Як смачно приготувати камбалу на сковороді і не тільки?

Секреты приготовления вкусных блюд из камбалы

Камбала — корисна і смачна морська рибка. Але з-за неправильного приготування вона не користується великою популярністю. Як смачно приготувати камбалу? Питання хороший і простий. Для цього насправді не потрібно особливо старатися.

Приготування камбали

Рисове борошно зробить рибу соковитою. Приготувати камбалу смачно, головне, знати кілька секретів.

По-перше, треба добре очистити рибу від луски, щоб під час приготування не було специфічного запаху. По-друге, якщо ви хочете посмажити рибу на сковорідці, слід запанірувати її в рисовому борошні. І хоч це звучить дещо екстравагантно, насправді рисову муку можна знайти в будь-якому великому супермаркеті.

Саме завдяки цьому інгредієнту камбала не буде пережареної і сухий. По-третє, важливо правильно підбирати спеції до страви. Тут головне — знати, що готують камбалу зі спеціями не так, як звикли думати. Рибу потрібно не натерти цими спеціями, а додати їх в паніровку — до сухарів або борошні. Які спеції додавати? Обов’язково імбир, мускатний горіх і куркуму.

Использование рисовой муки для приготовления камбалыІснує безліч рецептів смачною, соковитою камбали, але варто довіряти тільки перевіреним. Отже, рецепт смаженої камбали, який порадує всю сім’ю.

Які необхідні інгредієнти для страви:

  • одна велика риба з ікрою;
  • по одній столовій ложці борошна рисової і пшеничної;
  • соняшникова олія для смаження;
  • лимон для прикраси страви;
  • спеції до риби — за бажанням.

Спосіб приготування: в одній посуді змішати два сорти борошна, спеції і сіль. Помити і очистити рибу: слід обрізати плавники і хвіст. Далі потрібно нарізати рибу порціонними шматочками, обваляти в борошняної суміші і обсмажити на сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Смажену готову рибу можна збризнути соком лимона або просто покласти поруч з нею на тарілку скибочки фрукта. Приємного апетиту!

Цей варіант камбали досить відомий і вважається класичним. З ним ви точно не прогадаєте, і у вас вийде дуже смачна рибка, яка прикрасить будь-який стіл.

Загрузка...

Смачно і з помідорами, і в сметані

Камбала приготовленная с помидорамиЯк приготувати камбалу смачно і оригінально? Такі рецепти в основному описують, як приготувати запечену рибу в духовці. І це відмінний варіант! По-перше, він корисний, а по-друге, камбала, запечена в духовці, виходить дуже ніжною і смачною.

Є неймовірно смачний рецепт такого блюда, яке не вимагає дорогих продуктів, а готується з тих, що зазвичай є в холодильнику кожної господині. Це камбала, запечена з сиром і помідорами. При цьому така рибка вважається стравою високої кухні.

Інгредієнти:

  • 1 кг камбали;
  • 150 г твердого сиру на ваш смак;
  • 2 помідори;
  • 3 ст. л. сметани;
  • цедра і свіжий сік 1 лимона;
  • кріп;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт: рибу очистити, помити, висушити, а потім посолити і поперчити. Після цього гарненько полити її соком лимона. Потім сметану змішати з цедрою лимона і кропом. Рибу викласти на деко, змащене рослинним маслом, а краще на фольгу. Змастити рибку сметанною масою, а зверху викласти помідори, порізані кільцями. Після цього овочі посипати натертим сиром. Закрити фольгу. Рибку треба запікати в духовці 30 хвилин при температурі 180°С.

Подібним чином камбалу можна запікати і просто в лимонному соку або з одними помідорами — теж буде дуже смачно.

Загрузка...

Камбала в сметані

камбалы, запеченной в сметане.Особливої уваги заслуговує рецепт камбали, запечена в сметані.

Для цього рецепта знадобиться:

  • 1,5 кг камбали;
  • 200 г сметани;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • перець і сіль за смаком.

Камбалу почистити, помити і натерти сіллю. Приготувати спеціальний деко для запікання, змастити рослинним маслом або покрити пергаментом і викласти на нього рибу. Запікати протягом години на середньому вогні. В цей час готувати соус: злегка обсмажити борошно, влити в неї сметану, посолити, поперчити і зняти з вогню. Щоб соус не охолов і дійшов до потрібної кондиції, поставити його на водяну баню. За 10 хвилин до готовності, дістати камбалу, полити її сметанним соусом і запікати ще 10 хвилин.

Загрузка...

Риба з апельсином або в багатошаровій

В принципі, рибі надає унікальний смак саме соус. Якщо ви хочете поекспериментувати, можна приготувати рибку в апельсиновому соку.

Що необхідно для цього страви:

  • 1 рибне філе;
  • свіжовичавлений сік трьох апельсинів;
  • сіль і перець за смаком;
  • пшеничне борошно для панірування;
  • соняшникова олія для смаження.

Як приготувати камбалу. Готове філе треба гарненько обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на олії. Коли рибка трохи підрум’яниться, її заливають апельсиновим соком і смажать на сковороді ще 3 хвилини до готовності. Також рибу солять і перчать. Ароматний і соковитий камбала подається до столу з гарніром у вигляді рису з овочами.

А якщо ви віддаєте перевагу просту, але ситну кухню, вам підійде рецепт камбали, яка фігурує в пирозі.

Для цієї страви знадобиться: 0,5 кг відвареного філе камбали, 1 л води, 2 кг пшеничного борошна, 2 яйця, 7 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 20 г дріжджів, 50 г вершкового масла, 50 г рослинного масла, 1 склянка рису, 1 голівка ріпчастої цибулі.

Спочатку потрібно приготувати налите тісто. Для цього кип’ячену теплу воду змішати з сіллю, цукром, олією і вершковим маслом. Потім додати туди борошно і яйця. Все гарненько перемішати. Окремо змішати дріжджі з невеликою кількістю борошна, все це з’єднати і перемішати.

Для начинки відварити філе камбали і змішати його зі звареним рисом і підсмаженою, дрібно нарізаною цибулею. Спеціальну форму для випікання змастити олією і викласти туди половину тіста. Потім начинку і додати в тісто. Випікати пиріг 40-45 хвилин в духовці при температурі 180°С.

Отже, рибка може бути смачно приготована і для цього потрібні прості якісні продукти. Страви з камбалою стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Приємного апетиту!