  • часник – 4 зубки;
  • картопля – 4 шт.;
  • баклажан або кабачок – 1 шт.;
  • моркву і цибулю – по 0,5 шт.;
  • сіль, перець, прованські трави.

Приготування

  • Стегенця натирають перцем, травами, часником, сумішшю з масла і соєвого соусу, залишають на 2 години.
  • Очищають, нарізають овочі, присмачують травами, маслом, сіллю.
  • У форму укладають птицю і запікають в прогрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
  • Додають в ємність поруч з м’ясом овочі, повертають блюдо в пристрій ще на 30 хвилин, знизивши температуру до 180 градусів.
Загрузка...

Качині стегенця в рукаві в духовці

Допоможуть отримати більш м’які і ніжні качині стегенця прості рецепти приготування м’яса птиці в рукаві. Як сусідства до базового компоненту можна вибрати будь-які овочі, фрукти або змішаний набір інгредієнтів, представлений в даному розділі. Яблука потрібно вибирати кислих сортів з мінімальною солодкістю.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 3 шт.;
  • гірчиця – 20 р;
  • сметана – 50 г;
  • часник – 4 зубки;
  • картопля – 5 шт.;
  • яблука – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, приправа для птиці.

Приготування

  • Стегенця натирають сумішшю з часнику з гірчицею і сметаною, залишають на годину.
  • В рукав викладають приправлені овочі та яблука, а зверху птицю.
  • Зав’язують рукав і запікають качині стегенця в духовці при 200 градусах 1 годину.

Качині ніжки у фользі в духовці

Не менш соковитими і смачними виходять качині стегенця запечені в духовці у фользі. Багатокомпонентний маринад дозволить отримати вишукані пікантні ноти страви, які максимально розкриваються, якщо після сигналу пристрою про завершення приготування відвернути фольгу і підрум’янити птицю під грилем протягом 10-15 хвилин.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 3 шт.;
  • вино – 50 мл;
  • часник – 4 зубки;
  • чебрець і майоран – 1 ч. ложці;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • Змішують часник, цибуля, мед, вино з сіллю, перцем і травами.
  • Натирають сумішшю стегенця, укладають на промаслені листи фольги і запечатують.
  • Запікають м’ясо при 200 градусах 80 хвилин, відвертають фольгу і продовжують приготування ще 15 хвилин.

Качині стегенця в духовці з яблуками

Максимально смачними і ласими вдаються качині ніжки, рецепти приготування яких передбачають поєднання м’яса птиці з яблуками. Даний рецепт не виняток і дозволить насолодитися чудовим пікантним смаком страви. З приправ тут використовується розмарин, а подача супроводжується брусничним соусом.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 4 шт.;
  • кислі яблука – 4 шт.;
  • розмарин – 3 щіпки;
  • чебрець – 2 щіпки;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • Качині ніжки солять, перчать, присмачують сумішшю з розмарину і чебрецю.
  • Залишають птицю на 6 годин, після чого перекладають у форму.
  • Яблука розрізають на часточки, укладають з боків і зверху.
  • Запікають качині стегенця з яблуками під фольгою при 250 градусах 1 годину.
  • Продовжують приготування страви ще 30 хвилин без фольги.

Качині стегенця з апельсинами в духовці

Приголомшливий багатий смак страви вдасться отримати, виконавши рецепт качиних стегенець в духовці з апельсинами. Склад супроводу допускається коригувати, додаючи нові компоненти, або замінюючи ними запропоновані. Переважно використовувати форму з кришкою або накрити її на час запікання фольгою.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 4 шт.;
  • апельсин – 3 шт.;
  • моркву і цибулю – по 3 шт.;
  • вино біле – 100 мл;
  • чебрець і майоран – за смаком;
  • ягоди ялівцю – 6 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • Натирають стегенця сіллю, перцем і травами, обсмажують на маслі і перекладають у форму.
  • Нарізають 1,5 апельсина часточками, укладають до м’яса з морквою і цибулею.
  • З решти апельсинів віджимають сік, змішують з вином, виливають у форму з ягодами ялівцю.
  • Запікають страву при 180 градусах 1,5 години під кришкою ще 15 хвилин без неї.

Качині стегенця в духовці з картоплею – рецепт

Чудовий варіант для смачного і поживного вечері або обіду – приготовані качині стегенця з картоплею в духовці. Ідеально доповнить палітру смаку додані до картоплі половинки чері, моркву, цибулю або болгарський перець. До овочів з м’ясом можна покласти для аромату і пікантності пару гілочок чебрецю.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 2 шт.;
  • картопля – 6 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • лавр – 1-2 шт.;
  • сіль, перець, олія, спеції для птиці.

Приготування

  • Присмачують стегенця сіллю, перцем, спеціями і часником, залишають на 6 годин.
  • У форму укладають картоплю, зверху качку, затягують ємність фольгою.
  • Запікають страву 1,5 години при 220 градусах, підрум’янюють її ще 10 хвилин без фольги.

Качині стегенця в медово-гірчичному соусі

Чудовий смак набувають приготовані качині стегенця з медом і гірчицею. Додаткові благородні ноти додасть доданий до складу маринадних суміші розмарин, замість якого допускається використовувати чебрець або суміш ароматних трав. Запікати птицю можна в рукаві або просто у формі, затягнути фольгою.

Інгредієнти:

  • качині стегна – 1,5 кг;
  • мед – 5 ст. ложок;
  • гірчиця – 2 ст. ложки;
  • розмарин – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • перець – 1 ч. ложка.

