Як приготувати смажені пельмені на сковороді?

Жареные пельмени

Любителям традиційних російських пельменів відомі десятки рецептів їх приготування, у тому числі і рецепт смажених пельменів на сковороді. Багато люблять в пельменях ніжне тонке тісто, хтось — розмаїття начинок, які можуть підійти як для м’ясоїдів, так і для вегетаріанців, як для звичайних людей, так і для гурманів.

Це блюдо широко поширене в усьому світі, його цінують у Китаї, Італії і навіть Америці. Жоден росіянин не уявляє своєї кухні без улюблених пельменів.

Загрузка...

Практичні поради та прості способи приготування

Улюблене багатьма страву можна не просто варити, але і смажити. Любителі експериментів в кулінарії давно оцінили цей спосіб приготування традиційного російського продукту. Смажити можна свіжі та морожені пельмені, але найлегше це зробити з тим продуктом, який був попередньо отварен.

Пельмени в сметанном соусе и яичной заливкеЩоб смажені пельмені радували їх любителів, слід скористатися кількома порадами:

  • Найкраще прожариваются пельмені невеликого розміру.
  • Коли пельмені смажаться з додаванням окропу, можна покласти до продукту ложку томатної пасти — страва стане смачніше і ароматні.
  • Найкраще смажити продукти з застосуванням оливкової олії.
  • При бажанні отримати не надто черству скоринку, можна накрити сковороду з майже готовим продуктом кришкою і потримати так протягом 2 хвилин.
  • Потрібно регулярно перевертати продукт на сковороді, щоб досягти рівномірності приготування.
  • Для самого простого рецепту знадобляться такі продукти:

    • готові пельмені — 40 штук;
    • олія оливкова;
    • сіль, перець — на розсуд господині;
    • вода — 100 мл

    Це найпростіший рецепт цієї страви. Взяти сковороду з товстими стінками, налити олію, викласти морожені пельмені, посолити, додати спеції за смаком. Підсмажити пельмені з кожної сторони. Після появи рум’яної скоринки влити воду, накрити кришкою і тушкувати на максимальному вогні. Після випарювання рідини зняти з плити, розкласти по тарілках. Подавати зі сметаною або іншим соусом в залежності від індивідуальних уподобань.

    Можна попередньо відварити пельмені до напівготовності. Для цього взяти каструлю, налити в неї води, довести до кипіння, покласти пельмені і накрити кришкою, довести до кипіння. Потримати в каструлі на вогні 5 хвилин. Злити воду, пельмені покласти на сковороду і смажити до готовності, регулярно перевертаючи. На готовність продукту вказує на утворення золотистої скоринки.

    Приготування з сиром і овочами

    Можна приготувати цей традиційний продукт в приємному овочевому соусі.

    Пельмени с сыром и овощамиДля цього слід взяти:

    • пельмені — 0,5 кілограма;
    • болгарський перець — 2 штуки червоного та жовтого;
    • гострий перчик — 2 стручка;
    • ріпчаста цибуля — 2 головки;
    • червоне вино сухе — 60 мл;
    • олія оливкова;
    • сіль, спеції — на розсуд господині.

    Відварити пельмені до напівготовності, як описано в попередніх рецептах. Друшляк і дати воді стекти. Приготувати соус. Очистити і дрібно нарізати цибулю, перець почистити, нарізати на тонкі шматочки, видалити внутрішні насіння гострого перцю і тонко нашаткувати. Всі інгредієнти викласти в сотейник, залити оливковою олією, смажити протягом 5 хвилин. Посолити, додати спеції, вино, тушкувати і відставити у бік. Обсмажити пельмені до готовності, подавати з овочевою піджаркою і сметаною.

    Любителі часнику можуть приготувати це блюдо з його додаванням. Воно буде ароматним, пікантним, корисним для здоров’я, особливо в період епідемій застуди.

    Репчатый лук для приготовления для приготовления соусаДля нього знадобляться такі компоненти:

    • пельмені — 0,5 кілограма;
    • мелена паприка — за бажанням;
    • вода — 0,5 склянки;
    • сіль, перець — на розсуд господині;
    • оливкова олія.

