Желейний торт – рецепти без випічки з фруктами, сметаною, бісквітом і печивом

Желейний торт привертає увагу своїм яскравим зовнішнім виглядом, адже желатин для його приготування можна брати різних яскравих кольорів. Додавати десерт можна будь-які фрукти, горіхи і ягоди. Він чудово освіжає в спеку, а для приготування цього чудового блюда іноді не треба нічого випікати.

Загрузка...

Як зробити желейний торт?

Торт з желе можна робити різними способами, головне – зберегти дві складові: желейну масу і основу, а решта вже – вибір господині:

  • Желе можна приготувати з допомогою розведеного у воді желатину, можна з’єднати його з нектаром, сиропом або соком або приготувати готове желе.
  • Існує желейний торт без випічки з печивом або випікається (бісквітна або пісочна основа коржів).
  • Основа буває сметанна, вершкова, сирна з додаванням фруктів, горіхів, цукатів або без них.
  • Желейний торт «Бите скло»

    Торт з желе «Бите скло» може стати головним на святковому, наприклад новорічному, столі, оскільки він виглядає просто приголомшливо! Приготування займе багато часу, близько години, і трохи зусиль, тому дане блюдо можна робити разом з дітьми. Щоб основа відстала від форми, її рекомендується прогріти феном.

    Інгредієнти:

    • сметана – 300-400 г;
    • цукор – 120 г;
    • желатин – 20 г;
    • желе – 4 пакетики;
    • бісквітний корж – 1 шт.

    Приготування

  • Кожен пакетик желе розвести в різних формах.
  • Залишити охолоджуватися.
  • Довільно нарізати отриману масу (це і є майбутнє «бите скло») і покласти в глибоку миску.
  • Змішати сметану, цукор, желатин, збити.
  • Отриманою масою залити желейні кубики.
  • Через дві години перевернути миску, поставивши її на бісквіт. Зняти страву.
  • Загрузка...

    Торт желейний з фруктами і сметаною

    Торт з желе і фруктами, приготований на сметані, містять небагато калорій, але багато корисних речовин. Їм можна прикрасити річний святковий стіл, адже ласощі легке, соковите і освіжаючий. Його можна приготувати і без використання тесту, а фрукти можна комбінувати і зробити рецепт вишуканіше і цікавіше. Красиво виглядає желейний торт з персиками.

    Інгредієнти:

    • желатин – 3 ч. л.;
    • сметана – 900 г;
    • ванілін – 10 г;
    • цукор – 1 склянка;
    • персики консервовані – 1 банку.

    Приготування

  • Збити сметану, цукор, ванілін.
  • Желатин розчинити на водяній бані. Дати охолонути і додати до збитої маси.
  • Туди ж покласти нарізані персики.
  • Залити отримане желе у форму і дати охолонути.
  • Отримане ласощі прикрасити персиками.
  • Торт желейний з печивом без випічки

    Желейний торт з печивом сподобається господині тим, що для нього не потрібно нічого спеціально випікати. Готується він без особливих зусиль, але виглядає дуже апетитно і за свою яскравість подобається дітям. Для частування підійде два види желе різних кольорів, але можна зробити більше «шарів», тоді буде виглядати ще привабливіше.

    Інгредієнти:

    • сметана – 450-500 г;
    • пісочне печиво – 230 г;
    • вершкове масло – 100 г;
    • цукор – 120 г;
    • сир – 150 г;
    • желатин – 15 г;
    • желе – 2 пачки;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • У блендері подрібнити пісочне печиво.
  • Додати до нього тепле масло.
  • Сформувати з отриманої маси тісто, розподілити у вигляді коржа в кондитерську форму і дати охолонути.
  • Сир, цукор, сметану збити.
  • Влити отриману масу в ту ж форму, де лежить тісто і поставити охолоджуватися.
  • Приготувати желе з одного пакетика. Влити в форму. Те ж саме повторити з другим желейным пакетиком.
  • Сирно-желейний торт

    Торт сирний з желе і фруктами – справжня знахідка для тих, хто не терпить стояти біля плити і духовки. Випічки тут немає, але є тільки корисні молочні продукти – сир, сметана – і не менш корисні фрукти (будь-які). Дане блюдо – «перевертень», його починають робити з того шару, який потім стане вершиною десерту. Дуже смачним виходить желейний сирний торт з апельсинами, бананами і ківі.

    Інгредієнти:

    • сир – 400 г;
    • сметана – 400 г;
    • желатин – 35-40 г;
    • ківі – 2 шт.;
    • апельсин – 1 шт.;
    • желе зі смаком апельсина – 1 пачка;
    • банан – 1 шт.;
    • печиво пісочне – 120 г;
    • цукор – 100 г;
    • ванільний цукор – 20 р.

