Як приготувати скумбрію, запечену в духовці з картоплею?

Скумбрия с картошкой

Скумбрія з картоплею в духовці виходить дуже смачною, поживною, соковитою, ніжною і ароматною. До того ж блюдо готується дуже швидко і має вишуканий смак.

Це блюдо можна приготувати з свіжої і свіжомороженої риби. Краще вибирати рибу середніх розмірів. Вона добре і швидко пропікається і виходить смачною. Овочі можна вибирати на свій смак. Слід також врахувати, що вони повинні бути однакових розмірів. Якщо овочі будуть нерівними, то одні можуть пропектися раніше, а інші — залишитися сирими.

Є рецепти з використанням сушених трав або свіжої зелені. Тут теж все індивідуально і залежить від смаку і уподобань.

Загрузка...

Харчова цінність скумбрії

Енергетична цінність — 191 ккал.

Вона багата білками, жирами, ненасиченими жирними кислотами, мікро – і макроелементами, а також вітамінами.

Скумбрия - основной ингредиентУ 100 г атлантичної скумбрії містяться:

  • білки — 18 г;
  • жири — 13,2 г;
  • ненасичені жирні кислоти — 4,2 г;
  • вітаміни PP, A, B1, B2, B5, B9, B6, B12, C, E, D, H, K;
  • макроелементи (сірка — 150 мг, магній — 50 мл, натрій — 100 мг, калій — 280 мг, фосфор — 280 мг та ін);
  • мікроелементи (залізо — 1,7 мг, цинк — 0,7 мг, йод — 45 мкг, мідь — 210 мкг, марганець — 0,1 мг, хром — 55 мкг, фтор — 1400 мкг, молібден — 4 мкг, кобальт – 20 мкг, нікель — 6 мкг).

Скумбрія — дуже смачна риба. Кожна господиня повинна знати, як приготувати скумбрію. Її можна солити, коптити, смажити, тушкувати, варити і запікати в духовці.

Можна приготувати скумбрію у фольгу і запекти в духовці. Її можна подавати з овочами на пару.

Однак найсмачніше блюдо — це скумбрія в духовці з картоплею. Секрет цієї страви полягає в приготуванні. Всі інгредієнти готуються разом, вони просочуються смаками і ароматами один одного.

Скумбрія в духовці з картоплею

Цей рецепт — класичний. Його використовують багато господині. Страву можна подавати як на святковий стіл, так і на кожен день. Готувати його не складно, тому з ним може впоратися будь кулінар, навіть якщо у нього невеликий досвід.

Інгредієнти:

Помидоры для приготовления скумбрии с картошкой

  • свіжа скумбрія — 1 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • помідори (томати) — 3 шт.;
  • зелень (петрушка, кріп) для прикраси;
  • рослинна олія;
  • лавровий лист, мелений чорний перець, сіль за смаком.

Рецепт приготування такий. Рибу промити, очистити від нутрощів. Видалити хвіст і голову. Нарізати на однакові шматочки середнього розміру, не прорізаючи до кінця. Зробити маринад з часниковою суміші. Для цього пропустіть через землянку часник і додайте сіль і мелений чорний перець. Змастіть цим маринадом рибу і залишити просочуватися спеціями протягом 15-20 хвилин.

Картоплю очистити і нарізати на чверті. У невеликій каструлі відварити її з додаванням солі і лаврового листа до напівготовності. Цибулю, лимон і помідори нарізати півкільцями. Деко духовки застелити фольгою. Акуратно укласти на нього мариновану рибу.

У розрізи риби вставити півкільця з лимона і помідор. Навколо дека викласти картоплю. Збризкати рослинним маслом для того, щоб при випіканні вийшла золотава скоринка. Деко ставимо в заздалегідь розігріту до 200° С духовку. Випікаємо скумбрію в духовці протягом 30-35 хвилин.

Перед подачею викладаємо її на блюдо і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу. Рецепт дуже простий, а страва шалено смачне.

Загрузка...

Скумбрія в духовці з картоплею, запечена під майонезом: рецепт

Чеснок для приготовления скумбрии с картошкойДля того щоб зробити страву більш калорійним, рецепт можна додати майонез. Він прекрасно з’єднає всі смаки в одне ціле. Також майонез добре поєднується з рибою та овочами, роблячи їх неймовірно смачними.

Інгредієнти:

  • свіжа або скумбрія свіжоморожена — 1 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • солодкий болгарський перець — 2 шт.;
  • зелень (петрушка, кріп) для прикраси;
  • свіжозмелений чорний перець, сіль за смаком.

Що являє собою рецепт приготування? Свіжоморожену рибу розморозьте, свіжу — промийте. Очистіть рибу від нутрощів. Видаліть голову, хвіст і хребет, наріжте її на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями. Скумбрію замаринувати з цибулею, сіллю і свіжомеленим перцем. Картоплю почистити і нарізати великими шматочками. Змішати з майонезом.

Деко змастити олією, викласти на нього картоплю, змішану з майонезом. Солодкий болгарський перець очистити від серцевини і насіння. Нарізати півкільцями і викласти другим шаром. Промариновавшуюся рибу акуратно викласти зверху.

Випікати скумбрію в духовці при температурі 180° С протягом 40-50 хвилин. Скумбрія, запечена в духовці з картоплею, готова. Перед подачею варто страву прикрасити дрібно нарізаною зеленню. Приємного апетиту!

Скумбрія, запечена в духовці з картоплею і овочами

Овочі дуже добре гармоніюють зі скумбрією. Вибирати можна будь-які сезонні овочі. Найкраще до риби підходять помідори, кабачки, цибулю і болгарський перець. Цей рецепт має на увазі використання саме таких інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • свіжа скумбрія атлантична — 4 шт.;
  • картопля — 1 кг;
  • помідори — 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • солодкий болгарський перець — 2 шт.;
  • кабачки — 2 шт.;
  • рослинна олія;
  • зелень (петрушка, кріп) для прикраси;
  • свіжозмелений чорний перець, сіль за смаком.

Кружочки кабачковЯкий рецепт приготування цієї страви? Рибу добре промити, очистити від нутрощів. Видалити голову, хвіст і хребет. Філе нарізати на шматочки. Картоплю почистити, нарізати на чверті і злегка посолити. Помідори, цибулю і солодкий болгарський перець нарізати півкільцями.

Кабачки — кільцями. Рибу замаринувати з цибулею, сіллю і меленим перцем. Залишити маринуватися 10-15 хвилин. Деко змастити олією. Викласти перший шар з картоплі. Збризнути його рослинним маслом.

Другий шар — овочі. Викладати треба спочатку кабачки, потім помідори. Верхній шар — солодкий болгарський перець. Мариновану скумбрію викладаємо поверх овочів. Збризкуємо все рослинним маслом і відправляємо в духовку. Випікаємо скумбрію в духовці при температурі 200° С протягом 30 хвилин.

Перед подачею не забудьте викласти рибу на красиве блюдо і прикрасити дрібно нарізаною зеленню. У цієї страви власний неповторний смак. Рецепт можна вдосконалити, проявивши фантазію і експериментуючи з різними інгредієнтами і способами приготування.

Загрузка...