Кабачки як грузді – рецепти маринованої закуски зі смаком грибів на зиму

Кабачки як грузді знадобляться тим, хто не встиг сходити з кошиком на тихе полювання. Універсальний овоч не раз виручав в подібних ситуаціях, передаючи смак, аромат і текстуру потрібних компонентів. В цей раз, він правдоподібно «підлаштувався під гриби, а маринад, зелень, прянощі і проста технологія приготування допомогли йому в цьому.

Загрузка...

Як приготувати кабачки під гриби?

Кабачки як гриби на зиму відносяться до категорії закусок, про яких кажуть «просто, дешево і сердито». Страва не вимагає вишуканих компонентів, легко і швидко готується. Для приготування кабачки нарізають кубиками, приправляють маслом, оцтом, цукром, прянощами і настоюють кілька годин. Потім розкладають у банки, стерилізують і закочують.

  • Кабачки, мариновані як грузді, придбають схожість з грибами, якщо очистити їх від шкірки, розрізати навпіл, видалити пухку м’якоть і нарізати невеликими брусками, які з вигляду будуть схожі на ніжки грибів.
  • Молоді кабачки можна не очищати, а от зі старими, з товстою шкіркою і насінням, доведеться повозитися.
  • Для особливої привабливості закуску можна приготувати з різнокольорових плодів.
  • Поєднання кропу з часником відмінно імітує грибну душистость, але ще краще з цим впораються насіння пажитника.
  • Кабачки як гриби швидкого приготування

    Кабачки як гриби на зиму – найулюбленіша заготівля багатьох господинь. Такою її роблять прості, бюджетні компоненти і невибагливий спосіб приготування, під час якого можна зайнятися своїми справами, поки кабачки маринуються в прянощах і приправах. Після закінчення часу, залишиться тільки розкласти овочі по стерильним ємкостей і закатати.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 1, 5 кг;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 50 г;
    • масло – 100 г;
    • оцет – 80 мл;
    • зубок часнику – 6 шт.;
    • пучок кропу – 1 шт.

    Приготування

  • Кабачки наріжте, приправити, додати масло, оцет, зелень і часник і відставте на 2 години.
  • Розкладіть кабачки під грузді в стерильні банки і закупорьте.
  • Загрузка...

    Кабачки смажені гриби – рецепт

    Смажені кабачки як гриби – ефективний спосіб додати овочам хрустку текстуру та карамельний смак, а заодно, уникнути стерилізації. Для приготування кабачки обсмажують разом із цибулею на сковороді, додають прянощі, і тушкують 10 хвилин, що дозволяє овочів просочитися соками і пройти необхідну термообробку перед закупорюванням в банки.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 550 г;
    • цибуля – 250 г;
    • масло – 80 мл;
    • пучок кропу – 1 шт.;
    • сіль – 20 г;
    • цукор – 40 г;
    • оцет – 20 мл;
    • лавровий лист – 3 шт.;
    • чорний мелений перець – 5 р.

    Приготування

  • Нарізані кабачки викладіть на сковороду і смажте в олії 10 хвилин.
  • Додайте цибулю і варіть 5 хвилин.
  • Покладіть спеції і тушкуйте 10 хвилин.
  • Приправити зеленню, влийте оцет.
  • Розкладіть кабачки смажені гриби в стерильні банки і укупорьте.
  • Салат «Кабачки як грузді»

    Бажаючі урізноманітнити кабачки зі смаком грибів новими компонентами можуть приготувати салат. У цьому випадку підійдуть овочі з пружною м’якоттю, що володіють властивістю швидко вбирати маринади і добре поєднувані з кабачками. М’ясистий болгарський перець повністю відповідає даним вимогам, за що і залишається головним вибором багатьох господинь.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 1,5 кг;
    • болгарський перець – 3 шт.;
    • чорний мелений перець – 5 р;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 60 г;
    • оцет – 90 мл;
    • олія – 150 мл
    • гілочки петрушки – 6 шт.