Приготування

  • Змішують всі складові маринаду, додають до стегенець, залишають на 6 годин.
  • Укладають м’ясо в рукав або у форму під фольгу.
  • Запікають страва при 200 градусах 1,5 години.
  • Відвертають краю рукава або фольгу і продовжують запікання ще 20 хвилин.

Як приготувати качині стегенця на сковороді?

Вельми гідними за смаком і качині стегенця смажені на сковороді. Чудовим доповненням стануть додані в ємність гриби, а вино перетворить смакову палітру і зробить її більш вишуканою і оригінальною. Гілочки свіжого чебрецю допускається замінювати сушеними травами та іншими добавками.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 2 шт.;
  • цибулю-шалот – 7 шт.;
  • гриби – 300 г;
  • масло – 50 г;
  • червоне вино – 250 мл;
  • бульйон – 200 мл;
  • сіль, перцева суміш, спеції – за смаком;
  • гілочки чебрецю – 2 шт.

Приготування

  • Стегенця натирають сумішшю з солі і перцем, обсмажують на олії з двох боків до рум’янцю.
  • Витягують качку на тарілку, а в жиру смажать гриби і цибулю до м’якості.
  • Повертають в ємність птицю, вливають вино, а через 5 хвилин бульйон.
  • Приправляють качині стегенця на сковороді, додавши спеції і чебрець, тушкують під кришкою 1,5-2 години.

Суп з качиних стегенець

Приготування качиних стегенець за таким рецептом дозволить насолодитися чудовим смаком гарячого, звареного на бульйоні з м’ясом качки. У будь-якому складі суп виходить смачним, а якщо скористатися азійських технологією зможе здивувати навіть найвибагливіших гурманів і примхливих їдців.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 4 шт.;
  • чилі – 2 шт.;
  • гриби шиітаке сушені – 4 шт.;
  • вода – 2 л;
  • локшина яєчна – 150 г;
  • соус соєвий 100 мл;
  • паличка кориці – 1 шт.;
  • імбир – 30-40 г;
  • оцет рисовий – 70 мл;
  • соус устричний – 3 ст. ложки;
  • стебла зеленої цибулі – 2 шт.

Приготування

  • Зрізають м’якоть з стегенець, а кістки закладають в каструлю, додавши один чилі, імбир, гриби, корицю.
  • Заливаємо все водою, варять 1,5 години.
  • Бульйон проціджують, кладуть в нього м’ясо з соєвим і устричним соусом і варять до готовності.
  • Другий чилі нарізають, заливають оцтом на 1,5 години.
  • Локшину відварюють, промивають, розкладають по тарілках і заливають бульйоном з м’ясом.
  • Додають оцтову заправку з чилі, зелений лук.

Качині стегенця з квашеною капустою

Качині стегенця тушені, рецепт яких представлений таким, готуються з квашеною капустою шляхом тривалого неспокою, після якого набувають неймовірний м’який, ніжний і пікантний смак. Зручно готувати страву не тільки в утятнице на плиті, але і в духовці при 150 градусах 4 години, в мультиварці на «Гасіння» 6 годин.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 2 шт.;
  • смалець – 300 г;
  • вода – 200 мл;
  • ягоди ялівцю і горошини перцю – по 5 шт.;
  • чорний перець, паприка, насіння фенхеля – по 1 ч. ложці;
  • цукор – 3 ч. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавр – 2 шт.;
  • капуста квашена – 800 г;
  • пиво – 120 мл;
  • сіль.

Приготування

  • Натирають стегенця сумішшю з солі, перцю і ложки цукру.
  • Нагрівають в утятнице смалець, закладають ніжки, вливають окріп.
  • Закладають лавр, горошини перцю, ялівець, паприку, зменшують жар і готують під кришкою 4 години.
  • Витягують м’ясо з жиру, порцію якого відливають в сотейник і обсмажують на ньому капусту, посипавши цукром.
  • Додають пиво, фенхель, тушкують капусту 40 хвилин.

Качині стегенця по-пекінськи – рецепт

Пікантні рум’яні качині стегенця по-пекінськи стануть найкращим доповненням святкового меню або якісно урізноманітнюють повсякденне трапезу. М’ясо птахи супроводжують млинцями, зеленою цибулею і нарізкою зі свіжих овочів. Часник перед додаванням у форму можна не чистити, а просто розчавити площиною ножа.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 3 шт.;
  • соус соєвий – 60 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • імбирний корінь – 50 г;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • чорний перець – 1 ст. ложка.

Приготування

  • Стегенця натирають сіллю, розташовують в друшляку над мискою, обертають плівкою і ставлять на добу в холодильник.
  • Обдають качку окропом, запікають у формі 30 хвилин при 220 градусах.
  • Змішують імбир, соєвий соус, мед і перець, виливають до птиці, повертають в духовку ще на 30 хвилин.
  • За 15 хвилин до кінця процесу додають часник.

Качині стегенця в мультиварці

Неймовірно ласими виходять тушковані качині стегенця в мультиварці. Разом з запропонованим складом можна додати до м’яса нарізану картоплю, болгарський і гострий перець, баклажани, кабачки, помідори, інші овочі, збільшивши при цьому при необхідності кількість доданого бульйону або води.

Інгредієнти:

  • качині стегенця – 5 шт.;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • часник – 5 зубків;
  • масло – 50 г;
  • вода або бульйон – 250 мл;
  • перець, сіль, базилік, чебрець, паприка.

Приготування

  • Стегенця обсмажують по черзі в олії на «Випікання», закладають в чашу, додають моркву, цибулю, часник і продовжують смажити 10 хвилин.
  • Вливають киплячу воду або бульйон, перемикають прилад на «Гасіння», встановлюють таймер на 2 години.