Як засолити форель в домашніх умовах?

Соленая форель

Кожна господиня повинна знати рецепт, як засолити форель смачно. Червона риба з давніх-давен вважається одним з найсмачніше делікатесів сучасності. Особливою популярністю користуються жирні сорти цієї чудової риби, такі як сьомга і форель. Але термін зберігання будь-якої риби обмежений.

Звичайно, можна піддати її обробці холодом або просто заморозити, але при такому рішенні втрачається весь смак і аромат риби, порушується структура волокна. Тому кращим варіантом для збереження червоної риби на дому, як і будь-якого іншого виду риби, є обробка її сіллю.

Загрузка...

Способи засолювання

Форель є одним з найпоширеніших видів червоної риби на Землі, її колекція налічує більше 50 різноманітних видів. Незважаючи на це, популярність форелі як одного з найбільш вишуканих джерел червоної риби дуже висока. Як же правильно засолити цю прекрасну рибу? Відповідь проста: засолити форель в домашніх умовах не тільки можливо, рецепт її приготування досить простий, до того ж не займе багато часу.

Існує безліч різноманітних систем і схем, як засолити форель будинку, але є один популярний рецепт, яким з давніх часів користувалися на кухні ще наші далекі предки.

Для нього нам знадобиться:

Лимон для засолки форели

  • форель;
  • цукор;
  • сіль;
  • перець горошком;
  • перець чорний мелений;
  • лавровий лист;
  • лимон.

Як правильно засолити форель? За наведеними інгредієнтів видно, що сам рецепт, як і відповідь на це питання, досить простий.

Підготовка риби до засолюванні

Отже, спочатку необхідно очистити тушку форелі, видалити плавники, витягти філейну частину. Для цього робимо розріз від голови до хвоста вздовж хребта так, щоб вийшли дві рівнозначні частини. Наступним етапом акуратно знімаємо шкіру і обрізаємо плавці з допомогою ножа, цей процес потрібно робити дуже обережно, щоб не пошкодити структуру риби.

Шкірка знята, і ось перед нами два шматки першосортного філе, але це ще не все. Видалення кісток — наступний і один з найважливіших етапів підготовки риби до засолюванні. Його краще виконати з допомогою пінцета, тільки так можливо отримати навіть самі дрібні кістки, які навряд чи піддадуться звичайного кухонного ножа.

Щоб правильно виконати рецепт, тобто засолити форель, необхідно дотримуватися чітких пропорцій солі і цукру. Як правило, їх співвідношення складає 2:1, тобто на дві ложки солі необхідно використовувати одну — цукру. Лимон потрібен у вигляді соку і шматочків. Тому заздалегідь слід видавити з однієї половинки плода сік, а другу ретельно нарізати півкільцями.

Загрузка...

Приготування маринаду для засолювання

Разделка форелиТепер приступимо до приготування маринаду. Його рецепт простий до неможливості — необхідно змішати сіль, цукор, мелений перець і сік з половинки лимона. Коли всі інгредієнти змішати, занурити готове філе в маринад. Це слід виконувати тильною стороною (тією, з якої зняли шкіру), щоб внутрішня сторона була на поверхні.

Саме зверху форель посипається запашним перцем і покривається часточками лимона. В результаті отримуємо просолене філе знизу і пряну, ніжну м’якоть зверху. Це буде не просто смачно, а незвично — от чому цей рецепт так популярний вже століттями.

Як солити форель, щоб не переборщити? Форель — риба жирна, саме тому сіль не вбирається в її м’ясо вище певного рівня, т. к. риб’ячий жир, в основному, складається з Омега-3 жирних кислот, починає відштовхувати молекули солі. Так що пересолити практично всю жирну червону рибу неможливо.

Філе в маринаді повинно знаходитися близько доби, саме такий проміжок часу достатній для того, щоб риба ввібрала в себе весь аромат спецій і лимона.

Як засолити форель в домашніх умовах швидко? Щоб швидко засолити рибу, в маринад слід додати склянку води. Однак результат вийде не такий насичений, пряний, як при довгій мариновке. Швидше це буде малосольный варіант, але в цілому вийде красиво і смачно. Такий варіант ідеально підходить при несподіваному візит гостей, оскільки не потрібно довго солити рибу. Достатньо всього півгодини, і вона готова до вживання.

Солена форель може подаватися до столу як основне блюдо або використовуватися в приготуванні різноманітних закусок і салатів. В будь-якому вигляді це блюдо смачно і корисно. Адже саме Омега-3 жирні кислоти, що входять до її складу, запобігають захворювання і підтримують загальний тонус організму.

Вченими доведено, що навіть таке страшне захворювання, як рак у будь-якій його формі, у тих, хто регулярно вживає Омега-3 містять продукти, діагностується значно рідше, ніж у інших пацієнтів. Це єдина жирна кислота, яка не може самостійно синтезуватися організмом. Тому вживати червону рибу не тільки смачно, але і дуже важливо для профілактики різних захворювань.

Загрузка...