Як зробити підливу до макаронів?

Подлива к макаронам

Потрібно знати, як зробити підливу до макаронів. Макаронні вироби можна дуже легко і швидко приготувати, вони майже всім до смаку, а їх асортимент надзвичайно багатий. У цілому цей універсальний гарнір, а з-за багатого вибору придатних до нього соусів і підлив можна розгубитися.

Виділяються три основні різновиди підлив:

  • підливи з м’яса;
  • овочеві;
  • з грибами.

Само собою, вибір не обмежується ними, але, як правило, це найбільш часто використовувані інгредієнти для приготування соусів. Далі будуть розглянуті приклади приготування деяких з них.

Загрузка...

Як приготувати соус з яловичини, часнику і базиліка?

Подлива из мясоЧас приготування такого соусу — 40-50 хвилин.

Для чотирьох порцій потрібні такі інгредієнти, як:

  • 500-550 г яловичої вирізки;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 склянку томатного соку або 1 столова ложка томатної пасти;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи меленого перцю;
  • 3 гілочки свіжого базиліка або 1 столова ложка сухого;
  • 2 склянки кип’яченої води;
  • 2-3 столові ложки олії (оливкової або рослинного);
  • поварена сіль.

Зібравши такий нехитрий набір продуктів, можна приступати до приготування. Насамперед необхідно приготувати яловичину. М’ясо слід очистити від прожилок і плівки і порізати на смужки, довжина яких — 3-4 см, а ширина — 1-1,5 см.

Заготовлене масло вилити в глибоку сковороду і розігріти, після чого викласти туди порізане м’ясо і смажити на повільному вогні.

Після того як з яловичини випарується рідина, додати сіль, запашний перець, видавити часник. Тепер залишається дочекатися, поки м’ясо обсмажиться, зазвичай це відбувається протягом 6 хвилин. Коли це сталося, додаємо на сковороду нарізану півкільцями цибулю і продовжуємо смажити, ретельно перемішуючи. На цьому моменті важливо не перепечеться цибулю, інакше він зіпсує смак соусу.

Потім потрібно додати перець і базилік, після чого блюдо слід перемішати і, вичекавши хвильку, посипати борошном (1 ложка). Після цього слід смажити вміст сковороди 3 хвилини, інтенсивно перемішуючи.

Овощи для подливкиТепер настав момент підготувати томатні сік або пасту. Трохи розбавивши водою, додаємо цю суміш до м’яса. Соус необхідно перемішати, щоб не утворилися грудочки, після чого додається склянку води. Отримана маса нудиться на повільному вогні протягом 25 хвилин.

Якщо рідина занадто інтенсивно випаровується, можна ще додати воду. Тепер потрібно розвести 1 столову ложку борошна у воді (1 склянка), отриманий склад виливається на сковорідку. Залишилося лише дочекатися, коли соус закипить, не забуваючи перемішувати.

Ось і готова підлива до макаронів або спагетті. Яловичину можна замінити м’ясом або фаршем свинини, баранини або курки. Рецепт досить простий, а результат гарантує відмінний смак страви.

Овочева підлива для макаронів

Для того щоб приготувати легкий і багатий вітамінами овочевий соус, знадобляться наступні продукти (з розрахунку на 4 порції):

  • 1-2 свіжі морквини;
  • велика голівка цибулі;
  • 1 болгарський перець;
  • стиглі червоні томати (3-4);
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 2 столові ложки просіяного борошна;
  • склянку кип’яченої води;
  • сіль і спеції за смаком.

Подлива из грибовПриготування триває від 35 до 40 хвилин. Насамперед варто підготувати овочі. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, після чого їх слід подрібнити. Морква очищається від шкірки і натирається на крупній тертці. З болгарського перцю видаляється серцевина, і він нарізається тонкими смужками, потім його потрібно подрібнити. Помідори обшпарити окропом, очистити від шкірки і як можна дрібніше нарізати або перетерти.

Для приготування знадобиться глибока сковорода. На неї виливається рослинне масло, і вона ставиться на підігрів. Коли сковорода розігрілася, пора додати цибулю. Тепер слід трохи підсилити вогонь і смажити до того моменту, поки цибуля не стане золотистого кольору (в межах 5 хвилин). Потім додають моркву і болгарський перець, природно, не забуваючи перемішувати.

Томати додають на сковороду, пересипаючи сіллю і іншими різними спеціями, а потім готують на сильному вогні близько 3 хвилин. Після цього в сковороду виливають півсклянки води, тепер треба чекати, поки соус закипить. Слід розвести борошно в склянці з залишилася водою і додати суміш до страви.

Залишається тільки помішувати підливу, чекаючи, поки вона стане густішим і закипить. Після цього смачну підливу можна вважати приготованою.

Загрузка...

Підлива з грибами

На приготування піде близько 40 хвилин.

Чашка сливокНеобхідні інгредієнти:

  • 400 г свіжих печериць;
  • маленький зубчик часнику;
  • 3 головки цибулі;
  • півсклянки вершків (20-відсоткової жирності);
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • зелень за смаковими уподобаннями;
  • сіль;
  • перець;
  • лавровий лист;
  • півсклянки кип’яченої води.

Гриби слід промити, очистити і порізати на дрібні частини. Цибулю нарізати півкільцями.

На глибокій сковорідці, попередньо додавши туди масло і прогрів її, цибулю обсмажують до золотистого кольору. Після цього слід додати гриби, часник і обсмажувати 3 хвилини. Через хвилину до інгредієнтів додається половина наявних вершків і води, все ретельно перемішується. Вогонь необхідно послабити. При появі ознак закипання соус потрібно посолити і додати бажані спеції.

Воду і вершки, що залишилися, необхідно змішати, додавши борошно, а потім перемішати і додати на сковороду. Тепер встановлюється слабкий вогонь. Підливу потрібно перемішати і дати загуснути, це триває приблизно 10 хвилин.

Соус з грибів готовий.

До речі, якщо є бажання, до інгредієнтів можна додати попередньо обсмажене м’ясо курки — виходить дуже смачно.

Приємного апетиту!

Загрузка...