Як варити курячий бульйон?

Куриный бульон

Про те, як варити курячий бульйон, знає кожна господиня. Супи на його основі популярні на наших столах. Їх люблять за ситність і корисність. Проте як самостійне блюдо бульйон подають рідко, тому що не всі господині знають, як зварити прозорий курячий бульйон. Багато хто вважає, що це досить трудомісткий і довгий процес.

Скільки часу на це піде? Насправді все не так складно. Правильно варити курячий бульйон легко. Важливо слідувати деяким правилам, і на вашому столі з’явиться наваристое і ароматне блюдо.

Як правильно зварити курячий бульйон?

Курица для бульонаПравило перше стосується вибору птиці. Якщо ви хочете, щоб ваше блюдо було ароматним, то відмовтеся від заморожених напівфабрикатів. Пам’ятайте, наваристий бульйон вийде тільки з немолодий птиці. Дізнатися її можна з твердим хрящам на ніжках і жовтуватою шкіри. Найкраще взяти для бульйону цілу курку.

Якщо немає такої можливості, то використовуйте частина тушки з великою кількістю кісток: шию, крильця, спинку. Сьогодні в магазинах великий вибір таких напівфабрикатів. Зрозуміло, що ціла курка буде варитися довше, ніж частини тушки. Скільки варити курячі крильця, шийки? Приблизно 30 хвилин.

Як правильно варити курячий бульйон? Робити це потрібно в товстостінній каструлі. У цьому випадку тепло буде розподілятися рівномірно. Розмір кухонного начиння також важливий: рідина повинна покрити м’ясо на 10 сантиметрів. Пам’ятайте: вода, яку ви наливаєте, повинна бути холодною. Каструлю ставлять на середній вогонь, доводять до кипіння і відразу знімають піну спеціальною ложкою. Це дозволяє зробити бульйон прозорим. Після зменшіть вогонь до мінімуму.

Скільки варити курячий бульйон? Після закипання — приблизно годину. Пам’ятайте: бульйон повинен трохи кипіти. Якщо вогонь буде сильним, бульйон вийде каламутним. Потім посоліть його, додайте очищені цибулю і моркву і продовжуйте варити бульйон ще годину на слабкому вогні.

Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть, вийміть овочі і курку, зварений бульйон процідіть через спеціальне сито, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Бульйон готовий. Проварившиеся овочі краще викинути: вони віддали всі свої корисні властивості в процесі варіння, а куряче м’ясо можна додати в суп або зробити на його основі друге блюдо.

Загрузка...

Курячий суп з локшиною

Курячий бульйон є основою для багатьох страв.
Одне з найпопулярніших — курячий суп з локшиною. Такий суп можна зварити з покупної локшиною, але краще зробити її самим. Звичайно, часу на це піде більше, але захват домашніх окупить ваші тимчасові витрати. Зайнятися приготуванням локшини можна, поки вариться бульйон.

Куриный суп с лапшойДля домашньої локшини візьміть дві склянки борошна, одне яйце. Борошно просійте, викладіть її гіркою, зробіть у середині поглиблення, розбийте в неї яйце, додайте трохи води (трохи менше ¼ склянки), щіпку солі, замісіть круте тісто.

Готове тісто приберіть в закриту миску, загорніть в харчову плівку і покладіть на 30 хвилин в прохолодне місце. Потім розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну дуже тонко. Готові пласти наріжте за допомогою лапшерізки.

Деякі господині вважають, що локшинорізка ріже тісто дуже товстими смужками, і нарізають локшину вручну тоненько. Готову локшину залиште підсушитися. Одну її частину ви використовуєте для супу, а іншу покладіть в скляну банку з щільною кришкою і використовуйте в наступний раз. Саме так робили наші бабусі.

Киплячий бульйон посоліть, додайте півморквини, нарізаним брусочками, лавровий лист, перець. Варіть все на середньому вогні 30 хвилин. Наприкінці варіння видаліть лавровий лист, інакше він додасть бульйону гіркоту.

Домашню локшину відваріть окремо в підсоленій воді, розкладіть в супові тарілки і залийте бульйоном. Прикрасити курячий суп з локшиною можна половинкою яйця, звареного круто, свіжою зеленню.