Як зберігати мед – правила, термін та умови зберігання меду в кватире

Поради, як зберігати мед, щоб він залишався смачним, ароматним і не втрачав своїх корисних властивостей, стають актуальними одразу після придбання. Досвідчені пасічники запевняють, що при дотриманні правильного температурного режиму, низької вологості і відсутності сонячного світла, продукт простоїть кілька сезонів і не втратить цінності.

Загрузка...

Правила зберігання меду

Рекомендації, як правильно зберігати мед, щоб містяться користь нікуди не зникла, прості. Оптимальні умови для продукту – температура, яка не перевищує 20 градусів тепла і не пропускає сонячного світла тара. Крім того, мед активно вбирає вологу, що призводить до збільшення обсягу в складі води, бродінню і псуванню, тому його необхідно тримати в щільно закритій тарі в сухому приміщенні.

  • Термін зберігання меду залежить від температури. Допустима норма від -6 до + 20 градусів. Низькі температури меду не страшні, а високі відразу ведуть до втрати всіх корисних властивостей.
  • Не слід зберігати мед на сонці. Світло швидко руйнує фермент інгібін, що відповідає за протимікробні властивості продукту.
  • Не можна тримати пройдуть з сильними ароматичними властивостями по сусідству. Навіть перебуваючи в герметичній тарі, він може ввібрати всі запахи.
  • Як зберегти мед рідким?

    Найактуальнішим, після покупки продукту, стає питання: як зберігати мед, щоб не зацукрувався. Проте, не всім відомо, що цей процес свідчить про натуральність меду, адже засахаривание залежить від співвідношення найважливіших компонентів – глюкози і фруктози: чим більше фруктози, тим довше продукт буде залишатися рідким.

  • Найдовше мед не кристалізується в сотах.
  • Уникнути кристалізації дуже складно, а сповільнити її можна зберіганням при постійній температурі. Якщо мед знаходиться в холоді, краще його там залишити. При попаданні в тепле місце, він може відразу ж кристалізуватися.
  • Загрузка...

    Як зберігати мед у квартирі?

    Зберігання меду в домашніх умовах повинно відповідати встановленим нормам: температура в кімнаті не повинна перевищувати 20 градусів тепла, а вологість повинна бути низькою. У міських квартирах є багато місць для зберігання продукту: кухонні полиці, лоджії, балкони, комори, але навіть в межах однієї площі умови один від одного відрізняються.

  • Насамперед, мед необхідно помістити в герметичну тару. Найкраще підійде скляна банка з завинчивающейся металевою кришкою. Пластмасова кришка пропускає запахи і вологу.
  • При питанні, де зберігати мед, правильна відповідь – в самому прохолодному місці в квартирі. Для цього підійде суха прохолодна комора, засклені балкон або лоджія. У них прохолодніше ніж в кімнаті і не так відчутні перепади температур.
  • Прекрасне місце для зберігання – холодильник. В ньому завжди рівна температура і низька вологість.
  • Кухня – не кращий вибір. Висока випаровування і сторонні запахи можуть призвести до швидкого псування меду. Це місце можна використовувати тільки коли іншого вибору немає.
  • Як зберігати мед з маточним молочком?

    Зберігання меду залежить від його сорту. Мед з маточним молочком являє суміш двох продуктів: власне меду і маточного молочка. Останнє, є рідкісним компонентом, оскільки виробляється бджолами для харчування личинок у мінімальній кількості і є лікарським препаратом, що зберігаються не більше трьох місяців.

  • Перед тим, як зберігати мед, покладіть його в банку з темного скла з добре закручується кришкою.
  • Продукт слід помістити в темне місце – льох або холодильник, дотримуючись температуру не вище +5 градусів.
  • Мед з прополісом – як зберігати?

    Умови зберігання меду обумовлені його корисними властивостями і вітамінним складом. Так, сильне протизапальну та імуностимулюючу засіб – мед з прополісом, рекомендують зберігати в герметичній посуді з темного скла в сухому і прохолодному місці. За дотримання таких умов, мед не втратить цілющості протягом року.

  • На відміну від інших сортів, мед з прополісом не так примхливий і може легко зберігатися на полиці холодильника.
  • Присутність прополісу захищає мед від кристалізації, тому продукт не боїться перепаду температур.
  • Приміщення повинно бути сухим, ізольованим від сонячного світла і сильно пахнучих речовин.
  • Як зберігати пилок з медом?

    Температура зберігання меду – одна з головних умов, яким не слід нехтувати. Особливо це стосується продукції, де мед виступає супутнім компонентом і використовується в якості консерванту не менш корисних дарів природи начебто пилку. Остання, в поєднання з медом, зберігає цілющі якості протягом 5 років.

  • Термін зберігання пилку з медом близько 5 років. Але слід враховувати, що навіть при дотриманні всіх норм, продукція з кожним роком втрачає корисні якості.
  • Тримати пилок з медом краще в тарі з темним склом, при температурі, що не перевищує 20 градусів тепла і з вологістю не більше 75%.
  • Як зберігати ріпаковий мед?

    Тільки правильне зберігання меду дозволить на протязі довгого часу володіти корисним, по-справжньому лікувальним продуктом. У цьому можна переконається, придбавши рідкісний, смачний, але дуже «капризний» ріпаковий мед. Зібраний з однойменного рослини, цей продукт схильний до миттєвої кристалізації, а тому повинен зберігатися тільки в холодильнику.

  • Ріпаковий мед слід зберігати в холоді, при низькій температурі в темному місці.
  • Посуд для меду повинна бути глиняному, керамічної або дерев’яною. Однак, тари з хвойних порід дерева краще уникати. Посуд з пластика і металу категорично заборонена.
  • Як зберігати липовий мед?

    Липовий мед – зберігання якого залежить від безлічі факторів, є одним з найпопулярніших продуктів. За солодкуватий смак з приємною гіркуватістю, високі протимікробні якості, відсутність швидкої кристалізації і збереження корисних якостей навіть при дуже низькій температурі, тому мед визнаний кращим з усіх сортів нектару.

  • Перед тим, як зберігати липовий мед, слід підібрати для нього тару. Найбільше підійдуть липові діжки, а ось в дубових і хвойних продукт може потемніти.
  • Цей сорт не втрачає своїх властивостей при температурі від -20 до +35 градусів, що дозволяє зберігати його в холодильниках, льохах або в кімнаті.
  • Мед, що міститься у прозорій скляній посуді слід тримати в темних місцях.
  • Як зберігати мед у сотах?

    Зберігання меду в сотах не відрізняється від загальноприйнятих норм. Невисока температура і оптимальна вологість – головні умови для підтримки смакових і цілющих властивостей цього продукту. Об’ємна форма – теж не перешкода. Навіть якщо в руках виявилася ціла рамка сот, її нарізають шматочками, укладають в герметичну тару і відправляють в холод.

  • Слід знати, що стільниковий мед швидко вбирає запахи, тому його не можна залишати з продуктами, від яких виходять сильні аромати.
  • Стільниковий мед не любить перепадів температури. У цьому випадку найкращим місцем зберігання стане льох або підвал.
  • Цей вид меду не боїться морозів, але заморожувати і розморожувати його не рекомендують. При відтаванні, він збагачується киснем, що прискорює процес бродіння.
  •