Ікра з лисичок – рецепти на зиму з часником, помідорами і томатною пастою

Дивовижно смачне грибне блюдо – ікра з лисичок. Якщо видався щедрий «урожай» цю закуску можна заготовити про запас. Подають частування з бутербродами, додають в супи або їдять з улюбленим гарніром з круп або овочів. Просте і нехитре блюдо готується в два рахунки, рецепт доступний кожному починаючому кухареві.

Загрузка...

Як готувати грибну ікру?

Ікра з лисичок на зиму – рецепти, як правило прості, не мають особливостей. Єдиним важливим моментом у процесі є підготовка грибів.

  • Перед тим, як приступити до готування, гриби потрібно помити, висипати їх у велику ємність з водою, прибрати сміття і кожен примірник переглянути, зскрібаючи бруд.
  • Повторно промити в чистій воді, переглядаючи капелюшки масажними рухами, на них не повинно бути підозрілих плям.
  • Немає сенсу переживати про наявність комах в грибах, червивими вони бувають рідко.
  • Якщо застосовувати гриби не відразу, після промивання їх потрібно обсушити, перекласти в контейнер, накрити рушником, поставити в холодильник.
  • Як приготувати грибну ікру на зиму?

    Заготовлена ікра з лисичок на зиму – смачна закуска, яку можна подавати і на урочистому прийомі. Запропонований рецепт – базовий, враховуючи мінімальний склад інгредієнтів. Доповнювати заготовку можна овочами, часником, томатами, головне не перестаратися зі спеціями, лисички погано поєднуються з сильно пряними ароматами.

    Інгредієнти:

    • лисички – 1 кг;
    • цибуля – 300 г;
    • морква – 100 г;
    • сіль;
    • олія рослинна.

    Приготування

  • Очищені гриби проварити 10 хвилин, видаляючи піну.
  • Процідити, обсушити, пробити блендером.
  • У сковороді спасерувати цибулю, додати моркву, слідом гриби.
  • Смажити 10 хвилин, постійно перемішувати, посолити.
  • Розподіляється гаряча грибна ікра з лисичок на зиму в стерилізовані банки, закупорюється.
  • Загрузка...

    Грибна ікра з часником – рецепт на зиму

    Ікра грибна з часником виходить особливо ароматною. Для посилення пікантного смаку закуску можна доповнити сушеною зеленню, свіжу додавати не рекомендують, щоб уникнути плісняви банок. Доданий до складу пекучий перець «вогник» зробить ікру трохи гоструватої і цікавіше на смак.

    Інгредієнти:

    • лисички – 2 кг;
    • часник – 6 зубчиків;
    • гострий перець «вогник» – 2 стручка;
    • сіль;
    • сушений кріп – 1 ст. л.;
    • масло;
    • цибуля – 2 шт.

    Приготування

  • Вимиті, очищені гриби варити 10 хвилин.
  • Подрібнити лисички блендером.
  • Спасерувати цибулю, ввести грибне пюре, смажити 10 хвилин.
  • Додати пюрированный часник, подрібнений перець, тушкувати 5 хвилин, посолити, всипати сушену зелень.
  • Нудиться ікра з лисичок з часником 5 хвилин, розподіляється по тарі і закупорюється.
  • Грибна ікра з помідорами

    Смачна грибна ікра з лисичок, рецепт якої описано далі, подається відразу після остигання, вона виходить настільки смачною, що ви не встигнете її законсервувати. Помідори, солодкий і гострий перець роблять закуску надзвичайно апетитною, а для посилення оригінального грибного смаку, підсмажувати інгредієнти рекомендують на вершковому маслі.

    Інгредієнти:

    • лисички – 1 кг;
    • томати – 3 шт.;
    • перець солодкий – 1 шт.;
    • перець гіркий – ½ шт;
    • часник – 2 зубки;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вершкове масло.

    Приготування

  • Гриби відварити, просушити, дрібно порізати.
  • Порізати всі овочі, як можна дрібніше.
  • Спасерувати цибулю, додати гриби, тушкувати до випаровування рідини.
  • Кинути перець, рубаний часник, посолити.
  • У кінці додати помідори, перемішати, зменшити вогонь, накрити кришкою.
  • Ікра з лисичок буде готова через 15 хвилин.
  • Грибна ікра з томатною пастою на зиму

    Грибна ікра з лисичок з томатною пастою заготовляють на зиму і зберігається довго, завдяки великій кількості олії. Із зазначеної кількості грибів вийде приблизно одна банка об’ємом 0,5 літра. Гриби перекручують через м’ясорубку, якщо вам більше подобається відчувати шматочки лисичок, використовуйте велике ситечко.

