Як приготувати стейки тріски в духовці?

Стейк трески, запеченный в духовке

Як запекти стейк тріски? Приготувати стейк тріски в духовці зможе навіть не надто досвідчена господиня. Ця корисна, але трохи сухувата риба потребує супроводі інгредієнтів, які зроблять її більш соковитою, а смаку додадуть яскравості.

Рецепти бувають різні. Тріску можна запекти під соусом або приготувати в фользі, обидва варіанти гарантують збалансований смак і ніжну консистенцію страви.

Загрузка...

Тріска в духовці: тонкощі приготування

Томатный сок для приготовления соусаСеред рибного різноманітності тріска завжди посідала особливе місце. Біле щільне м’ясо відрізняється високою поживністю і низьким вмістом жирів, риба має нейтральний смак, відмінно гармонує з будь-якими інгредієнтами: солоними, кислими, пряними або гострими.

Ця риба дуже легко засвоюється організмом, що дозволяє рекомендувати тріску для дитячого і дієтичного харчування. Кухарі ресторанів з задоволенням експериментують, винаходячи нові і цікаві рецепти з тріски.

Для домашньої кулінарії краще всього використовувати готові стейки з філе, очищені від кісток. Як приготувати стейк з тріски правильно? Важливо стежити, щоб риба не пересихала, інакше вона буде жорсткою і несмачною. Тому в духовці тріску готують під кришкою або загортають у фольгу. Фахівці пропонують різні рецепти.

Стейки можна обсмажити для утворення рум’яної скоринки, а потім довести до готовності в розігрітій печі. Для більшої соковитості можна приготувати соус на основі томатного соку, рибного бульйону, масла або вершків. Цією сумішшю заливають рибу перед приготуванням або окремо подають соус і поливають їм страву вже на тарілці.

Незвичайні рецепти: тріска з естрагоновим соусом

Це блюдо в середземноморському стилі відрізняється насиченим, злегка пряним смаком. Тріску в соусі можна подати з молодою картоплею, злегка обсмаженої в маслі. Непоганим супроводом буде і салат зі свіжих овочів: томатів, огірків, солодкого перцю.

Треска приготовленная с эстрагоновым соусомДля приготування страви потрібно:

  • 1 кг очищеної та обробленої на стейки тріски;
  • 0,5 склянки сухого білого вина;
  • 4 гілочки свіжого естрагону (тархуну);
  • 1 ст. ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • 4 ст. ложки сухарів з білого хліба, попередньо потовчених;
  • сіль, чорний перець.

Філе сьомги потрібно промити в холодній воді й обсушити паперовим рушником. У товстостінній сковороді розігрівається 1 ст. ложка вершкового масла, потім викладається підсолена і поперченная риба, попередньо промитий і просушений естрагон. Все заливається вином.

Сковороду потрібно закрити кришкою і помістити в розігріту духовку на чверть години. Після цього страву рівномірно посипається товченими сухарями і залишається в духовці ще на 10 хвилин. Щоб тріска покрилася золотистої хрусткою скоринкою, перед тим, як вийняти її з печі, можна включити гриль на 1-2 хвилини.

Загрузка...

Як приготувати стейк тріски у фользі: прості рецепти

Приємним тонким смаком відрізняється риба, приготована в фользі. Оригінальні нюанси додасть попередньо обсмажену цибулю, а соус, на основі вершкового масла і лимонного соку, додасть страві завершеність. Приготовлену таким чином тріску подають з картопляним пюре або розсипчастим рисом. Гарним супроводом стане келих добре охолодженого білого вина.

Стейк трески в фольгеДля приготування знадобиться:

  • 750 г філе тріски, розділеного на стейки середнього розміру;
  • 1 маленька цибулина;
  • пучок зелені петрушки;
  • 1 лимон;
  • 100 г вершкового масла;
  • сіль, мелений чорний перець за смаком.

Цибулю дрібно ріжеться і обсмажується на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору. Важливо не давати луку темніти, інакше страва набуде гіркуватий смак. Фольга розрізається на квадрати, в центр кожного укладається стейк тріски, попередньо промитий, обсушенный і натертий сумішшю солі і чорного меленого перці.Кожен шматок сбрызгивается маслом, що залишилися в сковороді.

Поверх рівномірно розкладається обсмажену цибулю. Згортки з тріскою загортаються так, щоб сік не витікав, а потім викладають на деко. Страва готується 20-25 хвилин у попередньо розігрітій духовці.