    Для приготування соусу потрібно:

    • майонез або сметана — 4 столові ложки;
    • часник — 2-3 зубчики;
    • зелень за смаком.

    На середньому вогні обсмажити пельмені до готовності на оливковій олії. Посолити, поперчити, додати паприку, гостру або солодку за бажанням. Продукт повинен досягти золотистого кольору з кожної сторони. Це буде говорити про готовність. Залити водою і випарювати її до повного зникнення.

    Для приготування соусу взяти піалу, влити в неї майонез або сметану, можна використовувати майонезно-сметанную суміш у співвідношенні 1:1. Дрібно порубати зелень і додати до соусу, видавити часник і все ретельно перемішати. Викласти на тарілки, подавати порційно, приправленими готовим соусом.

    Загрузка...

    Пельмені в сметанному, сирному соусі і яєчної заливці

    Сметана для приготовления соусаЩоб отримати цікаве блюдо, покрите сирною скоринкою як у гарній італійської піци, необхідно взяти наступний набір інгредієнтів:

    • морожені пельмені — 400 грам;
    • сир — 200 грам;
    • вершкове масло;
    • сіль — на розсуд господині.

    Відварити морожений продукт, для цього взяти каструлю, налити води, посолити, довести до кипіння і покласти пельмені. Варити протягом 5 хвилин, злити рідину. Взяти сковороду, розтопити масло, викласти пельмені. Любителі спецій можуть додати їх на свій розсуд. Обсмажити все до появи рум’яної скоринки, зняти з плити, розкласти по тарілках, посипати тертим сиром.

    Пельмені в сметанною заливці виходять не менш привабливими.

    Для їх приготування знадобиться:

    • готові пельмені — 1 кілограм;
    • молоко свіже — 1 склянка;
    • борошно — 1-2 столові ложки;
    • сметана середньої жирності — 100 мілілітрів;
    • спеції і прянощі — за бажанням господині.

    Жареные пельмениЗмастити маслом сковороду, посмажити пельмені, використовуючи рецепт, описаний вище. З’єднати молоко і сметану, додати спеції і борошно. Збити до єдиної консистенції, уникаючи утворення грудочок.

    Після утворення золотистої скоринки на пельмешках, залити їх соусом і тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою протягом 15 хвилин до густоти соусу. Подавати з дрібно нарубаної улюбленої зеленню.

    Для приготування ніжних пельменів в яєчної заливці знадобляться продукти:

    • готові пельмені — 0,5 кілограма;
    • яйце куряче — 5 штук;
    • сметана або жирні вершки — 3 столові ложки;
    • олія оливкова;
    • томат — 1 штука;
    • зелень свіжа — 1 пучок;
    • сіль, перець — за смаком.

    Використовуючи наведені вище рецепти, посмажити пельмені. Приготувати заливку. Для цього яйця збити з сіллю і сметаною. Нарізати помідор на часточки, додати його до смажених пельменів, тушкувати 2-3 хвилини, зверху залити яєчною сумішшю. Готувати на слабкому вогні до утворення омлету. Перед подачею прикрасити зеленню. В якості соусу чудово підійде аджика або гірчиця.

    Не менш цікавою стравою з смажених пельменів є шашлик.

    Для нього потрібно:

    • пельмені смажені — 0,5 кілограма;
    • шинка — 200 грам;
    • твердий сир — 200 грам;
    • помідори черрі — кілька штук;
    • шпажки для шашличків;
    • олія для смаження.

    Рецепт досить простий. Нарізати сир, шинку великими кубиками, надіти на шпажки готові пельмені, шинку, сир, помідори. Можна при бажанні додати оливки. Викласти на сковороду і обсмажити протягом 2 хвилин з кожного боку до утворення скоринки. Чудово поєднуються з листовим салатом і соєвим соусом.

    Захоплюватися такими стравами часто не варто, оскільки в них багато калорій, і смажене не дуже корисно для здоров’я. Такий спосіб приготування улюбленої страви можна використовувати при нестачі часу або бажання здивувати гостей.

    Загрузка...