Як приготувати вершковий соус для макаронів?

Вкусный сливочный соус для макарон

Відварити звичайні макарони по силам будь-якої господині, але ж набагато смачніше буде приготувати вершковий соус для пасти, щоб вже навіть язик не повертався назвати блюдо буденним і простим. До того ж рецепт створення такої підливи можна використовувати не тільки для макаронних виробів, але і для будь-якого іншого гарніру, наприклад, для риби або картоплі.

Макарони, або як їх називають у світі кулінарії паста, відмінно поєднуються з різного роду соусами, варіацій яких сьогодні є досить чимало. Пасту під соусом можна вживати і подавати гостям як окрему страву, без рибних та м’ясних продуктів (як до цього звикли люди пострадянського простору).

Вибір того чи іншого соусу дуже часто здійснюється в залежності від таких характерних особливостей, як наявність місцевих продуктів або від кліматичних умов.

В цілому рецепт будь-якого соусу додасть будь-якій страві дивовижний і неповторний смак, і тому їх створення — широке поле для фантазії кулінарів і господинь.

Однак захоплюватися такого роду стравами дуже часто не рекомендується, особливо тим особистостям, які стежать за фігурою. Вершковий соус для макаронів хоч смачний і ситний, він ще і дуже калорійний.

Сьогодні вашій увазі представлений окремий вид соусу. Поговоримо про те, як приготувати вершковий соус в домашніх умовах, а також розглянемо кілька варіацій такий підливи для макаронних виробів.

Загрузка...

Класичний вершковий соус

Для новачків у приготуванні вершкового соусу, краще починати з простого. Тому представляємо класичний рецепт соусу для макаронів. Що стосується вершків, можна використовувати як 20%, так і 10%, особливої різниці при вживанні не буде відчуватися. Ще один важливий момент стосується приправ. Не рекомендується, крім солі і чорного перцю, використовувати інші спеції, оскільки вони просто можуть зіпсувати ніжний смак вершкового соусу для пасти.

Твердый сыр для приготовления сливочного соусаДля приготування 3-4 порцій потрібні такі інгредієнти:

  • вершки — 200 мл;
  • плавлений сирок — 100 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;
  • сіль і перець за смаком.

Налити в сотейник вершки підігрійте, не доводячи до кипіння. Після до них необхідно натерти половину твердого і весь плавлений сир. Гарненько перемішайте суміш і приправте сіллю з перцем. Головне не переборщити, щоб не зіпсувати смак.

У вас повинна вийти підлива густої консистенції, як сметана. Можна для жирності і насиченості додати вершкове масло.

Рецепт приготування вершкового соусу на даному етапі закінчений, залишилося додати в сковороду з пастою. При бажанні для соусу можна зробити улюблену м’ясну або цибулеву засмажку.

Вишуканий грибний вершковий соус

Використовуючи класичний рецепт, можна дати волю фантазії і придумати щось новеньке, спираючись на власні уподобання. В якості прикладу можна приготувати мускатно-грибний соус на основі вершків.

Грибы для приготовления мускатно-грибного соусаГотують таку смакоту за допомогою наступних продуктів:

  • улюблені гриби — 200 г;
  • цибуля ріпчаста-1 шт.;
  • тертий сир — 125 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • мускатний горіх — 2 щіпки;
  • вершки — 150 г;
  • сухі спеції за смаком;
  • рослинна олія;
  • зелень;
  • сіль і перець за смаком.

Гриби можна використовувати будь-які, але в свіжому вигляді. Їх слід помити і дрібно порубати. Цибулю почистіть і теж дуже дрібно наріжте, після чого підсмажте на невеликому вогні до м’якості. У сковорідку тепер можна додати гриби і сухі приправи, злегка посоліть. Потушкуйте грибну суміш, а через 7 хвилин зменшіть вогонь і накрийте кришкою.

Через 15 хвилин, коли зажарка приготується, додайте вершки і тушкуйте ще пару хвилин. У гарячу масу, помішуючи, потрібно всипати тертий сир і довести до повного розчинення. На завершення залишилося прибрати сковороду з плити, додавши подрібнений часник і зелень. При додаванні великої кількості часнику можна отримати пікантну злегка гостреньку підливу.

Якщо, використовуючи даний рецепт, соус виходить дуже густим і комочкообразным, після його приготування можна збити в блендері. Залишилося приготувати спагетті вищого сорту і полити, поки вони гарячі, ситним і вишуканим соусом.

На завершення кулінарного майстер-класу, можна відзначити, що кожен соус по-своєму оригінальний і смачний, при цьому використовувати його можна не тільки для макаронних виробів. А ще при бажанні можна створити власний неповторний рецепт, яким будете радувати свою сім’ю, а також дивувати гостей. Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Загрузка...