Як смачно зробити баранячу ногу, запечену в духовці?

Запечённая баранья нога

Бараняча нога, запечена в духовці, це дуже смачне і корисне блюдо. Говорячи про користь цього продукту, варто зазначити, що він містить безліч корисних речовин: вітаміни В1, В2 і РР, кальцій, фосфор, магній, калій і т. п. Крім того, баранина має чималу калорійність і рекомендується для вживання людям, які сидять на дієті.

Це м’ясо містить мало холестерину, стимулює роботу підшлункової залози, попереджає поява атеросклерозу і серцевих захворювань. Тому варто вивчити кілька рецептів, дізнатися, як запекти баранячу ногу в духовці. Але спочатку треба навчитися правильно обробляти цей продукт.

Так як багатьом не подобається запах баранини, можна з м’яса видалити плівку і жир, які є основним джерелом запаху. Візьміть гострий ніж і завести його під жир з широкої частини лапи. Потім жир можна віддирати, допомагаючи ножем підрізати його. Операцію слід робити акуратно, щоб не пошкодити м’ясо. Після цього треба промити тушку і висушити паперовими рушниками. Тепер можна розглянути деякі рецепти.

Загрузка...

Запечена бараняча нога

Оливковое масло для приготовления бараньей ногиСпочатку звернемо увагу на варіанти приготування баранини, не потребують великої кількості додаткових продуктів. Для звичайного варіанту не знадобиться багато інгредієнтів.

Потрібно взяти:

  • баранячу ногу — 1 шт.;
  • олія оливкова — 5 ст. ложок;
  • часник — 5 зубчиків;
  • сіль і спеції за смаком.

Спочатку промиваємо м’ясо і робимо в його товстих частинах надрізи. Тепер крупно нарізаємо часник і вставляємо його в баранину. Далі змащуємо ніжку оливковою олією, солимо, перчимо та посипаємо зеленню. Розігріваємо духовку до температури 165° С і кладемо на грати баранячу ногу.

Під цю решітку потрібно обов’язково підставити деко, щоб на нього стікав жир. Запікаємо м’ясо близько години, а потім перевертаємо на інший бік. Після того як баранина пеклася ще півгодини, витягуємо її з духовки і перекладаємо у велику ємність з кришкою. Полежавши в закритому посуді баранина доходить до готовності через півгодини.

Для приготування страви в солі потрібні:

  • бараняча ніжка — близько 3 кг;
  • олія оливкова — 4 ст. ложки;
  • білок курячого яйця — 5 шт.;
  • сіль — 1,25 кг.

Чеснок для приготовления бараньей ногиСпочатку потрібно розморозити тушку до кімнатної температури. Поки духовка розігрівається до 180° С, баранину обсмажуємо у великій сковороді на оливковій олії. Коли м’ясо покрилося золотистою скоринкою, його слід залишити на 15 хвилин. У цей час треба ретельно збити в міксері яєчні білки з сіллю, повинна утворюватися піна.

Отриману суміш необхідно викласти на деко за формою ніжки висотою близько 1,5 см. Зверху кладемо м’ясо і облепляем його сумішшю. Потрібно уважно подивитися, щоб вся баранина була покрита. Тепер ставимо деко на 50 хвилин в духовку.

Потім виймаємо м’ясо з духовки і залишаємо його на 30 хвилин на столі. Все це час сіль буде передавати ніжці температуру, яку сама набрала. Через півгодини страву можна подавати до столу.

Варіанти приготування з використанням рукава

Запікають м’ясо в рукаві, щоб блюдо вийшло соковитим і ніжним. Тому розглянемо кілька способів приготування баранячої ноги в рукаві.

Простий рецепт приготування в рукаві не передбачає багато інгредієнтів.

Знадобляться:

  • нога бараняча — 1 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • оцет винний — 1 ст. ложка;
  • гірчиця із зернами — 1 ст. ложка;
  • оливкова олія;
  • сіль і приправи.

Винный уксус для приготовления бараньей ногиСпочатку робимо маринад. Для цього можемо використовувати часник, винний оцет, гірчицю з зернами, оливкова олія, сухі трави і сіль. Це один з варіантів маринаду, але можна використовувати й інші способи. Перемішуємо всі ці інгредієнти, а потім робимо в м’ясі проколи ножем. Тепер натираємо баранину маринадом, загортаємо її в рукав і ставимо маринуватися в прохолодне місце на 5 годин.

Коли м’ясо замаринувалося, розігріваємо духовку до 220° С, кладемо ногу в рукаві на деко і запікаємо 20 хвилин. Після цього виставляємо температуру 180° С і чекаємо ще 1 годину. Після закінчення години потрібно дістати баранину з рукава, полити її присутніх соком і запікати ще близько півгодини (до появи рум’яної скоринки). Коли м’ясо приготувався, його можна через 15 хвилин посоватися і подати до столу.

Щоб приготувати баранячу ногу з картоплею в рукаві, потрібні такі продукти:

  • бараняча нога — 1 шт.;
  • картопля — 1 кг;
  • трави італійської кухні або розмарин і чебрець;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана — 100 г;
  • сіль за смаком.

Спочатку промиваємо баранину, а потім натираємо її сіллю, часником і травами. Картоплю нарізаємо великими шматочками і складаємо в посуд. Там його солимо, посипаємо спеціями, додаємо сметану і перемішуємо. Пакуємо баранину і картоплю в рукав і запікаємо в духовці 45 хвилин.

Температура — 180° С. Потім акуратно розрізаємо рукав і залишаємо в духовці ще на 15 хвилин. Без рукава нога баранчика підрум’яниться. Коли баранина готова, її можна нарізати і подавати до столу.

Загрузка...

Спосіб приготування з овочами

Давно відомо, що м’ясо корисно і смачно вживати з овочами. Тому звернемо увагу на один варіант.

Овощи для гарнира к бараньей ногеДля приготування за даним рецептом потрібні такі продукти, як:

  • нога баранчика — 1,5 кг;
  • баклажан — 1 шт.;
  • кабачок — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля червоний — 2 шт.;
  • часник — 7 зубчиків;
  • олія оливкова — 3 ст. ложки;
  • масло рослинне — 3 ст. ложки;
  • кумін — 1 ч. ложка;
  • порошок каррі — 1 ч. ложка;
  • йогурт — 255 г;
  • імбир тертий — 1 ч. ложка;
  • гарам масала — 1 ст. ложка;
  • шафран — 5 шт.;
  • сіль — половина чайної ложки;
  • перець — чверть чайної ложки.

Спочатку робимо маринад. Для цього змішуємо олію, подрібнений часник (3 зубчики), гарам масала, йогурт, імбир, шафран, сіль, перець. Тепер потрібно получившимся маринадом натерти баранячу ногу.

Тільки перед цим проколоти м’ясо ножем, щоб воно краще просочилося. Кладемо ніжку в холодильник на 2 години. У цей час нарізаємо кубиками кабачок, баклажан, моркву і цибулю. Поливаємо це все оливковою олією, кладемо туди 4 зубчики часнику, а потім приправляємо кумином і каррі.

Овочі кладемо на деко, а зверху — баранину. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в духовку на кілька годин, коли м’ясо стане м’яким. Температура в духовці повинна бути 180° С. Після цього м’ясо треба підрум’янити під грилем близько 15 хвилин. Приємного апетиту!

Загрузка...