    Приготування

  • Нарізати цитрус кружечками і покласти на дно форми.
  • Розвести желе, залити апельсини і поставити в холодильник.
  • Желатин розчинити в 100 мл води і залишити на півгодини для набухання.
  • Підготувати тісто з сиру, сметани, двох видів цукру.
  • Туди ж додати желатин.
  • Нарізати ківі та банани і додати до одержаної маси.
  • Вилити отриманий у форму.
  • Зверху посипати крихтами печива.
  • Залишити в желейний сирний торт в холодильнику на ніч.
  • Торт желейний з бісквітом

    Желейний торт з бісквітом і фруктами радує незвичайним смаком з легкою кислинкою. Ласощі здатне навіть розтопити серця тих, хто звик відмовлятися від солодкого. Саме зручне, що бісквіти можна не готувати самостійно, а придбати готові в магазині, це сильно заощадить час приготування. Чудовий желейний торт виходить з полуниці і банана – це безпрограшне поєднання.

    Інгредієнти:

    • бісквітні коржі – 1 шт.;
    • лимонний сік – 10 мл;
    • банан – 2 шт.;
    • желатин – 10 г;
    • полуниця – 200 г;
    • сметана – 140 г;
    • ванільний цукор – 20 г;
    • цукор – 100 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • На повільному вогні варити змішаний з водою цукор, поки він не розчиниться.
  • Сироп охолодити, додати лимонний сік.
  • Просочити отриманою рідиною готовий бісквіт.
  • Розчинити желатин і залити їм порізані фрукти.
  • Додати до маси збиті сметану і ванільний цукор.
  • Викласти все на бісквіт і охолоджувати 3-4 години.
  • Пісочний торт з фруктами і желе

    Пісочний торт з желе має безліч шанувальників. Ніжне пісочне тісто тане в роті, а желейна маса приємно освіжає, тому це ласощі можна готувати на літні свята. Ківі та інші фрукти з вітаміном С підійдуть для цієї страви взимку. Будь-які сезонні фрукти і ягоди можна використовувати і цим урізноманітнити традиційний рецепт желейного торта.

    Інгредієнти:

    • цукор – 50 г;
    • борошно – 250 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло вершкове – 80 р.;
    • желатин – 10 г;
    • апельсин – 2 шт.;

    Приготування

  • Масло нагріти, розтерти з піском.
  • Додати яйце, борошно і замісити тісто.
  • Випікати у формі з бортами при 180 градусах 15 хвилин.
  • З одного апельсина вичавити сік, а інший – порізати.
  • Сік змішати з розчиненим желатином.
  • Фрукти викласти на корж, залити желейної рідиною.
  • Шоколадний торт з желе

    Рецепт торта з желе і шоколадом найсмачніше виходить з полуницею. Її кисло-солодкий присмак розкриває смак солодкого шоколаду. Тісто може бути і пісочним, але краще всього зробити бісквітне або ж купити приготовані коржі. Можна замість какао-порошку розтопити вже готову шоколадну плитку.

    Інгредієнти:

    • яйце – 2 шт.;
    • цукор – 100 г;
    • какао – 3 ст. л.;
    • борошно – 100-120 р.;
    • желатин – 10 г;
    • полуничний сироп або компот – 300 мл;
    • полуниця – 400-500 р.

    Приготування

  • Розчинений желатин змішати з компотом. Дати відстоятися.
  • Яйця, цукор збити. Додати какао, борошно, перемішати.
  • Тісто викласти у форму запікати 15 хвилин при 180 градусах.
  • Готовий корж розрізати на дві частини. Обмазати кожну з них перемеленими ягодами полуниці.
  • Між коржами покласти прошарок з полуничного желе.
  • Желейний торт з апельсинами

    Рецепт торта з апельсиновим желе не так простий, але це ласощі не залишить байдужим нікого: десерт має яскраву помаранчеву верхівку і радує погляд. А можна додати шматочки апельсинів в саме бісквітне тісто або желейну частину страви. Рекомендується робити десерт за добу до подачі до столу, тоді він встигне добре відстоятися.

    Інгредієнти:

    • борошно – 150-200 г;
    • цукор – 250 г;
    • яйце – 3 шт.;
    • сіль – ¼ ч. л.;
    • сметана – 180-200 г;
    • желатин – 10 г;
    • апельсинове желе – 1 пачка.

    Приготування

  • Збити яйця і 150 г піску.
  • В отриману масу тонкою цівкою всипати борошно, продовжуючи збивати.
  • Поставити тісто на 15 хвилин у духовку (рекомендована температура – 170 градусів).
  • Сметану, цукор, що залишився і розчинений желатин разом збити.
  • Залити у форму до остившему бисквитному коржу.
  • Приготувати апельсинове желе і додати в форму.
  • Торт з желе і йогурту

    Желейно-йогуртовий торт прикрасить собою стіл, при цьому не зашкодить фігурі, адже в йогурті міститься зовсім мало калорій. Вийде смачніше, якщо білки попередньо відокремити від жовтків і збити ті й інші з цукром окремо, а тільки потім змішати. Так випічка стане набагато більш ніжною.

    Інгредієнти:

    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 150 г;
    • цукор – 120-150 г;
    • йогурт полуничний – 1 л;
    • желатин – 30 р.

    Приготування

  • Яйця збити з цукром до утворення пінки.
  • Додати до жовтків борошно, перемішати. Влити білкову масу.
  • Добре перемішати і поставити в духовку (180 градусів) на півгодини.
  • Розчинений у воді желатин змішати з йогуртом.
  • Влити в миску і дати застигнути.
  • Потім вже готову йогуртову масу покласти зверху на готовий бісквіт.

  •  

    Загрузка...