Як солити чорні грузді – рецепти засолювання холодним, гарячим і швидким способом

Інформація про те, як солити чорні грузді, буде цікава і бувалим грибникам, і початківцям любителям тихого полювання. У деяких країнах цей гриб вважається не їстівним, але спробувавши один раз закуску, приготовану з подібної сировини, можна переконатися в помилковості такої теорії.

Загрузка...

Чим корисні чорні грузді?

Чорні грузді, користь і шкоду яких визначаються містяться в них елементами, в давні часи застосовували для полегшення стану при багатьох недугах. Скористатися цінними властивостями продукту можна і в наші дні. Вживаючи правильно приготовані грибні закуски, вдасться поліпшити самопочуття і допомогти організму впоратися з нездужанням.

  • Левова частка вітамінів групи В сприяє зміцненню нервової системи.
  • Корисними для організму виявляться вітаміни А і С.
  • Зміст безлічі різновидів білка дає право застосовувати продукт як альтернативу м’яса.
  • Всілякі органічні кислоти та інші цінні речовини покращують обмінні процеси і благотворно позначаться на стані шкіри, волосся.
  • В чорних груздях міститься природний антибіотик і елементи, що сприяють зниженню цукру в крові.
  • Без попередньої обробки вживати в їжу цей гриб не можна. Міститься в ньому молочний сік і токсини можуть призвести до отруєнь або поганого самопочуття.
  • Правильно приготовані чорні грузді слід вживати помірними порціями і не зловживати стравами з них тим, хто страждає захворюваннями ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
  • Як чистити чорні грузді перед засолкою?

    Правильна підготовка чорних груздів до засолюванні забезпечить отримання якісної та смачної закуски, характеристики якої не будуть зіпсовані небажаним присмаком або стороннім запахом.

  • Чорні грузді спочатку перебирають і оглядають на наявність червивих або таких примірників, безжально позбавляючись від них.
  • Пройшли відбір плодові тіла заливають теплою водою на 20-30 хвилин.
  • Ретельно миють грузді під проточною водою, зчищаючи забруднення і слиз з капелюшків щіткою або мочалкою.
  • Гриби укладають цілком або, розрізавши на частини, в ємність для вимочування.
  • Загрузка...

    Як вимочувати чорні грузді перед засолкою?

    Перед тим як солити чорні грузді їх обов’язково вимочують для позбавлення від гіркого молочного соку і їдкого смолистого запаху. У воду йдуть і токсини, присутні в грибний м’якоті, яка набуває потрібні характеристики і стає придатною у їжу.

  • Вимиті грузді заливають до повного покриття водою, притискають вантажем і залишають на 2 дні, міняючи воду як можна частіше.
  • На третій день роблять розчин з трьох літрів води і столової ложки солі, заливають їм грибну масу.
  • Витримують продукт в розсолі добу, змінюючи солону воду кожні 3 години.
  • Скільки вимочувати чорні грузді буде залежати від розміру грибів або грибний нарізки. Як правило, вистачає і трьох днів, але для вірності можна продовжити процедуру ще на добу.
  • Як правильно солити чорні грузді?

    Способи засолювання чорних груздів в домашніх умовах численні і мають масу варіацій. Кожна версія по-своєму гарна, дозволяє отримати гідну по всім параметрам закуску. Осиливши етап чищення і вимочування, залишиться справа за малим: виконати вимоги вибраного рецепту.

  • Грузді укладають в підходящу ємність. Підійдуть дубові бочки, емальована керамічна або скляна посудина.
  • Доповнюють грибну масу прянощами, зеленню, часником і спеціями.
  • При сухому засолі грибну масу пересипають сіллю, притискають вантажем і залишають на пару-трійку днів при кімнатних умовах.
  • При гарячому посолі після остигання прибирають заготовку в холод.
  • Пробувати чорні грузді солоні можна через 40 днів.
  • Як солити чорні грузді – простий рецепт?

    Виконати швидкий спосіб засолювання чорних груздів буде особливо просто. Закуска приготується без додаткових трудовитрат і порадує чудовими смаковими характеристиками і насиченим грибним ароматом. Для реалізації рецепта використовують нейодированную сіль, а вага вантажу підбирають так, щоб через добу гриби були повністю покриті соком.

    Інгредієнти:

    • чорні грузді;
    • сіль – 50 г на 1 кг грибів.

    Приготування

  • Грузді укладають в ємність капелюшками вниз, пересипаючи шари сіллю.
  • Притискають масу вантажем, залишають на 3 діб при кімнатних умовах.
  • Гриби відправляють в холод на 1,5 місяця початкової ємності, або з маринадом заздалегідь розкладають по банках.
  • Як солити чорні грузді холодним способом?

    Соління чорних груздів холодним способом за таким рецептом передбачає отримання більш пікантного і пряного смаку закуски. На дно посудини, в яку буде покладена грибна маса, кладуть всіляку зелень, пряні добавки, стручки перцю, часник, а в окремих випадках і нарізану великими кільцями цибулю.

    Інгредієнти:

    • чорні грузді;
    • сіль – 45 г на 1 кг грибів;
    • листя смородини, парасольки кропу, часник, лавр, запашний перець, гвоздика.

    Приготування

  • Гриби укладають разом з прянощами, зелень і добавками в ємність, пересипаючи шари сіллю.
  • Притискають грибну масу вантажем і залишають на 3 дні.
  • Виносять заготовку в холод
  • Пряна засолювання чорних груздів буде тривати не менше 40 днів.
  • Чорні грузді засолювання гарячим способом

    Максимально безпечною є засолювання чорних груздів гарячим способом на зиму. При термічній обробці йдуть остаточно залишки гіркоти, неприємний запах, руйнуються шкідливі токсини. Проте не слід нехтувати попередніми вимочуванням грибної маси і обмежуватися тільки варінням.

    Інгредієнти:

    • чорні грузді;
    • сіль – 40 г;
    • вода – 1 л;
    • листя смородини, кріп, часник, лавр, корінь хрону, запашний перець, гвоздика.

    Приготування

  • У літрі води розчиняють сіль, кип’ятять, додають гриби.
  • Проварюють грузді 15 хвилин, зливають, промивають.
  • Готують нову порцію розсолу з води і солі, додають прянощі, кип’ятять 5 хвилин.
  • Гриби з зеленню, часником і хріном укладають в посуд для засолювання, заливають розсолом, притискають вантажем.
  • Через 5 днів масу розкладають по банках, прибирають на 40 днів у холод.
  • Як засолити чорні грузді щоб були хрусткими?

    З наступного рецепта можна дізнатися, як потрібно солити чорні грузді, щоб вони вдалися максимально хрусткими і смачними. Секрет отримання характерного хрускоту полягає в додаванні в ємність з солінням на дно і поверх грибної маси листків і кореня хрону, попередньо ошпарених окропом дубового листя.

    Інгредієнти:

    • чорні грузді;
    • сіль – 50 р;
    • вода – 1 л;
    • листя смородини, дуба, хрону, кріп, часник, лавр, перець запашний.

    Приготування

  • Грузді укладають у посудину, на дно якої кладуть половину зелені і прянощів.
  • Прикривають грибну масу листами дуба і хрону.
  • Кип’ятять воду з сіллю, охолоджують, заливають розсолом грузді.
  • Притискають вміст ємності вантажем, через 5 днів прибирають в холод.
  • Солоні хрусткі чорні грузді можна пробувати через 40 днів.
  •