Як приготувати сухарики з часником в духовці?

Сухарики с чесноком

Багато люблять сухарі, але звичайний сушений хліб подобається далеко не багатьом. А сухарики з часником в духовці готуються швидко, виходять смачними, ароматними, і в такому вигляді порадують як саму господиню, так і гостей.

Такі грінки підійдуть до багатьох страв. Їх можна їсти з супом, додати в салат або ж вживати просто так. Сухарі можна зробити з будь-якого хліба: білого, житнього, з висівками, батона. Запечені з білого хліба більше підходять для супів і салатів, а житні — відмінно поєднуються з пивом.

Загрузка...

Рецепти приготування сухарів

Самі смачні грінки виходять виключно зі свіжого хліба. Величезним плюсом домашніх грінок у порівнянні з магазинними є те, що у домашніх немає ніяких шкідливих добавок.

Рецепт складається самою господинею. Також ще одним плюсом є і те, що можна надавати сухарів будь-яку форму: довгасті, квадратиками, у формі зірочок або сердечок. Обмеження є лише в уміннях кухаря.

Чеснок для приготовления сухариковПриготувати грінки з часником в даний час не складає ніяких труднощів. Тим більше що в розпорядженні у людини стільки видів техніки. Головне — підібрати потрібний рецепт. Не так важливо, чим ми їх готуємо: в мікрохвильовій печі, духовці або на сковороді. Кожен рецепт по їх приготуванню унікальний. Але скрізь згадується про те, що чорний хліб більш напитан вологою, ніж білий. Про це варто пам’ятати, коли починаєш приготування сухарів.

Найпростішим способом того, як приготувати грінки, є звичайна сушка хлібобулочних виробів. Цей рецепт відомий здавна. Наші предки робили так, щоб як можна довше зберегти продукт. Зараз рідко зустрінеш любителя таких сухарів. Тим більше що грінки найчастіше роблять до пива, а звичайний сушений хліб зовсім не підходить до даного напою.

Є ще один простий рецепт сухариків, приготування яких відбувається в мікрохвильовій печі. Хліб, порізаний кубиками, викласти в тарілку і ставиться в мікрохвильову піч. Включаємо режим гриль і готуємо наші грінки до утворення золотистої скоринки. Швидко, зручно, але не так смачно, як з духовки.

Але якщо ваш рецепт не містить жодних смакових добавок, наприклад, солі, перцю чи інших спецій, то вийдуть просто сухарі без вираженого смаку. Такі вироби зазвичай використовують для різних супів.

Як приготувати сухарики з часником

Приготувати смачні грінки з часником до пива досить просто. Достатньо, щоб під рукою було все необхідне. А потрібно для цього небагато: духова шафа, хліб, сіль, сушений або свіжий подрібнений часник, зелень сушена (на вибір), масло.

Приготування сухарів займе не більше 40 хвилин.

Нарезка хлеба для приготовления сухариковА смак і аромат у таких сухарів незабутній. У багатьох рецептах рекомендується готувати сухарики без застосування олії. Але тоді вони втрачають свій особливий смак і всі спеції будуть злітати з них під час приготування з-за частого перемішування.

Яку кількість сухарів приготувати, кожен вирішує сам. Але варто пам’ятати, що хліб при сушінні зменшується в обсягах. Розмір самих шматочків визначає час готування. Чим більше шматочки, тим частіше їх потрібно ворушити і довше готувати.

Почати приготування потрібно з хліба. З нього зрізаємо все тверді шкірки і ріжемо на шматочки такої форми, якої треба. Складаємо його в миску, розігріваємо духовку до 220 градусів. У цей час потрібно зайнятися заправкою. Приготування заправки не займе багато часу, тому духовку краще включати до цього. В окрему миску треба налити невелику кількість олії, потім додати часник, спеції, сіль. Все це ретельно перемішується, після чого виливають у чашку до нарізання хліба. Далі треба гарненько все перемішати і викласти на деко. Після цього потрібно поставити все в духовку.

Готується подрібнений хліб на максимальній температурі протягом 5 хвилин, потім треба знизити температуру і кожні 10 хвилин перемішувати хліб на деко. Сухарі будуть готові тоді, коли підрум’яняться. Готуються вони протягом 30 — 40 хвилин. Грінки з часником до пива чудово замінять будь-яку магазинну закуску.

Загрузка...