Як зробити чізбургер в домашніх умовах?

Чизбургер

Зробити чізбургер в домашніх умовах можна просто і швидко.

Цей продукт володіє високою енергетичною ємністю, тому може забезпечити необхідним запасом калорій на цілий день, а найголовніше, відрізняється неперевершеним смаком.

Загрузка...

Класичний рецепт чізбургера

Готувати чізбургер в домашніх умовах дуже просто. Все що потрібно для його приготування з легкістю можна відшукати в холодильнику.

Стандартний перелік інгредієнтів:

  • цибуля ріпчаста;
  • лист салату;
  • помідор;
  • огірок солоний;
  • майонез;
  • кетчуп;
  • булочка з кунжутом;
  • яловичий фарш;
  • борошно;
  • сир.

Це стандартний перелік продуктів, необхідних для приготування, але всі інгредієнти взаємозамінні.

Чизбургер с авокадо и кинзойГоловним інгредієнтом є фарш. Для того щоб бути впевненим у його якості, краще всього придбати м’ясо та за допомогою м’ясорубки приготувати фарш самостійно. З фаршу необхідно зробити котлети для чізбургера, і це єдина заготовка, яка необхідна для нашого страви.

У фарш додається сіль і перець за смаком. Потім слід надати необхідну форму і розмір котлеті. Виваляти цю котлету в борошні і смажити на сковороді протягом 15 хвилин, на середньому вогні. Головна умова — накривати сковороду кришкою, щоб фарш всередині пропарити.

Наступний важливий інгредієнт — це твердий сир. Для того щоб отримати максимальне задоволення від страви, сир повинен бути досить жирним. Для поліпшення смаку можна зріз булочки обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки.

Головне не перебрати з соняшниковою олією, інакше вийде не дуже смачно. Викладати продукти потрібно наступним чином: на нижній зріз булочки викладається лист салату, цибулю, нарізану півкільцями, тонкий скибочку сиру, кілька скибочок помідора і огірка, потім все це накриваємо другою половинкою булочки.

Як приготувати чізбургер з авокадо і кінзою

Це рецепт трохи є відходженням від стандартів. Різниця між звичайним рецептом полягає в особливості приготування і додавання декількох інгредієнтів.

Яловичий фарш слід замінити на свинину. Це м’ясо соковите і смачне. Воно володіє високою засвоюваністю.

Классический чизбургерКотлета тепер запікається в духовці на деку. Необхідно полити лист рослинним маслом, викласти потрібну кількість котлет і відправити в духовку. Через 2-3 хвилини перевернути і обсмажити з іншого боку.

Духовка повинна бути розігріта на 100-150 градусів. Готові котлети, не знімаючи з листа, потрібно накрити скибочками сиру і відправити в духовку ще на пару хвилин, щоб сир почав танути. Головною умовою повинна бути жирність сиру — в іншому випадку він не розплавиться і бажаний ефект не буде досягнутий.

Викладати інгредієнти потрібно в такому порядку: нижній шматочок булочки полити майонезом, м’ясо з розплавленим сиром укласти зверху, потім йде кружечок помідора, кілька шматочків авокадо, крупнорубані листя кінзи. Все це накриваємо другим шматочком булочки. У даному рецепті відсутня кетчуп, так як він дає гостро-солодкий смак.

Авокадо не буде гармоніювати з кетчупом, для нього необхідний кисло-солоний смак. В даний рецепт можна додати варене яйце. Попередньо нарізавши кільцями, його слід укладати між помідором і авокадо. Всі інгредієнти для будь-якого рецепту повинні нарезаться максимально тонко, щоб не отримати гігантський чізбургер, якою неможливо не тільки відкусити, але й тримати. З такої страви все буде висипатися і падати, і їжа не принесе ніякого задоволення.

Ось як просто приготувати чізбургер в домашніх умовах. Цей нехитрий продукт завжди можна швидко зробити і взяти з собою в похід, на відпочинок, на риболовлю чи на роботу в якості перекусу під час перерви. Це відмінне блюдо, коли потрібно швидко і ситно нагодувати велику кількість людей.

Загрузка...