Як смачно приготувати курячі сердечка?

Куриные сердечки

Відповідь на питання, як смачно приготувати курячі сердечка, дуже простий. Адже існує безліч рецептів, які перетворять цей нехитрий продукт в кулінарний шедевр.

Кожен день, замислюючись над тим, що приготувати на вечерю, господиня стикається з нелегкою побутової завданням. Адже дуже хочеться, щоб страва була не тільки смачним і корисним, але ще й не «влітало в копієчку». Приходячи в супермаркет за покупками, варто звернути увагу на різні субпродукти, особливо курячі сердечка. З них гарантовано вийде неймовірно смачний і корисний обід. Пальчики оближеш!

Загрузка...

Чому варто вибирати курячі серця?

Куриные сердечки для приготовления блюдаЗамість традиційної і обридлої сардельки до макаронів краще запастися кілограмом курячих сердечок. На те є ряд вагомих причин.

По-перше, вони є досить поживним субпродуктом, незважаючи на свою низьку калорійність. У них практично немає жиру, адже серця — це насамперед м’язи.

По-друге, цей продукт містить багато корисних речовин. Вітаміни, різні мікроелементи, величезна кількість білка неймовірно корисні для зміцнення імунітету, а також сприяють відновленню серцево-судинної системи. Не дивно, що дуже часто, гортаючи меню лікувальних дієт, можна побачити страви на основі саме курячих сердечок. Так, для тих, що худнуть, хворіють і навіть дітей цей продукт — просто цінна знахідка.

По-третє, низька ціна. Дійсно, рецепти на основі курячих сердець економлять сімейний бюджет. Паличка-виручалочка в фінансово непростий час!

По-четверте, курячі сердечка можна заморожувати. Так що цим продуктом варто запастися про запас і не переживати з приводу раптово наскочили гостей або відсутності часу на похід в магазин перед приготуванням обіду.

Зрештою, готувати серця — одне задоволення навіть для недосвідчених кулінарів. Це легко, швидко, а в підсумку шалено смачно і ситно.

Варіанти приготування курячих сердечок

Загрузка...

Сердечка з овочами

На підготовку цього продукту до приготування багато часу не потрібно.

Попередньо заморожені (або просто охолоджені) курячі сердечка необхідно промити під проточною водою. А тепер можна приступати до найприємнішого, а саме до кулінарного чарівництву.

Найлегший рецепт — посмажити серця з цибулею і морквою, подаючи до них якийсь гарнір.

Морковь для приготовления куриных сердечекВимагається:

  • 1/2 кілограма курячих сердечок;
  • дві цибулини;
  • дві моркви середнього розміру;
  • сіль;
  • перець;
  • вода (ідеально — вершки).

На розпечену сковороду з рослинним маслом потрібно викласти субпродукти, обсмажувати протягом 5 хвилин. Тепер потрібно додати нарізану цибулю, терту моркву, продовжувати обсмажування протягом двох хвилин. Залити невеликою кількістю води, а краще вершків, зменшити вогонь, накрити кришкою і залишити тушкуватися приблизно на півгодини, попередньо посоливши і поперчив за смаком. Якщо використовувати вершки, блюдо вийде більш ніжним, але, звичайно ж, не таким дієтичним, як у випадку з водою.

Ще один дуже легкий рецепт, з яким, мабуть, впорається навіть дитина. Адже смачне блюдо далеко не завжди повинно бути хитромудрим.

Сметана для приготовления куриных сердечекХрусткі сердечка (в клярі)

  • курячі сердечка (400 г);
  • борошно (2 ст. л.);
  • яйця курячі (2 шт.);
  • сіль;
  • рослинне масло.

Промиті сердечка потрібно розрізати навпіл уздовж, але при цьому не до кінця роблячи надріз. Після цього треба видалити протоки, можливо, маленькі жирові нарости. Відбити, не докладаючи особливих зусиль.

Зробити кляр. Борошно і сіль розтерти з яйцями. Сердечка необхідно вмочати в приготовленої яєчної суміші і обсмажувати на розпеченому маслі з двох сторін до готовності. Подати на стіл з овочевим салатом або рисом.