В окремому посуді змішується розтоплене вершкове масло, рибний бульйон, сік лимона і дрібно нарізана зелень петрушки. Соус можна збити блендером, він повинен злегка помутніти. Стейки тріски розкладаються по підігрітим тарілках, поливаються олійно-лимонним соусом і подаються негайно.

Тріска з томатами

Треска с томатамиТріску в фользі можна приготувати і інакше. Необхідну пікантність блюду додадуть свіжі помідори. Краще всього вибрати стиглі овочі м’ясистих сортів з насиченим солодкувато-кислим смаком.

Для приготування знадобиться:

  • 4 великих стейка тріски;
  • 2 стиглих помідора середнього розміру;
  • 100 г моцарели;
  • морська сіль;
  • свіжозмелений чорний перець.

Промиті, обсушені і натерті морською сіллю стейки викладаються на квадрати фольги. Помідори і сир моцарелла нарізати товстими кружальцями. На кожен стейк викладається моцерелла і накривається кружальцями помідорів. Згортки зі стейками розміщуються на деку і запікаються в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Потім згортки розгортаються деко і ставиться в духовку ще на 5 хвилин

Готові порції обережно вивільняються з фольги, розкладаються на підігрітих тарілках і посипаються свіжомеленим чорним перцем. Кожну порцію можна прикрасити листочками свіжого базиліка. Окремо подаються тости з білого хліба, обсмажені у вершковому маслі.

Як запекти стейк з тріски з картоплею

Дуже смачне блюдо для сімейного вечері — стейки тріски на картопляної подушці. Оригінальні нюанси додадуть оливки і зелень. Класичні середземноморські рецепти передбачають використання базиліка, але його можна замінити розмарином, чебрецем або зеленню петрушки.

Стейк из трески с картофелемДля приготування страви потрібно:

  • стейки тріски (загальна вага близько 1 кг);
  • 1 кг картоплі;
  • жменю маслин без кісточки;
  • 3 червоні цибулини середнього розміру;
  • бальзамічний оцет;
  • оливкова олія;
  • 0,5 лимона;
  • кілька гілочок свіжого базиліка;
  • сіль;
  • свіжозмелений чорний перець.

Картоплю ретельно миють щіткою, чиститься і ріжеться великими кубиками, потім коренеплоди відварюють до напівготовності в підсоленому окропі і відкидається на друшляк. Дрібно нарізаний цибуля обсмажується в розігрітій оливковій олії до золотистого кольору. До цибулі потрібно додати маслини без кісточок, порізані кільцями, сіль, мелений чорний перець і невелика кількість бальзамічного оцту. Потім в суміш викладається картопля, акуратно перемішується.

Велику жароміцну форму потрібно змастити маслом і рівномірно розподілити по дну картопляно-цибульну суміш. Поверх рівномірно розкладаються стейки тріски, посипаються сіллю, перцем і подрібненим базиліком. Кожен шматок злегка сбрызгивается свіжовичавленим лимонним соком. Блюдо запікається в добре нагрітій духовці близько 25 хвилин, подається з зеленим салатом, заправленим оливковою олією і лимонним соком.

Пряна тріска в індійському стилі

З тріскових стейків можна приготувати смачну страву з пряно-солодкуватим акцентів. Краще всього подати його з розсипчастим рисом або скляною локшиною.

Для приготування знадобиться:

  • 2 великих стейка тріски;
  • 1 велике кисло-солодкий апельсин;
  • 1 ч. ложка приправи каррі;
  • 0,5 ч. ложки меленої паприки;
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна;
  • 100 г свіжих печериць;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • сіль.

Стейки промиваються і обсушиваются паперовим рушником. У плоскій тарілці змішується приправа каррі, мелена паприка і борошно. Натерті сіллю стейки обвалюються в борошняної суміші і обсмажуються в розігрітому вершковому маслі до рум’яної скоринки.

Апельсиновий сік вичавлюється в окрему ємність. Гриби нарізати тонкими пластинками і обсмажуються св сковороді, де готувалася тріска. Стейки викладаються у термостійку форму, поверх кожного шматка розміщуються печериці.

Все заливається апельсиновим соусом, потім форма поміщається в добре розігріту духовку на 20 хвилин. Стейки розкладаються по підігрітим тарілках і поливаються соком, що залишився в жаровні. Страву можна прикрасити тонкими завитками апельсиновий цедри.

Загрузка...