Як варити рибний суп?

Рыбный суп

Ідей, як варити рибний суп, може бути безліч. Все залежить від того, яка риба є в наявності. Смачний суп можна приготувати з свіжого філе або консервів, рибної дрібниці або благородних сортів.

Додавання овочів, круп і спецій зробить суп ситним і наваристим.

Загрузка...

Швидка юшка з консервів

Експрес-варіант, який ідеально підходить для сімейного обіду — юшка, приготована на основі рибних консервів. Це блюдо важко зіпсувати, його люблять дорослі і діти. Щоб рибний суп з консервів вийшов по-справжньому смачним, потрібно вибрати якісний продукт в олії або у власному соку.

Страву можна приготувати, використовуючи сайру, горбушу, лосося, тунця або інші консерви. Суп з рибних консервів подається гарячим. Точних рецептів, які пояснюють, як правильно варити суп, існує безліч, у класичну рецептуру завжди можна внести кілька оригінальних авторських штрихів.

Быстрая похлебка из консервовДля приготування знадобляться:

  • 1 банка консервів (сайри або горбуші);
  • 1 велика морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплини;
  • рослинна олія для смаження;
  • 0,5 склянки гречаної крупи;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль;
  • чорний перець горошком.

Моркву і картоплю потрібно ретельно вимити щіткою і почистити. Морква ріжеться тонкою соломкою або натирається на крупній тертці. Цибуля подрібнюється і разом з морквою обсмажується в гарячому рослинному маслі. Картопля, порізана кубиками, викласти в каструлю з киплячою підсоленою водою.

Через 5 хвилин додається лавровий лист, чорний перець горошком і консерви, з яких попередньо зливається рідина. Рибу можна попередньо поламати виделкою. Потім в суп додається піджарка, і всі разом готується ще 5-7 хвилин. Замість гречаної крупи можна використовувати пшоно або вермішель. Перед тим, як розлити суп по тарілках, з нього потрібно вийняти лавровий лист.

Суп-пюре з горбушею і сиром

Ніжний суп з консервованої горбуші і плавленого сиру відрізняється тонким приємним смаком. Блюдо на основі консервів можна зварити дуже швидко, воно подається гарячим у супроводі сухариків з білого хліба.

Суп-пюре с горбушей и сыромДля приготування знадобляться:

  • 200 р консервованої горбуші у власному соку (1 банку);
  • 1 цибулина;
  • 0,5 склянки рису;
  • 2 плавлених сирка без добавок;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • пучок кропу;
  • сіль і мелений чорний перець за смаком.

Рис промивається у великій кількості води, картопля чиститься і ріжеться кубиками. У каструлі кип’ятиться вода, потім в неї викладаються картопля і рис, додається сіль. Заготівля для майбутнього супу вариться близько 10 хвилин.

За цей час потрібно почистити і натерти на крупній тертці моркву, подрібнити цибулю, а потім обсмажити овочі на розігрітому вершковому маслі до м’якості.

Горбуша для приготовления супаЗ банки з консервами зливається рідина, горбуша викладається до овочів, ретельно розминається виделкою і гаситься 1-2 хвилини.

Піджарка викладається в каструлю з картоплею і рисом, потім туди ж додаються плавлені сирки, порізані кубиками. Суп потрібно постійно помішувати, поки сир повністю не розчиниться.

Якщо хочеться досягти більш однорідної консистенції, суп з консервів можна пропустити через блендер.

Коли страва буде повністю готове, його можна залишити настоюватися під закритою кришкою. Перед подачею кожна порція посипається свіжомеленим чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню кропу. Сухарики з білого хліба подаються окремо і викладаються в тарілку безпосередньо перед їжею.

Загрузка...

Рибний суп з фрикадельками

Для приготування страви можна використовувати будь-яку не дуже жирну рибу. Бажано, щоб вона була досить м’ясистою. Смачний суп можна приготувати з хека, судака, ляща, горбуші або щуки.

Для приготування знадобляться:Рыбный суп с фрикадельками

  • 800 г риби;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква середнього розміру;
  • 1 невеликий шматочок білого хліба;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів;
  • 100 г сметани;
  • вершкове масло для смаження;
  • 1 яйце;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • пучок зелені петрушки і селери;
  • корінь петрушки;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком.

Рибу випатрати, видалити голову і кістки. Остов, голова і хвіст викладаються в каструлю, заливаються водою і доводять до кипіння. Потім в каструлю потрібно викласти промитий корінь петрушки, сіль, лавровий лист, розрізану навпіл цибулину і чорний перець горошком. Бульйон повинен готуватися, поки кістки не повністю выварятся. Потім проціджують, переливають у чисту каструлю і знову доводять до кипіння.

Рибне філе, порізане великими шматками, викладається у бульйон і варять до готовності. Потім рибу потрібно вийняти, а суп заправити 2 столовими ложками борошна, розведеного заздалегідь охолодженим бульйоном.

Додається чорний перець горошком, лавровий лист і сіль за смаком. Залишилася цибулина подрібнюється і обсмажується в невеликій кількості олії. Половину риби потрібно відкласти, решта пропустити через блендер або м’ясорубку, додавши білий хліб і підсмажену цибулю. Суміш ретельно розтирається з яйцями, сіллю, меленим чорним перцем, подрібненою зеленню петрушки і селери.

З отриманої маси формуються фрикадельки розміром з волоський горіх. Кожна фрикаделька обвалюється в борошні і обсмажується в маслі до підрум’янення. Гарячий суп розливають по тарілках, в кожну додаються фрикадельки і шматочки вареної риби, висипається зелень петрушки. Перед подачею в тарілку можна додати трохи розтертого часнику і по 1 ст. ложці свіжої сметани. Рибний суп особливо смачний з тостами з підсушеного хліба.

Загрузка...