Як приготувати зубатку в духовці?

Зубатка в духовке

Деякі господині знають, як готується зубатка в духовці. Це пов’язано з тим, що в нашій країні ця риба не дуже поширена та не користується популярністю. Однак вона славиться ніжним смаком, приємним ароматом і багатьма корисними речовинами, які в ній містяться.

Рецепти приготування зубатки досить різноманітні — її можна тушкувати, запікати, смажити, подавати з різними гарнірами, які підійдуть до смаку кожному члену сім’ї. Запечена в духовці риба — прекрасний спосіб порадувати сім’ю новим стравою, яке приготується без особливих проблем.

Приготування з гарніром

Зубатка з рисом буде готова практично за 20 хвилин, вона не потребуватиме особливих зусиль, а рецепт приготування такого вечері досить простий.

Зубатка с рисомДля нього потрібні прості інгредієнти:

  • 1 ст. л. сметани;
  • 500 г риби (стейк);
  • 75 г твердого сиру;
  • 2 свіжих томата;
  • 150 г рису;
  • сіль за смаком.

Для того щоб смачно приготувати вечерю, необхідно слідувати простим крокам. Перший — відварити рис до повної готовності.

Далі слід взяти харчову фольгу, трохи змастити маслом, викласти готовий рис, на нього покласти не дуже товсто порізані шматочки філе зубатки. Помідори помити, просушити серветкою і порізати кружальцями. Викласти зверху на філе зубатки. Змастити все сметаною і посипати тертим сиром. Фольгу загорнути так, щоб не допустити витікання соку в процесі приготування. Розігріти духовку до 180 º, поставити рибу на 20 хвилин.

Рецепт страви досить простий, не вимагає від господарки особливих зусиль, тому обов’язково увійде у список улюблених.

Риба таким способом буде соковитою, ніжною і ароматною. Це прекрасний варіант вечері з готовим гарніром.

В деяких варіантах пропонується використовувати кетчуп разом зі сметаною, але він може перебити смак риби. Можна також рибу скропити лимонним соком, щоб надати кислинку, але це зовсім не обов’язково, оскільки сметана зробить рибу досить соковитою і без лимона. Зубатка, запечена таким чином, порадує всіх членів сім’ї і гостей.

Ще одним варіантом гарнір, який можна приготувати відразу з рибою, є картопля.

Зубатка з картоплею — дуже ситне блюдо, його краще подавати на обід, для вечері воно буде важким, тут буде більш доречний перший рецепт.

Сыр для приготовления зубаткиДля такої страви необхідний наступний набір продуктів:

  • картопля — 1 кг;
  • сир твердий — 200 г;
  • зубатка — 700 г;
  • цибуля-ріпка — 4 шт.;
  • майонез за смаком;
  • зелень свіжа-за смаком;
  • сіль за бажанням.

Промити і нарізати рибу порційно, змастити деко олією, викласти на нього зубатку. Почистити картоплю, порізати на кубики, половину покласти зверху на рибку, посолити. Цибуля очистити від шкірки і нарізати півкільцями, покласти на картоплю і накрити ще одним шаром картоплі. Всі промазати майонезом і посипати тертим сиром. Можна випікати в фользі, як у першому випадку. Розігріти духовку до 200 º с, поставити деко на 30 хвилин. При подачі прикрасити свіжою зеленню і овочами.

Загрузка...

Випікання в духовці — простий спосіб

Всі запропоновані рецепти не вимагають від господині багато зусиль. Але результат завжди буде радувати, риба буде ніжною, соковитою, до неї підходить будь улюблений гарнір. Як приготувати зубатку з гарніром у вигляді рису, описано вище. Тут пропонується спосіб випікання без фольги в панірувальних сухарях.

Лук для приготовления зубатки в духовке

Для такої страви знадобиться наступний набір доступних продуктів:

  • панірувальні сухарі — 4 ст. л.;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • риба (зубатка) — 600 г;
  • майонез на розсуд господині;
  • спеції, сіль за смаком.

Ретельно почистити і вимити рибу порізати на порційні шматочки. Взяти деко або форму для випікання змастити олією, викласти зубатку. Посолити, додати спеції і перець за смаком.

Почистити цибулю, порізати його на кільця, викласти їх зверху на шматочки зубатки. Зверху цибулю можна змастити майонезом за бажанням. Або збризнути соком лимона.

Посипати кожен шматочок цієї страви панірувальними сухарями. Розігріти духовку до 200 º с, поставити деко і випікати протягом 20 хвилин. Риба буде мати ніжний аромат і рум’яну кірочку, яка буде оцінена домашніми, особливо вона подобається дітям. Стейки зубатки в духовці — пісне блюдо, яке можна подавати на обід або вечерю з окремо приготованим гарніром на смак господині.

Загрузка...

Зубатка в горщику

Зубатку в духовці можна приготувати ще одним способом, який користується популярністю у багатьох господинь. Її можна запекти в духовці. Рецепт такої страви простий. Він дозволяє приготувати і швидкий, корисний і ситний обід або вечерю.

Зубатка в горшочке

Для приготування необхідний такий набір доступних в магазинах продуктів:

  • морква свіжа — 2 шт.;
  • зубатка — 600 г;
  • цибуля-ріпка — 3 шт.;
  • майонез на розсуд господині;
  • картопля — 1 кг;
  • рослинна олія для запікання;
  • сіль, перець або спеції на розсуд господині.

Промити рибу, видалити шкіру, кістки, порізати на невеликі шматочки. Почистити картоплю, нарізати кубиками. Почистити овочі, що залишилися, нашаткувати, підсмажити в олії протягом 6-8 хвилин.

Взяти горщики для запікання, на дно налити невелику кількість олії, викласти шар риби, потім шар картоплі, овочів, посолити, додати спеції. Залити кожен горщик невеликою кількістю води або бульйону. При бажанні можна покласти ложку майонезу. Розігріти духовку до 200 º с і пекти зубатку в духовці протягом 20 хвилин.

Ці рецепти дозволяють використовувати і іншу рибу при відсутності або небажання застосовувати зубатку, наприклад, палтус, кефаль, які неодмінно порадують домочадців, страви будуть поживними і здоровими.