Курячі сердечка в сметані

Куриные сердечки в сметанеНаприклад, їх можна запекти у фользі. Так, відварені до напівготовності сердечка скласти в імпровізовані кошички з фольги (також використовують пакети для запікання). Додати до субпродуктів зовсім трохи сметани, шматочок вершкового масла. Посолити. До речі, можна додати нарізану картоплю, баклажани, помідори або печериці — що душа забажає.

Дуже смачно вийде, якщо зверху додатково потерти сир або покласти невеликі шматочки моцарели. Щільно загорнути кошики — і в добре розігріту духовку, готуємо приблизно півгодини при температурі 190 градусів. За п’ять хвилин до готовності необхідно трошки відкрити фольгу (розрізати пакет).

Це дія дозволить утворитися ароматною і апетитною скоринки. Чудовий рецепт, до того ж він дозволяє включити фантазію і експериментувати з додаванням овочів. Одне і те ж блюдо кожен раз можна вдосконалювати і перетворити в результаті в свою коронну частування.

До речі, курячі сердечка в сметані можна не тільки запікати, але і тушкувати зі сметанкою в сковороді, каструлі або мультиварці з додаванням цибулі, моркви та спецій.

Приготування начинки для випічки

Блинчики с куриными сердечкамиЗ курячих сердечок можна приготувати чудову начинку для млинців або пиріжків. Для цього субпродукти потрібно ретельно промити, видалити пленочки і протоки, скласти в каструлю і залити підсоленою водою. Сердечка необхідно проварити протягом сорока хвилин. Зливши зайву воду, серця потрібно перекласти на сковороду і трохи згасити з дрібно натертою морквою, нарізаною цибулею.

Через 15-20 хвилин вміст сковороди слід пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Додати рубану зелень, посолити і поперчити за смаком. Можна начиняти пиріжки або млинцеві конвертики!

До речі, описана начинка є основою для ще одного смачного рецепта — паштету. Робимо все так, як вказано вище, тільки не додаємо зелень. Паштет потрібно розкласти по харчовим форм і залити зверху охолодженим розтопленим вершковим маслом. Поставити в холодильник. Утворилася плівка не дасть паштету швидко зіпсуватися. В такому вигляді його можна навіть відправити в морозилку, що продовжить термін придатності страви. Хоча навряд чи така смакота довго затримається в будинку!

Салати з курячими сердечками

Не варто забувати, що з курячих сердечок можна приготувати цікаві салати на свято і на кожен день. Ось рецепт з мінімумом продуктів і зусиль.

Мінімум зусиль

Салат с куриными сердечкамиЗнадобиться:

  • курячі сердечка (400-500 г);
  • цибулина (1 шт. велика);
  • солоні огірки (3 шт. середні);
  • майонез (3 ст. ложки);
  • сіль, перець.

Серця відварити до готовності, порізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями, а огірки — смужками.

Всі інгредієнти перемішати в глибокій сковороді, посолити і поперчити за смаком, заправити майонезом.

Салат «Анталія»

  • курячі серця (500 г);
  • маринована кукурудза (1 баночка);
  • гриби свіжі (приблизно 400-500 г);
  • ялтинський цибулю (1 велика цибулина);
  • оцет;
  • оливкова олія;
  • соєвий соус;
  • сіль, перець.

Сердечка відварити, нарізати невеликими шматочками. Гриби підсмажити у невеликій кількості олії. Цибуля обшпарити окропом, віджати. Все з’єднати в салатниці, заправити оцтом, оливковою олією, додати за смаком соєвий соус і сіль з перцем. Описану заправку можна з успіхом замінити на звичний майонез. Відмінний варіант для святкового застілля.

Отже, курячі сердечка не варто обходити стороною при закупівлі продуктів. Вони відмінно доповнять раціон, більш того, зроблять його різноманітним і корисним. А корисно — зовсім не означає несмачно, особливо в цьому випадку. З сердець виходять ситні ласощі, а рецепти, між іншим, будь-яка господиня може трансформувати відповідно до власних вподобань.

Загрузка...