Як зварити юшку з голови сьомги?

Уха из семги

Юшка з голови сьомги — простий і бюджетний варіант смачного страви. Звичайно ж, свіжу юшку, зварену на рибалці з тільки що виловленої риби, та ще й в казані, не замінить домашня юшка з сьомги. Але і вдома можна приготувати дуже смачну страву. Рецепти хоч і різні, але неймовірно смачні одночасно.

Бюджетність такої страви виражається в тому, що для його приготування не обов’язково купувати цілу тушку. Можна приготувати юшку з голови сьомги, її хвоста, плавців, хребта або кісток. Не дарма рибалками цінується голова і хвіст. Такі частини коштують набагато дешевше. Але якщо є вся риба, то з філе можна зробити стейки, роли, бутерброди, котлети і багато інших смачних страв.

Загрузка...

Рецепт супу з голови сьомги

Як приготувати юшку з голови? Для цього можна скористатися простим рецептом.

Морковь для приготовления ухиВам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 шт. сьомги;
  • 2 шт. моркви;
  • 30 г зелені;
  • 2 шт. лаврового листа;
  • 3 щіпки прованських трав;
  • 3 шт. картоплі;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 2 л води;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі.

Рецепт приготування юшки з голови сьомги починається з підготовки продуктів. Для цього необхідно взяти голову риби (це може бути сьомга або лосось) та видалити зябра і очі. Потім помістити її в ємність з водою, щоб видалити залишки крові. Цей процес допоможе запобігти велика кількість піни. Суп вийде смачніше, якщо використовувати кілька голів, хвостів чи плавців при варінні.

Варити голову потрібно на середньому вогні, при цьому періодично видаляючи піну. Як тільки перестане утворюватися піна, можна додати по 1 шт. моркви і цибулі. Варити бульйон рекомендується протягом 25 хвилин до прозорого кольору, при цьому кришку щільно закривати не слід.

Лавровый лист для ухиПід час приготування бульйону потрібно дрібно накришити цибулю і моркву натерти на середній тертці. Підійде варіант різання моркви тонкими скибочками. Все залежить від уподобань.

Потім потрібно нарізати невеликими кубиками картоплю і дрібно покришити зелень. Бульйон потрібно зняти з вогню, вийняти з нього рибу, овочі і процідити через марлю, складену в кілька разів.

Голову треба викласти на тарілку. Бажано її розламати, це прискорить процес остигання. Коли голова охолола, всі придатні для вживання в їжу частини відокремити, щоб в кінці приготування додати в суп.

Каструлю потрібно знову поставити на вогонь. Бульйон з картоплею, довести до кипіння, після чого необхідно зменшити вогонь і варити 7-10 хвилин, нещільно прикривши кришкою.

Після цього додається натерта морква, а через 2-3 хвилини — нарізану дрібними кубиками цибулю. Потім — лавровий лист, сіль і спеції. Тепер вміст каструлі довести до кипіння і варити до тих пір, поки не приготується картоплю.

В самому кінці треба додати м’ясо з риб’ячої голови і подрібнену зелень. Суп повинен закипіти, а зелень зваритися. У тих випадках, коли страва готується на 1 прийом, проваркой зелені можна знехтувати.

Юшка з голови сьомги готова. Можна подавати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню. Рецепт простий, варити юшку з голови сьомги зовсім не складно.

Варіант рецепту з пшоном

Пшено для приготовления ухиПопередній рецепт описував, як варити юшку з голови, в даному варіанті до неї додасться ще й хвіст. Щоб приготувати дуже смачну юшку, необов’язково використовувати для цього цілу тушку.

Юшка з голови і хвоста сьомги виходить дуже смачною. Ці частини зазвичай викидаються, але саме з них можна зварити хорошу юшку з сьомги з пшоном.

Для того щоб приготувати це блюдо, знадобляться голова і хвіст риби, шматочки філе, кілька картоплин (5-6 шт.), 1 голівка цибулі, 1 морквина, жменю пшона, кілька лаврових листів, трохи чорного і запашного перцю, сіль і свіжий кріп.

Рибу слід помити і позбутися від лусочок і зябер. Потім її необхідно занурити в холодну воду і довести до кипіння, варити на середньому вогні до готовності, не забуваючи знімати піну. Коли закипить, приправити перцем, сіллю і лавровим листом.

Коли хвіст і голова будуть готові, їх потрібно дістати з каструлі. У що залишився в каструлі бульйон треба додати пшоно. Поки вона вариться, є час підготувати моркву (порізати соломкою) і нарізати цибулину. Готові овочі додати в воду. Наступним етапом буде підготовка картоплі, яку треба порізати на кубики і додати в бульйон, продовживши варити до готовності.

Після додаються шматочки вареної риби, очищені від кісток. Цей рецепт доступний і простий. Слідуючи йому, можна з легкістю впоратися із завданням, як варити юшку з голови і хвоста сьомги. Як тільки блюдо буде готово, можна накривати на стіл і радувати близьких неймовірно ароматним і наваристим супом. Від такого частування за вуха не відірвати!

Загрузка...