Як зробити пишний омлет в духовці?

Омлет в духовке

Приготувати пишний омлет в духовці нескладно. Важливо використовувати тільки свіжі продукти, не шкодувати сил на збивання яєць, дотримуватися правильну температуру випікання і подачі.

Ніжний і повітряний омлет чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування, а різноманітні добавки істотно урізноманітнюють смак страви.

Приготування і подача

Для приготування смачного і пишного омлету в духовці необхідні найсвіжіші продукти: яйця, молоко, масло. Зробити страву більш повітряним допоможе додавання газованої питної води, нею можна замінити до половини порції молока. Приготований на воді омлет вийде дуже пишним і менш калорійним.

Растительное масло для приготовления омлетаНе варто класти на блюдо багато добавок, які перешкодять йому піднятися. Якщо передбачається додати овочі, бекон, сосиски, сир та інші інгредієнти, їх слід дрібно порізати і вводити в основну масу невеликими порціями, обережно перемішуючи. Важливо ретельно збити все компоненти омлету.

Деякі кулінари користуються міксером, інші воліють збивати яйця віночком. Ще один перевірений спосіб — відокремити жовтки від білків. Спочатку жовтки розтирають з сіллю і молоком, потім в масу порціями вводять збиті в пишну піну білки.

Якщо мається на увазі використання додаткових інгредієнтів, їх також додають частинами. Перемішувати суміш потрібно дуже обережно, знизу вгору, не струшуючи миску, щоб омлет не опал. Після додавання збитих білків масу не можна збивати занадто інтенсивно, інакше вона осяде.

Готувати страву можна на деку, у товстостінній сковороді або в жароміцної форми, злегка змащеній олією. Форма поміщається в попередньо розігріту духовку, під час приготування дверцята печі краще не відкривати. Після приготування омлет розрізають на порції і розкладають по підігрітим тарілках. Ці невеликі хитрощі допомагають зберегти пишність омлету. Страва подається негайно, остигає омлет швидко втрачає об’єм, стає важким і плоским.

Загрузка...

Повітряний омлет з сиром

Одна з найбільш популярних добавок для омлету — дрібно натертий сир. Варіантів, як приготувати омлет з сиром, безліч. Ніжні і вершкові сири додадуть страві приємний вершковий смак, гострий пармезан додасть пікантності.

Щоб зберегти пишність, сир потрібно або дуже дрібно натерти. Зручно використовувати готовий тертий і підсушений продукт, що нагадує порошок. Він додасть страві яскравий смак і допоможе зберегти пишність омлету. Яєчня з сиром, подається з підсушеними тостами або свіжим білим хлібом.

Яйца для приготовления блюдаДля приготування знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 0,25 склянки молока;
  • 0,25 склянки газованої питної води;
  • сіль;
  • 50 г сиру;
  • масло для змащування форми.

Яйця збивають з сіллю і молоком з допомогою міксера. Потім в суміш додають питну газовану воду і дрібно натертий сир. Все ще раз збивають. Вогнетривку форму змащують невеликою кількістю вершкового масла, у неї переливають яєчну масу. Форму поміщають в попередньо розігріту духовку. Омлет готується близько 10 хвилин, під час випікання дверцята краще не відкривати.

Готовий омлет розкладають по підігрітим тарілках і подають негайно. Кожну порцію можна прикрасити гілочкою свіжої петрушки або базиліка. Роблячи омлет в духовці, рецепт ви можете трохи змінити, додавши в подрібнену масу сушену зелень, змішану з тертим сиром.

Загрузка...

Омлет-суфле з джемом

Ідей, як приготувати омлет, дуже багато. Один з найпопулярніших варіантів — солодкий омлет-суфле. В якості смакових додатків використовують цукрову пудру, кислувате варення або свіжі фрукти. Таке блюдо можна зробити на сніданок, подавши його разом з сухим печивом, свіжозавареною кавою або чаєм.

Ванилин для приготовления омлетаДля приготування знадобиться:

  • 3 яєчних жовтка;
  • 4 яєчних білка;
  • 0,25 знежиреного молока;
  • 25 г дрібного цукру;
  • 1 ч. ложка вершкового масла;
  • щіпка ваніліну;
  • 2 ст. ложки кислуватого ягідного джему;
  • цукрова пудра для прикраси.

Перед тим, як приступати до взбиванню яєць, потрібно розігріти духовку. Жовтки розтирають з цукром, ваніліном і молоком в густу кремоподібну масу. Білки збивають в щільну піну і порціями вводять в жовтковий крем.

У сковороді з товстим дном розтоплюють масло, потім виливають туди яєчну суміш. Омлет повинен злегка підсмажиться знизу. Через хвилину сковороду переміщують в розігріту духовку, де страву доводять до готовності. Через 8-10 хвилин сковороду можна дістати. Правильно приготований омлет-суфле повинен стати рівним і пишним. Його акуратно знімають зі сковороди на підігріте блюдо, складають навпіл і посипають цукровою пудрою.

Омлет прикрашають джемом і листочками свіжої м’яти. Подавати суфле потрібно негайно, через кілька хвилин воно може втратити пишність.