Як смажити рибу в борошні на сковороді?

Секреты приготовления сочной и вкусной рыбы на сковороде

Як смажити рибу на сковороді? Молоді господині часто скаржаться, наприклад, на те, що минтай заморожений розвалюється при смаженні. Або риба підгорає, залишаючись всередині сирої. А підсмажений хек на сковороді перетворюється в кашу. Замість золотої рибки з хрусткою скоринкою виходить несмачне і негарне блюдо. Навіть традиційний карась у сметані гірчить і виглядає не дуже естетично.

А оскільки останнім часом дуже багато говориться про всіляких захворюваннях, пов’язаних з неякісною рибною продукцією, люди, боячись паразитів, задають питання, скільки смажити рибу, щоб уникнути можливих захворювань.

Секрети приготування соковитою і смачною рибки з хрусткою скоринкою є у багатьох господинь. Особливо у тих, чиї чоловіки захоплюються риболовлею. В умілих руках свіжий карась може перетворитися у вишукану закуску, здатну прикрасити святковий стіл. Багато залежить і від уподобань членів сім’ї. Комусь більше подобається риба, пожаренная в борошні, а хтось віддає перевагу багато спецій.

Загрузка...

Як правильно вибрати рибу для смаження?

Головне правило гурмана говорить: смачна риба — це свіжа риба.

Выбор рыбы для жарки на сковородеБудь рибак підтвердить, що тільки що спійманий карась набагато смачніше будь-яких покупних рибних делікатесів. Звичайно, можливість купувати тільки що виловлений продукт є не завжди, хоча в магазинах продають живих коропів і осетрів.

Однак, купуючи рибу, потрібно дуже ретельно підходити до питання свіжості. Навіть заморожена риба повинна бути рівної натурального кольору, не мати стороннього запаху. Якщо ж риба не піддавалася заморожуванню, то варто звернути увагу на стан її голови і цілісність шкіри. Будь-який неприємний запах має стати сигналом того, що продукт краще не купувати.

Якщо смажити червону рибу на сковороді, то краще всього брати стейки. При виборі стейка необхідно простежити, щоб м’ясо не відвалювалося від кістки і не було в’ялим. В іншому випадку навіть обсмажування у борошні не врятує стейк і він розвалиться.

Краще брати готові свіжі, а не заморожені стейки, якщо є така можливість.

Розрізати цілу рибу в домашніх умовах на рівні шматки досить складно. Часто виникає питання, як смажити червону рибу або будь-яку іншу морську, якщо її нерівні шматки? Найкраще відокремити м’ясо від кістки. Шматочки філе, обвалені в борошні, — відмінний варіант для замороженого продукту.

Підготовка риби

Подготовка рыбы к жарке в сковородеСвіжу рибу потрібно почистити, якщо вона має потребу в чищенні і ретельно промити в проточній воді, після чого нарізати на акуратні шматки. Це легко зробити, якщо попередньо обваляти її в борошні. Посолити, поперчити, покласти в друшляк і залишити при кімнатній температурі приблизно на годину.

Приготувати червону рибку, якщо вона не була заморожена, можна таким же способом, як і річкову. А ось заморожений продукт необхідно спочатку повністю розморозити, після чого промити і дати повністю стекти воді.

Так як приготувати розморожену рибу можна різними способами, варто уважно придивитися до її структурі тканин. Якщо риба спочатку пухка і навіть в сирому вигляді розвалюється, то посмажити її в борошні не вийде, в той час як посмажити річкову рибу, навіть попередньо заморожену, набагато простіше. Це пов’язано з тим, що при домашньої заморожуванні не використовується глазур або які-небудь інші методи обробки.

Щоб швидко і смачно посмажити рибу на сковороді, важливо максимально видалити з неї сторонню рідина.

Для цього її потрібно:

  • ретельно повністю розморозити при кімнатній температурі;
  • помістити на друшляк або сито для повного стікання рідини після промивки;
  • обсушити за допомогою серветки.

Варто дати рибці постояти після того, як у неї будуть додані сіль і перець, залежить від смаку кухаря. Як смачно посмажити рибу в борошні зі спеціями або без них, сильно посоливши або взагалі відмовившись від солі, — залежить від того, як люблять у сім’ї.

Загрузка...

Процес смаження

Як правильно смажити рибу? Запорукою успіху може стати сковорода. Краще всього підходять старі, перевірені плоскі чавунні сковорідки з низькими краями. Саме в них утворюється чудова хрустка скоринка і ніколи нічого не пригорає. Обваляти рибу в борошні і розігрів в сковорідці олію, можна сміливо приступати до приготування страви. Смажена риба у цьому разі буде дуже смачною. Для цього способу не потрібна сувора рецептура. Борошна потрібно рівно стільки, скільки утримається на шкірі.

Дуже цікавим способом є так званий мокрий. Для приготування теж необхідна борошно, але у великих кількостях. Після обжарювання з обох сторін у сковорідку потрібно додати тонкі кільця цибулі і чверть склянки води і трохи загасити. Пожаренная цим способом навіть дуже суха риба стане м’якою і соковитою.

Безпрограшним варіантом є спосіб смаження у фритюрі. Смажать у ньому зазвичай філе. Але можна готувати в клярі шматки будь-якої морської рибки з м’якими і великими кістками.

Процесс жарки рыбы в сковородеДля приготування кляра потрібно взяти:

  • яйце середніх розмірів;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • сіль, спеції за смаком.

Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати. Цієї кількості вистачить для кляру 400-500 г філе. Викладати шматочки філе в клярі потрібно достатня кількість розігрітого до кипіння олії. Обсмажувати, трохи збавивши вогонь до приємного золотистого кольору. Готові шматочки краще всього викладати на серветку, щоб прибрати надлишки масла.

Є люди, які не люблять рибні страви, обсмажені в борошні. Як смажиться риба на сковороді в цьому випадку?Необхідно взяти:

  • 2 ст. л. рибного міксу з приправ;
  • 2-3 зубчики розчавленого часнику;
  • цедру і сік лимона;
  • лавровий лист;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Цією сумішшю необхідно ретельно натерти тушку. Цей спосіб найкраще підходить для приготування рибки цілком. Час перебування в маринаді — 1,5 години. Смажиться риба у великій кількості олії. Перед жаренням необхідно струсити надлишки спецій. До такої страви подається свіжий лимон.

Загрузка...