    Приготування

  • Очищені від шкірки кабачки і перець наріжте.
  • Змішайте з маслом, спеціями і оцтом і відставте на 4 години.
  • Проваріть 5 хвилин, розкласти по банках і закупорьте.
  • Кабачки як грузді без оцту

    Кабачки як гриби без оцту стануть доречною заміною традиційним рецептом приготування. З невеликого вибору пропонованих консервантів, самим підходящим є лимонний сік. Кілька ложок абсолютно нешкідливого цитрусового компонента додасть кабачків свіжості, легкої кислинки і збільшить термін зберігання заготовки.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 2,5 кг;
    • зубок часнику – 8 шт.;
    • пучок кропу – 1 шт.;
    • насіння пажитника – 5 м;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 60 г;
    • лимонний сік – 100 мл;
    • масло – 250 мл

    Приготування

  • Змішати кабачки з часником і зеленню.
  • Додайте приправи, олія та лимонний сік.
  • Відставте просочуватися 5 годин.
  • Проваріть 5 хвилин і розкладіть по банках.
  • Кабачки як грузді з мускатним горіхом

    Кабачки як гриби з мускатним горіхом – приємна спокуса навіть для вибагливих гурманів. Пряність, яка асоціюється з випічкою і соусами, вже давно широко використовується в консервації і здатна додати пахощі маринованою овочів. Головне – дотримання дозування прянощі, оскільки в іншому випадку «грузді» буде неможливо їсти.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 2 кг;
    • кріп – 40 г;
    • зубок часнику – 3 шт.;
    • мелений мускатний горіх – 5 м;
    • перець горошком – 10 шт.;
    • олія – 200 мл;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 55 г;
    • оцет – 60 мл

    Приготування

  • Змішайте скибочки кабачків з кропом і часником.
  • Заправте сіллю, цукром, перцем, олією, мускатним горіхом і оцтом і відставте на 1,5 години.
  • Доведіть овочі до кипіння і зніміть з плити.
  • Розкладіть кабачки як грузді по ємностях, закупорьте і укутайте.
  • Кабачки мариновані гриби без масла

    При необхідності зберегти в овочах свіжість і легкість слід приготувати кабачки як грузді на зиму без масла. Для цього овочі заливаються гарячим маринадом, тривалий час настоюються в холоді і стерилізують. Такий спосіб допомагає отримати смачну і хрустку консервацію, яку, при бажанні, завжди можна присмачити маслом.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 900 г;
    • оцет – 50 мл;
    • цукор – 80 г;
    • сіль – 20 г;
    • окріп – 500 мл;
    • зубок часнику – 4 шт.;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • пучок кропу – 1 шт.;
    • чорний перець горошком – 6 шт.

    Приготування

  • Кабачки і зелень розкладіть по банках.
  • Розчиніть в окропі сіль і цукор, додайте оцет і залийте овочі маринадом на 10 годин.
  • Стерилізуйте кабачки мариновані як грузді 20 хвилин.
  • Кабачки стерилізовані як гриби грузді

    Кабачки під грузді на зиму різноманітні в термічних обробках. Деякі господині, посилаючись на технологію консервування грибів, краще стерилізувати і овочеву заготовку, що збільшує термін зберігання та не потребує особливого часу. Все, що потрібно -розкласти промариновані овочі по банках і стерилізувати 20 хвилин.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 1 кг;
    • пучок кропу – 1 шт.;
    • сіль – 20 г;
    • цукор – 80 г;
    • оцет – 90 мл;
    • масло – 120 мл

    Приготування

  • Змішайте нарізані кабачки з іншими компонентами.
  • Відставте на 4 години.
  • Розкладіть по банках і стерилізують кабачки як гриби 20 хвилин.
  • Кабачки як грузді з лимонною кислотою

    Кабачки як грузді – рецепт, що допомагає експериментувати зі смаковими якостями заготовки. Так, люди з непереносимістю оцтових маринадів, можуть приправити кабачки лимонною кислотою. Остання, додасть овочів приємної кислинки, хрумкості і зберігає в них природний аромат, оскільки не має специфічного запаху.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 3 кг;
    • лимонна кислота – 15 г;
    • цукор – 90 г;
    • сіль – 50 р;
    • масло – 300 мл;
    • чорний перець горошком – 10 шт.

    Приготування

  • Перемішайте нарізані кабачки з маслом, приправами і лимонною кислотою.
  • Додайте перець і відставте на 3 години.
  • Перемішайте, розкладіть в тару і стерилізують 12 хвилин.
  • Кабачки як грузді з морквою

    Кабачки з морквою як грузді – сама апетитна заготовка. Справа не тільки в колірній привабливості: крім яскравого кольору, морква гармонує з кабачками, прекрасно вбирає маринади і зберігає пружну структуру, властиву солоних грибів. Слід враховувати, що морква щільніше кабачків, тому вимагає тонкої нарізки.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 1, 5 кг;
    • оцет – 80 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукор – 60 г;
    • морква – 5 шт.;
    • олія – 200 мл;
    • чорний мелений перець – 5 р;
    • пучок петрушки – 1 шт.

    Приготування

  • Кабачки, моркву і зелень з’єднайте з приправами, олією та оцтом і відставте на 4 години.
  • Розкладіть по банках і стерилізують 15 хвилин.
  •