Як зберігати горіхи в домашніх умовах – способи зберігання волоських, кедрових, мигдальних горіхів

Як зберігати горіхи в домашніх умовах, – питання актуальне для багатьох. Буває так, що видався великий урожай волоських горіхів чи вдалося придбати за хорошою ціною кешью або мигдаль, а як зберегти горіхи, знають не всі, а це важливо, адже при неправильних умовах зберігання продукт може стати гірким, покритися пліснявою, і тоді він буде не придатний для їжі.

Загрузка...

Як правильно зберігати горіхи в домашніх умовах?

Будь-які горіхи, хоч в шкірці, хоч без неї, без особливих проблем можна зберегти і в домашніх умовах. Якщо будете знати, як зберігати горіхи в домашніх умовах, які оптимальні умови і параметри температури і вологості повинні бути, щоб продукт не зіпсувався занадто швидко, то жодних проблем не виникне.

  • Попередня обробка горіхів для зберігання може включати підсушування продукту в духовці. При цьому частина вологи випаровується, а тому цвіль буде не страшна.
  • Потрібно пам’ятати, що жоден вид горіхів зберігати в поліетиленових пакетах не можна.
  • Горіхи здатні сильно вбирати запахи, а тому їх не можна зберігати з іншими пахучими продуктами.
  • Як зберігати волоські горіхи?

    Не всі задаються питанням, як правильно зберігати горіхи в домашніх умовах, адже якщо не вивчити його досконало, можна зіткнутися з тим, що всередині шкаралупи замість смачних ядер буде цвіль. Нижче представлені найбільш прийнятні умови зберігання:

  • Найбільш оптимальні умови зберігання горіхів – це температура від +10 до -5 градусів і вологість до 40%.
  • Краще зберігати горіхи в темному приміщенні, на них не повинні потрапляти прямі сонячні промені.
  • Горіхи зручно зберігати в полотняних мішечках, картонній коробці або дерев’яному ящику.
  • Раз в 1-2 місяці горіхи потрібно перевіряти на наявність цвілі і видаляти пошкоджені елементи.
  • Загрузка...

    Як зберігати очищені волоські горіхи

    Зберігання волоських горіхів в очищеному вигляді не такий довгий, як в шкаралупі. Є ризик, що через місяць або трохи більше ядра можуть почати гірчити. Щоб цього не сталося, потрібно прислухатися до рекомендацій, представлених далі.

  • Якщо очищені ядра зберігають при кімнатній температурі, то їх потрібно обов’язково помістити в скляну або металеву ємність з кришкою і тримати її в темному місці.
  • Якщо очищені горіхи в ємності помістити в холодне місце, то час зберігання може збільшитися до півроку.
  • Морозильна камера дозволяє зберігати ядра, запаковані в порційні пакети, до року.
  • Як зберігати кедрові горіхи?

    Зберігання кедрових горіхів в домашніх умовах цілком можливо. При цьому горіхи можна зберігати і в шкаралупі, і в очищеному вигляді. В підсмаженому стані ці горіхи мають відмінний смак, але варто врахувати той факт, що в такому вигляді вони не зберігаються, а відразу псуються.

  • Перед зберіганням горіхи обов’язково потрібно просушити. В іншому випадку вологі елементи запліснявіють.
  • Горіхи в шкаралупі можна зберігати в мішках у прохолодному, добре провітрюваному і сухому приміщенні до 3 місяців.
  • Горіхи без шкарлупи можна зберегти, лише якщо їх помістити в скляну банку з кришкою і поставити її в холодильник.
  • Як зберігати горіхи фундук в домашніх умовах?

    Зберігання горіхів фундук в домашніх умовах має свої особливості. Якщо їх враховувати, то термін зберігання цього дуже смачного і корисного продукту можна значно збільшити. Але це стосується тільки натурального продукту – солоний, смажений фундук довго зберігати не повчиться.

  • Фундук слід зберігати в сухому прохолодному місці в закритих ємностях з натуральних матеріалів або щільних мішечках, при цьому другий варіант кращий.
  • При температурі від +3 до +12 градусів фундук в шкаралупі буде придатний до вживання протягом року, а при температурі 0 +3 градуси термін зберігання збільшиться до 2-3 років.
  • Зберігати фундук з іншими видами горіхів не можна. Фундук, куплений в різний час, змішувати теж не рекомендується.
  • Очищений продукт в закритій тарі в сухому місці з температурою до +10 градусів можна зберігати не більше 3 місяців.
  • Як зберігати горіхи, мигдаль?

    Мигдальні горіхи цінують за їх цікавий смак та корисність. Регулярне вживання цього продукту позитивно впливає на зуби, нігті і волосся. Зберігання горіхів в домашніх умовах цілком можливо, якщо дотримуватися наведених нижче правил.

  • Оптимальна температура для зберігання плюс 16-18 градусів.
  • Відносна вологість в приміщеннях не повинна перевищувати 70%.
  • У вакуумних упаковках мигдаль можна зберігати до півроку.
  • Очищений мигдаль в простому пакеті при кімнатній температурі швидко гіркне.
  • Очищений мигдаль краще всього помістити в скляну тару з кришкою і поставити в льох або інше сухе і прохолодне місце.
  • Бразильський горіх – як зберігати?

    Тривалого зберігання підлягають тільки ті горіхи, які добре визріли. Струшуючи їх, повинен лунати характерний шум ядер. Але проблема в тому, купити горіхи в шкаралупі проблематично, їх в основному продають в очищеному вигляді. Нижче представлені правила їх зберігання:

  • Температура зберігання горіхів в очищеному стані не повинна перевищувати +8 градусів.
  • Місце зберігання повинно бути темним і не вологим.
  • Горіхи не можна зберігати в пакетах, краще помістити їх в контейнери з кришками, щоб продукт не вбирав сторонні запахи.
  • Термін зберігання горіхів після обсмажування істотно скорочується. Смажені, солоні або солодкі горіхи можна зберігати не більше 3 тижнів.
  • Як зберігати горіхи кешью в домашніх умовах?

    Як зберігати горіхи кеш’ю, щоб вони максимально довго залишалися корисними, поживними та смачними, – питання, що цікавить багатьох господинь. Якщо їх купили і відразу не з’їли – це не проблема, можна просто залишити їх на пару днів у вазі на столі. Якщо ж вийшло так, що купили багато горіхів, потрібно знати, як правильно їх зберігати.

  • При температурі плюс 16-18 градусів і вологості близько 75% горіхи в ємності з кришкою можна зберігати до місяця.
  • У вакуумній упаковці кешью можна зберігати до 6 місяців.
  • У закритій банці в холодильнику горіхи можна зберігати до 3 місяців.
  • Як зберігати перекручені горіхи?

    Якщо є волоські горіхи, сухофрукти та мед, можна приготувати неймовірно корисну і смачну вітамінну суміш. На свій розсуд крім горіхів в неї можна класти фініки, інжир, в’ялену вишню, лимон. Термін зберігання волоських горіхів в перекрученому вигляді з супутніми компонентами в холодильнику досягає місяця.

    Інгредієнти:

    • горіхи волоські, курага, родзинки, чорнослив – 200 г;
    • мед – 3 ст. ложки;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Всі компоненти пропускають через м’ясорубку.
  • Додають мед, добре розмішують.
  • Поміщають вітамінну суміш в банку, закривають кришкою і зберігають у холодильнику.
  •