Як приготувати відбивні зі свинини?

Рецепты отбивных из свинины

Як приготувати відбивні зі свинини? Питання, на який досвідчені господині відповість посмішкою. Тому що це блюдо готується просто.

Все що потрібно для приготування відбивної — це свіже м’ясо, кулінарний молоток, сковорода або духовка і спеції. М’ясо нарізати на шматки завбільшки з долоню, відбити молоточком з двох сторін і обсмажити або запекти.

Загрузка...

Секрети приготування відбивною з свинини

Смачно приготувати відбивні можна шляхом швидкої смаження. Це прекрасний спосіб отримати більше порцій з невеликої кількості першосортного м’якого м’яса, наприклад, стейка або філе свинини. Готується це досить швидко.

Близько п’ятнадцяти хвилин, щоб посмажити відбивні зі свинини на сковороді. Шматки нарізаються товщиною не більше 1 см, злегка відбиваються і швидко обсмажують на сильному вогні з двох сторін. Плюсом такої обробки є і те, що м’ясо залишається не тільки м’яким, але і соковитим.

Приготувати соковиті відбивні з жорсткого м’яса дозволить маринування — метод, який допомагає роздрібнити його волокна і надати йому м’якість.

Подготовка кусков мяса для отбивныхДля свинини використовується маринад, складається з:

  • сухе біле вино — 300 мл;
  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • цибулина і моркву, нарізані дрібно;
  • часник подрібнений — 1-2 зубчики;
  • чорний перець — 6 горошин;
  • пряні трави, лавровий лист, петрушка, розмарин, чебрець.

Всі інгредієнти змішуються в мисці і настоюються. У готовому маринаді свинину замочують від 30 хв і більше. Смажать мариновані відбивні зі свинини на сковороді не більш 20 хв.

Особливо ніжним і смачним вийде блюдо, якщо отбивное м’ясо перед смаженням вмочити у збите яйце і обваляти в борошні або в їх поєднанні. Зробити суміш дуже просто. Потрібно змішати яйце 2 ст. л. борошна до однорідного стану.

Знаючи секрети, як правильно готувати відбивні, господині (кухаря) всіляко урізноманітнюють блюдо, дивуючи своїх близьких.

Відбивні в м’ятному желе для пікніка

Сочные отбивные из свинины в мятном желеСоковиті відбивні зі свинини в м’ятному желе — вишукана й проста їжа, яку можна їсти руками, тому вона як не можна краще підходить для святкового пікніка.

Приблизно 30 хв піде на підготовку, 25 хв на смажити в духовці. Потім м’ясо охолоджується протягом п’яти годин.

На 8 порцій знадобиться відповідно:

  • 8 шматків свинини на кісточці (корейка). М’ясо потрібно відбити, зрізати зайвий жир, залишивши тільки цілий шматок м’яса на кістці, частина її очистити.
  • 2,5 склянки желе. Готується з желатину і м’ясного бульйону, дотримуючись інструкції на упаковці. Слід пам’ятати, що продукт попередньо замочують водою. Краще, якщо його замочити на ніч, а з ранку почати готувати желе і відбивні зі свинини в духовці.
  • 2 ст. л. нарізаної свіжої м’яти.
  • Сіль, бальзамічний оцет і перець за смаком. Горошини чорного перцю варто змолоти перед готуванням.
  • 1 качан хрусткого салату, який слід тонко нарізати.
  • Отбивные с грибным соусомЯк продукти будуть підготовлені, можна приступити до приготування страви:

  • Нагріти духовку до 220º. Покласти шматки свинини у форму для печені, щедро посолити і поперчити. Смажити 25 хв для середньої обжарювання або 30, щоб вийшло добре просмажене м’ясо. Потім дати охолонути в кімнаті і поставити в холодильник на 4 ч.
  • Для желе замочений желатин розвести м’ясним бульйоном, додати м’яту, столову ложку оцту, нагріти на водяній бані, поки крупинки повністю розчиняться. Зняти з вогню і рівномірно обмазати відбивні. Дати застигнути шару і знову обмазати. Так продовжувати, поки не закінчиться желе.
  • Готове м’ясо викласти на листя салату. Кісточку прикрасити гофрованої серветкою, так буде зручно тримати її в руках.

    Загрузка...

    Відбивні з грибним соусом

    Отбивные в кленовой глазуриКоли до приходу гостей залишається зовсім мало часу, можна приготувати відбивні зі свинини в духовці швидким способом. Шматки свинини товщиною в 1 см, злегка відбити, натерти сумішшю оливкової олії, солі і чорного перцю, викласти у форму для спекотного і випікати 20 хв при температурі 220°.

    Виходять дуже смачні відбивні з хрусткою верхньою скоринкою. Поки м’ясо смажиться, готується гарнір — рис або картоплю. Прісний смак можна освіжити соусом.

    Готуємо його наступним чином. У сковороді обсмажити нарізані ріпчасту цибулю, зелений перець і гриби (100 г консервованих печериць). Всипати 2 ст. л. борошна, і помішуючи, влити склянку молока. Довести до кипіння, готувати 2 хв. Зняти з вогню, влити 2 ст. л. лимонного соку.

    Відбивні в кленовій глазурі для святкового столу

    Чудове частування вийде, якщо приготувати відбивні зі свинини в духовці, потім покрити їх глазур’ю і подати гостям.

    Готуємо кленову глазур:

  • У сковороді закип’ятити чверть склянки оцту.
  • Влити половину склянки кленового сиропу і прогрівати 10 хв на маленькому вогні.
  • Ложку крохмалю розвести водою (3 л), влити в суміш з сиропом. Готувати до загустіння.
  • Відбивні посипати коричневим цукром і поставити в духовку на 2 хв.
  • Полити глазур’ю.
  • Подавати відразу після приготування.

    Загрузка...