Як приготувати збірну солянку?

Вкусная сборная солянка

Розглянемо, як приготувати солянку збірну м’ясну — ситна страва, що є представником російської національної кухні. Відноситься воно до супів. Що б ви не задумали — званий обід для великої компанії або скромний вечеря в колі близьких — такий суп підійде для будь-якого випадку. Його аромат, насичений смак і чудовий колір не залишать байдужим жодного гурмана. М’ясна солянка — густий гострий суп.

Готується він на міцному м’ясному бульйоні і містить:

  • набір різних видів м’яса;
  • солоні огірочки, очищені від шкірки і насіння;
  • ріпчаста цибуля;
  • маслини;
  • каперси;
  • томатна паста або свіжі помідори;
  • зелень і спеції.

Саме набір з декількох видів м’яса визначає назву самого блюда. Перш ніж ознайомитися з тим, як приготувати солянку, навчимося варити основу.

Приготування м’ясного бульйону

Мясной бульон для солянкиДля того, щоб зварити бульйон і приготувати збірну м’ясну солянку, можна купити готові бульйонні кубики. Рецепт це допускає. Але дешевше, корисніше і смачніше приготувати основу під суп своїми руками.

Хороший і міцний бульйон вийде, якщо його варити, використовуючи м’ясо з кісточкою. Для цієї мети підійде будь-яка частина — рулька, грудинка, гомілку та інші. Основна вимога до м’яса — воно повинно бути свіжим.

Шматки м’яса укладають у велику каструлю, заливши водою так, щоб вона прикривала м’ясо. На 1 кг кісток з м’ясом беруть 1 літр води.

Дають сильний вогонь, щоб вода закипіла швидко. Потім вогонь зменшують, знімають піну, додають овочі (моркву і цибулину), сіль, 5-6 горошин перцю і продовжують варити (під кришкою), поки м’ясо не стане м’яким. Звичайний час варіння близько двох годин.

Знімають каструлю з бульйоном з вогню, виймають кістки з м’ясом, овочі. Коли рідина охолоне, її проціджують і обов’язково знімають жир, застиглий на поверхні. Якщо жир не зняти, то під впливом тепла він розкладеться, і готовий суп буде мати присмак сала. Згодом знятий жир можна буде використовувати для підсмажування цибулі.

М’ясо відокремлюють від кісток, ріжуть на шматочки, щоб потім використовувати в м’ясний набір.

Загрузка...

Приготування м’ясної солянки

Як правильно приготувати солянку, щоб вона стала улюбленим гарячою стравою? Іноді приготування їжі перетворюється на захоплюючий і цікавий процес. На нього не шкода свого часу, тому що з’являється радість від можливості творити і подавати смачну їжу, насолоджуватися нею в колі сім’ї та друзів. Саме до такої їжі відноситься цей м’ясний суп.

Свежие помидоры для солянкиПриготувати збірну м’ясну солянку досить просто:

  • Ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, обсмажують (5 хв.) на маленькому вогні, потім перемішують з томатною пастою або свіжими помідорами і продовжують смажити ще 3 хвилини. Помідори попередньо очищають від шкірки і подрібнюють.
  • Нарізані огірочки обсмажують на слабкому вогні хвилин 10.
  • М’ясні продукти нарізують шматочками.
  • Підготовлені продукти кладуть у м’ясний бульйон і дають закипіти
  • При подачі в суп додають маслини, каперси, зелень, сметану.
  • Щоб майбутній супчик був гостріший, додають огірковий розсіл. Його кип’ятять і з’єднують з м’ясним бульйоном.

    Коли готування їжі потрібно прискорити, можна варити солянку в мультиварці. За умови, якщо є готовий м’ясний бульйон, час готування складе близько 20 хвилин. Як приготувати збірну м’ясну в цьому випадку? Процес колишній. Відмінність в тому, що овочі готуються в чашу мультиварки на режимі «випічка» під кришкою. Спочатку йде цибуля (5-7 хвилин), потім огірки і маслини (10 хвилин). До них додають м’ясо, наливають бульйон і витримують 5 хвилин.

    Сметана для готовой солянкиПродукти та їх кількість, необхідні для приготування солянки на шість порцій:

    • 300 г м’яса яловичини;
    • 150 г шинки;
    • 100 г сосисок;
    • 150 г нирок;
    • 50 г солоних огірків;
    • 2 великі цибулини;
    • 100 г каперсів;
    • 100 г маслин без кісточки;
    • 50 г томату;
    • 50 г вершкового масла;
    • 100 г сметани.

    Перед подаванням у солянку іноді додають і кружечок лимона, очищений від шкірки.

    Загрузка...

    Солянка м’ясна для святкового обіду

    Багата смакова гамма робить цей суп незамінним і на святковому столі. Як приготувати збірну солянку, щоб здивувати гостей? Є і такий рецепт.

    Долька лимона для солянкиДля виконання знадобляться продукти:

    • м’ясний набір — 500 г м’яса яловичини (для бульйону), 300 г телятини, 150 г шинки;
    • маринад — 50 г маринованих грибів; 50 г томата50 г маслин
    • 2 ст. ложки борошна;
    • 150 р масла;
    • 200 г сметани;

    Для посипання потрібно 2 ст. ложки рубаної зелені — кропу і петрушки, а сіль і перець додають за смаком

    Процес приготування:

    • телятину нарізають шматками і смажать в олії;
    • м’ясо з бульйону і шинку подрібнюють невеликими рівними шматочками;
    • гриби, огірки і маслини дрібно нарізають, злегка обсмажують, а потім тушкують у маслі під закритою кришкою;
    • по 50 г борошна і масла розтирають на сковороді. Як суміш підрум’яниться, її розбавляють бульйоном (стакан);
    • м’ясний бульйон з’єднують з борошняної сумішшю, додають томат, сметану, маринад і кип’ятять 5-10 хвилин;
    • додають м’ясо і ще раз доводять до кипіння.

    Перед подаванням посипають зеленню.

    Загрузка...

    Поради від досвідченого кухаря

    На питання, як правильно приготувати збірну м’ясну солянку, будь-кухар опише процес варіння — скільки, коли і куди покласти. У нього завжди знайдеться власний рецепт для приготування того чи іншого блюда. А ще у нього можуть бути власні секрети.

    Наприклад, такі:

  • Готуйте велику каструлю бульйону. Його можна заморозити невеликими порціями, щоб використовувати потім у міру потреби.
  • Готову солянку можна приготувати заздалегідь і заморозити. Коли знадобиться, розморозьте і розігрійте на слабкому вогні.
  • Не рекомендується кип’ятити м’ясну солянку з маслинами. Від цього змінюється колір і погіршується смак готової страви.
  • Розлийте суп в супові чашки і зверху насипте трохи свіжозмеленого перцю. А прикрасами послужать листочки петрушки.
  • Подавайте збірну солянку з теплим часниковим хлібом. Для цього багет наріжте товстими скибками і змастіть їх тонким шаром вершкового масла з подрібненим часником і дрібно порізаною петрушкою. З’єднайте скибочки, оберніть батон фольгою і запікайте в духовці на середньому вогні 10 хвилин.
  • Приємного апетиту.