    Інгредієнти:

    • гриби – 1,2 кг;
    • цибуля – 1 шт.;
    • томат-паста – 50 р;
    • вода – 50 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • сіль і перець;
    • масло рослинне – 130 мл.

    Приготування

  • Чисті гриби варять 10 хвилин. Проціджують, обсушують.
  • Подрібнити гриби через м’ясорубку.
  • Обсмажити цибулю, додати грибну масу.
  • З’єднати воду і пасту, вилити в ікру, додати продавлений часник, сіль і перець.
  • Тушкувати 40 хвилин.
  • Перелити в стерильну банку, залити гарячим маслом, закупорити.
  • Грибна ікра на зиму з морквою

    Грибна ікра з лисичок з морквою виходить більш ароматною і апетитною. Овочеві компоненти підсилюють смак заготовки, але потрібно знати міру і зберегти природний присмак лисичок. Спростити готування можна, прокрутивши інгредієнти одночасно, тільки часник потрібно в кінці додавати, щоб не зіпсувати підсумковий результат.

    Інгредієнти:

    • гриби – 1 кг;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.
    • часник – 3 зубки;
    • сушений кріп і базилік – 1 ч. л.;
    • олія рослинна;
    • перець солодкий – 1 шт.

    Приготування

  • Гриби помити, зварити, обсушити.
  • Пропустити всі складові (крім часнику) через м’ясорубку.
  • Поставити нудитися, влити трохи олії.
  • Тушкується ікра з моркви і лисичок 25 хвилин.
  • Ввести продавлений часник, перемішати, посолити, додати сухі трави. Тушкувати 5 хвилин.
  • Перелити в стерильну банку, закупорити.
  • Ікра з лисичок і кабачків на зиму

    Будь приготування грибної ікри супроводжується різноманітністю овочів, цей варіант не виняток. Закуска виходить насиченим, апетитною і процес виготовлення закуски не займає багато часу. Овочі гармонійно поєднуються з лисичками і простими спеціями, додасть пікантності гострий перець і часник.

    Інгредієнти:

    • гриби – 1 кг;
    • кабачки – 300 г;
    • морква і цибуля – 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • гострий перець – 1 стручок;
    • томат-паста – 20 г;
    • олія – 150 мл;
    • сіль, цукор – по ½ ст. л.

    Приготування

  • Гриби зварити, видаляючи піну. Відвар злити в окрему ємність.
  • Спасерувати цибулю, додати терту моркву, пасту, сіль і цукор. Тушкувати 5 хвилин.
  • Натерти кабачки, окремо протушкувати з додаванням масла.
  • З’єднати всі інгредієнти, пробити блендером, перекласти в сковороду, влити 20 мл відвару.
  • Ввести продавлений часник і томити 30 хвилин.
  • Розкласти в банки, стерилізується ікра з кабачків і лисичок 15 хвилин, закупорити.
  • Ікра з лисичок з оцтом на зиму

    Найкраще зберігається всю зиму ікра з лисичок з оцтом, її навіть стерилізувати не потрібно. Крім консервуючої функції, оцет додає легку пікантну кислинку закуски. Готувати можна інгредієнти окремо, але швидше всі компоненти прокрутити через м’ясорубку і томити близько півгодини.

    Інгредієнти:

    • гриби – 1 кг;
    • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;
    • гіркий перець – ½ шт;
    • часник – 3 зубки;
    • олія для обсмажування;
    • оцет 6% – 50 мл;
    • сіль.

    Приготування

  • Відварені гриби, цибулю, перець і моркву прокрутити через м’ясорубку.
  • Викласти в сотейник і смажити на середньому вогні 20 хвилин, ввести продавлений часник, посолити.
  • Додати оцет, перемішати, тушкувати 5 хвилин, пересипати в банку, закупорити.
  • Грибна ікра в мультиварці

    Приготовлена грибна ікра в мультиварці на зиму – рецепт, який принципово не відрізняється від традиційного. Всі інгредієнти поміщаються в чашу і довго терплять. Як консервує компонента виступить оцет, а сам процес томління займе одну годину. Заздалегідь підготуйте тару, пропарити банки і кришки.

    Інгредієнти:

    • лисички – 2 кг;
    • цибуля, морква, перець, помідори – 2 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • сіль, мелений перець;
    • оцет 6% – 100 мл;
    • олія – 50 мл

    Приготування

  • Відварені гриби, цибулю, моркву, бланшовані томати і перець прокрутити через м’ясорубку, прямо в чашу приладу.
  • Додати масло, сіль, перець.
  • На «Смаження» готувати 15 хвилин, ввести часник.
  • Перемішати, включити «Гасіння», готувати 40 хвилин.
  • За 10 хвилин до сигналу влити оцет, перемішати.
  • Перелити в стерилізовану тару, закупорити.
  •  

    Загрузка...