Як приготувати смажені кальмари з цибулею?

Смажені кальмари з цибулею — один з найулюбленіших рецептів сучасних господинь. Це блюдо легко приготувати, продукти доступні і коштують не дуже дорого. М’ясо цих морських тварин — це корисний і дієтичний продукт, який позитивно впливає на організм людини, оскільки містить корисні білки і вітаміни.

Морепродукти дозволено вживати у піст, а завдяки їх низькій калорійності вони можуть застосовуватися для харчування людей, що стежать за своєю вагою. Ці продукти дуже легко і швидко готуються, вони не терплять тривалої термічної обробки, оскільки в такому разі стають дуже жорсткими, а їх смак буде схожий на гуму.

Загрузка...

Про кальмарах

КальмарыКальмари користуються популярністю в багатьох кухнях світу, їх смажать, тушкують, консервують. У меню найшикарніших ресторанів завжди є страва з цими морськими мешканцями. Ці страви відомі з часів Стародавньої Греції, де їх називали «крилатої рибою».

Дані корисні морепродукти багаті білком, вітамінами групи В, містять вкрай необхідні людському організму селен і йод, виводять токсини і навіть допомагають при проблемах з пам’яттю і щитовидною залозою. Однак вони можуть містити солі важких металів і смертельно небезпечну для здоров’я ртуть.

Існує кілька простих правил приготування кальмарів в домашніх умовах:

  • Перед тим як приготувати кальмари, їх слід відбити.
  • Розморожувати морепродукти потрібно у воді з додаванням солі або на відкритому повітрі.
  • Продукт заборонено розморожувати в мікрохвильовій печі.
  • Термічна обробка даного продукту повинна тривати кілька хвилин.
  • При дотриманні цих простих правил виходить корисне і смачне блюдо, яке порадує домочадців.

    Способи приготування кальмарів

    Рецепт приготування будь-якої страви з цими морепродуктів досить простий і включає зовсім небагато інгредієнтів. Краще всього ці морепродукти поєднуються з смаженою цибулею та морквою.

    Загрузка...

    Все просто

    Лук репчатый для приготовления блюдаДля простого і корисного страви знадобляться продукти:

    • кальмари — 500 г;
    • цибуля ріпчаста — 300 г;
    • морква свіжа — 300 г;
    • олія — для смаження;
    • спеції — за смаком.

    Нарізати чищений цибулю на тонкі кільця чи півкільця, натерти миту і чищену моркву на крупній тертці. Морепродукти відбити, нарізати кільцями.

    Обсмажити цибулю на олії, не допускаючи підгоряння, лише до золотистого кольору, з’єднати з морквою, тушкувати протягом 5 хвилин. Додати морепродукти, тушкувати 5 хвилин, зняти з вогню, прикрасити зеленню.

    З грибочками

    Рецепт кальмари з цибулею і грибами також порадує любителів середземноморської кухні.

    Шампиньоны для приготовления блюдаЗнадобляться продукти:

    • морожені кальмари — 1 кг;
    • свіжі печериці — 500 г;
    • спеції — за смаком;
    • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
    • олія — для смаження.

    Морепродукти розморозити, обдати їх окропом, промити холодною водою і зняти пленочку, видалити хорду. Порізати на тонку соломку. Почистити цибулю, гриби і все подрібнити кубиками.

    Пасерувати кальмари з грибами на соняшниковій олії протягом 5 хвилин, додати цибулю, тушкувати на дуже повільному вогні 20 хвилин. Подавати можна в теплому і холодному вигляді. При бажанні можна заправити майонезом або сметаною.

    Кальмари з цибулею в сметані

    Відмінний варіант холодної закуски. Блюдо готується дуже швидко, може подаватися як гарнір або у вигляді салату з кальмарів з смаженою цибулею.

    Кальмары с луком в сметанеДля його приготування знадобляться:

    • кальмари — 0,5 кг;
    • вода — 2 літри;
    • сметана — 50 г;
    • цибуля біла — 2 штуки;
    • свіжий кріп — 1 пучок;
    • спеції — за смаком;
    • олія — для смаження.

    Як приготувати кальмари, сказано в попередньому рецепті. Чищені морепродукти порізати кільцями. Почистити цибулю, нарізати на кільця. Пасерувати цибулю в олії до золотистого кольору, додати кальмари, тушкувати 2 хвилини, додати сметану, спеції і тушкувати ще 5 хвилин. За бажанням страву додатково заправляється сметаною або майонезом. Страву подавати холодним з зеленню. Можна готувати цю страву з цибулею і морквою, смак стане м’якше.

    Салат з кальмарами

    Вареные яйца для приготовления салатаНаступний рецепт підійде тим господиням, які хочуть відчувати смак кальмара в салаті, щоб його не забивали інші інгредієнти. Тому рекомендується використовувати мінімум продуктів, при цьому вони повинні бути максимально простими.

    Смак кальмара, всупереч поширеній думці, зовсім не віддає рибою, він більш тонкий і менш відчутний в салаті, ніж смак креветок або восьминогів. Ще одним плюсом даного салату є те, що його приготування не займає багато часу.

    Для його приготування потрібні такі компоненти:

    • кальмари морожені — 6 штук;
    • яйце куряче — 4 штуки;
    • цибуля ріпка — 3 штуки;
    • олія — для смаження;
    • майонез — 1-2 столові ложки;
    • спеції — за смаком.

    Відварити яйця в холодній воді, подрібнити в соломку або кубик. Почистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Морепродукти підготувати, очистити і поварити в підсоленій киплячій воді не довше 2 хвилин. Нарізати тонкою соломкою. Пасерувати цибулю до золотистого кольору, з’єднати всі компоненти і заправити майонезом.

    Салат також може бути приготований з цибулею і морквою. Майонез, за бажанням, можна розбавити сметаною. Замість моркви можна додати часник. Своїм легким для засвоєння білком, ніжним смаком і простотою приготування ці чудові морепродукти підкорять будь-яку господарку і прикрасять будь-який стіл.

    Загрузка...