Як запекти качку в рукаві в духовці?

Утка в рукаве

Качка в рукаві в духовці готується досить просто. Рецепт запікання птиці нескладний, але секрети приготування страви різні і не завжди допомагають досягти очікуваного результату.

Щоб уникнути всяких непорозумінь, потрібні рецепт, трохи терпіння, натхнення і кілька годин вільного часу.

Загрузка...

Як вибрати гарне м’ясо?

Якісна птах відрізняється сухою, рівною і гладкою поверхнею. До того ж вона неодмінно повинна мати тверду грудину, здорові шкіру, лапки і темно-червоного кольору м’ясо.

Відомо, що домашня птиця має більше жирності, ніж звичайна з магазину. Друга хороша тим, що її смак і структура все ж ніжніше, ніж у першій.

Як приготувати качку?

Качка ― універсальний інгредієнт. Її можна готувати як цілісної, так і по частинах, хоча найбільш смачною визнана фарширована птиця. Існують різні варіанти її приготування, які дають можливість створювати абсолютно нові творіння для святкового столу. Найбільш поширені такі начинки для запікання, як кислі яблука, варена картопля, крупи, гриби, овочі, фрукти, сухофрукти та горіхи.

Тушка утки для приготовления в духовкеПеред приготуванням качки будинку слід добре промити, просушити і замаринувати. Можна також просто втерти в тушку сіль і прянощі зовні і всередині. Потім 2/3 качки заповнити начинкою. Потім зашити птицю ниткою, намазати соняшниковою або оливковою олією. Після всіх цих маніпуляцій покласти її в гусятницю і відправити готуватися.

Найважливіший нюанс в приготуванні птиці в духовці в рукаві ― це отримання ніжності, соковитості і яскраво вираженого смаку. Тому необхідно точно підрахувати час приготування качки: 45 хвилин на 1 кг. Вважати потрібно від початку максимального розігріву печі, додавши до цього ще 25 хвилин на підрум’янення скоринки.

На запікання качки в духовці буде потрібно не більше 90 хвилин. Але багато що залежить від величини шматків, пружності м’яса. Готову страву доповнюють різними гарнірами, гострими соусами, спеціями і сухим червоним вином.

Загрузка...

Рецепти приготування качки в духовці цілком

Як запекти качку?

Ця птиця поєднується практично з усіма гарнірами.

Відомо кілька простих варіантів приготування страви:

  • Качка, запечена в рукаві з часником.
  • Качка в духовці з гречкою.
  • Качка з яблуками в рукаві.
  • Рецепт №1 — качка, запечена в рукаві з часником

    Утка, запеченная в рукаве с чеснокомЦе блюдо має всі шанси стати «родзинкою» будь-якого урочистого столу, починаючи вже з того моменту, коли воно відправиться в грубку. Потім залишиться тільки покращувати вміння і додавати в качку то одні, то інші начинки. Птах виходить ароматною і смачною. Хороша ідея — окремо подавати як гарнір картопля, макарони, гречану кашу або рис.

    Потрібні:

    • тушка;
    • часник (1 шт.);
    • сіль;
    • чорний перець;
    • рукав для запікання.

    Якщо качка куплена в супермаркеті, то потрібно як слід підготувати. Вийняти всі органи, обрізати крильця по краях. Якщо м’ясо не повинно бути жирним, то потрібно вирізати хвостик і жирок навколо нього, а також шкірку біля шиї. Втерти в тушку перець, сіль і часник. 2 зубці часнику покласти в середину і під крильця. Сховати в плівку і скріпити краї. Готувати в духовці 2-2,5 години. Потім зробити надріз в плівці і залишити до застигання хрусткої скоринки.

    Рецепт № 2 — качка в рукаві з гречкою

    Гречка добре вбирає всі рідини, тому м’ясо виходить м’яким і ніжним.

    Утка в рукаве с гречкойБудуть потрібні:

    • тушка (2 кг);
    • гречка (2/3 склянки);
    • морква;
    • цибуля;
    • гірчиця (2 ст. л.);
    • часник (2 зубчики);
    • перець;
    • сіль;
    • рослинне масло.

    Почистити часник і порізати на маленькі шматочки. В деяких місцях зробити проколи в шкірці і нафарширувати часником, втерти гірчицю, сіль і перець. Цибулю з морквою обсмажити на олії.

    Гречану крупу залити водою і довести до кипіння, потім зварити. Вилити воду і добре перемішати з піджаркою, посолити. Нафарширувати тушку, зашити і зав’язати плівку. Залишити простір для виходу пари. Опустити в гусятницю і запікати 2 години при 200° С.

    Рецепт № 3 — качка з яблуками в рукаві

    Якщо уявити запечену качку, відразу згадаються яблука. Качка з яблуками в духовці — неодноразово перевірений спосіб. Попередньо її краще маринувати, тоді вона отримає яскраво виражений смак. Краще купувати фрукти зеленого кольору, тому що вони будуть краще виглядати поряд з м’ясом, а ще для маринаду знадобляться сік лимона.

    Утка с яблокамиРецепт вимагає придбання наступних інгредієнтів:

    • тушка (1,5 кг);
    • сіль;
    • перець;
    • яблука (2 шт.);
    • рукав.

    Разносол готується з наступних інгредієнтів:

    • лимон (1 шт.);
    • соєвий соус (3 ст. л.);
    • мед (1 ст. л.);
    • оливкова олія (1 ст. л.).

    Вичавити сік з лимона і додати до нього соєвий соус, мед, дрібно натертий імбир, оливкова олія. Вологу птиці повністю прибрати серветками або паперовим рушником і втерти зовні сіль і перець, покрити соусом і відкласти птицю на ніч. Тепер, навіть якщо домашнє м’ясо, не слід хвилюватися, що воно буде твердим.

    З яблук видалити м’якоть і нарізати слайсами, потім покласти в черевце. Помістити в мішечок і запечатати краєчки. 1,5 години в гарячій духовій печі (200° С) — і качка з яблуками в рукаві буде зовсім готова.

    Якщо тушка величезного розміру, варто залишити її ще на 30 хвилин у печі. Ні в якому разі не слід забувати за кілька хвилин до фіналу приготування відкрити плівку для підрум’янення скоринки. Подавати з картоплею і свіжими або тушкованими овочами.

    Висновок по даній темі

    Качка, запечена в духовці, прекрасне блюдо, яке готується для особливого випадку. Але треба врахувати: пригостити одного середнього розміру птахом можливо лише 5 осіб. Якщо на святі буде більше людей, то страву потрібно запікати відповідно до кількості запрошених гостей.

    Швидше за все готується маринована птах. Рецепт передбачає замість спеціального маринаду додавання не тільки медово-соєвого соусу, але і лимонного, а також суміші, приготовленої з вина і спецій.

    Загрузка...