Як приготувати солянку з капусти і сосисок?

Вкусная солянка с сосисками

Солянка з сосискою стане найкращим рішенням для економії сімейного бюджету та отримання чудового блюда. Кожен з нас знає чудове блюдо під назвою «солянка». Її рецепти мають свої особливості і складності. В першу чергу це пов’язано з наявністю декількох сортів м’яса в її складі.

Однак існує більш економічний рецепт солянки, який не вимагає великих фінансових вкладень і значного часу для виготовлення страви. І це солянка з сосискою.

Загрузка...

Солянка з капустою і сосискою, приготовлена традиційним способом

Рецептів створення цього чудового блюда існує дуже багато. Його готують із застосуванням газової плити, на багатті, а деякі роблять солянку з сосисками в мультиварці. Однак ми розглянемо традиційний рецепт.

Капуста для приготовления солянкиПриготувати солянку нам допоможе кілька основних продуктів, без використання яких її консистенція не буде оптимальною.

До них відносяться наступні інгредієнти:

  • капуста — 300 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • сосиски — 400 г;
  • лимон — 3 зубчики;
  • помідори — 2 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • сіль, перець за смаком.

Як приготувати солянку з сосискою?

Її рецепт досить простий, але містить при цьому деякі нюанси, на які слід звернути особливу увагу.

Отже, приступимо до приготування цього чудового блюда. Першим ділом візьмемо капусту і нашинкуем її на дрібні шматочки. Можна скористатися спеціальною теркою, яка дозволить створити більш однорідні частини. При її відсутності ніж також цілком підійде.

Нарізану капусту відставимо поки в сторону і займемося картоплею. Його необхідно очистити і нарізати невеликими брусочками. Після чого засипати в каструлю, залити водою і відправити на вогонь. Кількість води не повинна бути занадто великою, оскільки солянка з капусти з сосискою вийде занадто рідкою. Потрібно, щоб вона повністю прикрила картоплю і трохи піднялася над ним.

Молочные сосиски для приготовления рецептаНаступним етапом створимо своєрідну засмажку. Спочатку потрібно обсмажити сосиски. Їх необхідно нарізати кільцями і викласти на сковороду, попередньо змащену олією. Даємо їм трохи підрум’янитися, а в цей час нарізаємо свіжі помідори, які також відправляємо на сковороду.

Тепер прийшла черга солодкого перцю, який ми очищаємо від насіння і видаляємо з нього всі неїстівні частини. Після чого шаткуємо його півкільцями і також відправляємо на сковороду. Додаємо сіль і перець.

Вся наша маса методично прожарюється, єдине, що нам залишається, — це періодично помішувати її. Такий спосіб термічної обробки дозволить сосисок просочитися ароматом перцю і придбати колоритний колір завдяки помідорів. Крім того, використання спецій гарантує особливу пікантність.

Настав час свіжої капусти, її переміщаємо в каструлю до картоплі і продовжуємо варити цю суміш ще протягом 5-10 хв. Крім того, після капусти відправляємо в ємність і всю нашу зажарку, яка миттєво змінить весь колір страви. А ось для додання всіх інгредієнтів особливого аромату буде потрібно якийсь час.

Після закінчення зазначеного вище інтервалу капустяна солянка практично готова. Однак залишився ще нюанс: лимон стане завершальним штрихом» на кухонному «мольберті». Готову солянку з сосискою і картоплею розливаємо по тарілках і додаємо в кожну з них наш «завершальний штрих». Після чого подаємо до столу і насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом готового страви.

Загрузка...

Капустяна солянка з сосисками в мультиварці

Ще одним варіантом приготування цього колоритного страви є створення солянки з сосискою в мультиварці.

Особливо хотілося б відзначити калорійність такого рецепту, оскільки використання цього диво-приладу виключає етап обжарювання інгредієнтів. Це тягне за собою зменшення кількості калорій в готовому блюді. Цей фактор є визначальним при дотриманні дієти.

Свежий лимон для солянкиТому розглянемо набір інгредієнтів, необхідних для створення солянки з сосисками в мультиварці:

  • капуста — 300 г;
  • сосиски — 400 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • зелень — 0,5 пучка;
  • лимон — 3 зубчики;
  • оливки — 0,5 банки;
  • сіль, перець за смаком.

Капустяна солянка в подібному варіанті має досить простий рецепт. Спочатку нарізаємо капустку як можна дрібніше. Після цього викладаємо її на дно чаші пристрою. Сосиски так само, як і в попередньому рецепті, нашинкуем кружечками. Картоплю очищаємо і формуємо з нього невеликі кубики. Усі ці компоненти переміщаємо в прилад і переходимо до наших секретних інгредієнтів.

Оливки нам знадобляться цілими, не потрібно їх розрізати, оскільки в такому вигляді вони додадуть готовому страві особливу пікантність і колорит. Їх висипаємо до інших компонентів, а зверху покриваємо всю композицію дрібно нарізаною зеленню. В її якості можна взяти будь-яку пряну траву.

Оливки для приготовления солянкиКріп, петрушка, кінза — всі ці трави чудово впишуться в «картину» готового страви і додадуть йому незабутній букет смаків. Солянка з капусти з сосискою сформована, залишилося тільки додати спеції і сіль. Тепер можна переходити до процедури приготування.

Для цього на приладовій панелі виставляємо режим «Гасіння» і час на 30 хв. Цього інтервалу чудово вистачить для приготування всіх компонентів. Після закінчення цього терміну відкриваємо кришку пристрою. Саме з цього моменту солянка з сосискою в мультиварці повністю готова.

Розливаємо його по тарілках і подаємо до столу, прикрасивши кожну тарілку часточкою лимона, яка додасть особливу кислинку страви і доповнить композицію його смаків своїм ароматом.

Висновок по темі

Приготувати ароматну солянку можна не тільки з використанням великої кількості м’яса, але і за допомогою звичайних сосисок. Головне, проробляти всі процеси з душею і чітко слідувати обраному рецептом.

Мультиварка, газова плита або звичайний багаття допоможе у створенні чудового блюда, яке буде прикрасою будь-якого столу і припаде до смаку кожному члену вашої родини.

Загрузка...