Як приготувати сирники на пару в мультиварці?

Вкуснейшие сырники на пару

Сирники на пару в мультиварці — дуже корисне і смачне блюдо. Зазвичай їх обсмажують на сковороді на рослинному маслі. Але можна приготувати сирники і на пару в мультиварці. Такі вироби абсолютно дієтичні, корисні і дорослим, і дітям. Звичайно, у них не буде рум’яної хрусткої скоринки, вони будуть виглядати дещо блідо, але смак виявиться чудовим! Крім цього, як і всі страви, приготовані на пару, вони виходять більш ніжними.

Калорійність парових сирників значно нижче, ніж обсмажених в олії.

Загрузка...

Основний рецепт приготування

З медом і сметаною.

Щоб приготувати сирники в мультиварці на пару, існує основний рецепт.

Сырники на пару с медом и сметанойІнгредієнти:

  • сир — 200 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор 1 столова ложка;
  • борошно пшеничне 50 г;
  • ванілін за смаком.

Сир протерти через сито, щоб не залишилося грудочок. Збити в мисці сир і яйце, покласти цукор і ванілін, ретельно перемішати, додати борошно, яку необхідно просіяти. Замісити тісто, яке має вийти гладким і однорідним. З отриманої маси сформувати 6 сирників, обваляти їх у борошні.

Ємність для приготування страв на пару, що входить в комплект мультиварки, змастити рослинним маслом. Покласти в неї сирники, намагаючись, щоб вони не торкалися один одного. У чашу мультиварки налити 4 склянки (з комплекту мультиварки) гарячої води і включити режим «На пару» на 20 хвилин. Через 20 хвилин, коли пролунає сигнал про готовність, акуратно за допомогою лопатки вийняти готові вироби і покласти на тарілку. Полити медом або сметаною.

Таким же чином можна приготувати сирники в пароварці з фруктами в карамелі.

Як приготувати сирники, описано в основному рецепті. Родзинка тут — гарнір. Для нього потрібно приготувати фрукти в карамелі.

Інгредієнти:

  • велике яблуко — 1 шт.;
  • велика груша — 1 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • масло вершкове — 50 г.

Яблуко і грушу помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і порізати на дольки. Масло покласти на сковороду і розтопити. У розтоплене масло висипати цукор і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Продовжуючи помішувати, нагрівати сироп до тих пір, поки він не почне темніти.Потім покласти в сироп часточки яблука і груші в один шар і швидко обсмажити з двох сторін, щоб фрукти не втратили форму. Зняти з вогню.

Сирники покласти на тарілку, зверху викласти часточки яблука і груші, полити цукровим сиропом.

Бананові і лимонні сирники

Рецепт «Десертні сирники з бананом і родзинками»

Тут замість цукру використовують банан, тому страва виходить і дієтичне, і низькокалорійне.

Сырники на пару с бананом и изюмомВам знадобляться:

  • Сир — 200 р.
  • Борошно пшеничне — 50 р.
  • Банан — 1 шт.
  • Родзинки — 0,5 склянки.
  • Кориця — за смаком.
  • Яйце — 1 шт.
  • Ізюм залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин.

    Сир протерти через сито. Банан також протерти через сито і додати до сиру. Розбити яйце і змішати з сиром і бананом. Додати просіяне борошно і корицю. Родзинки процідити, обсушити на рушнику і викласти в ємність з сиром. Масу добре перемішати. Сформувати 6 сирників і обваляти їх у борошні.

    Викласти сирники в пароварку так, щоб вони не торкалися один одного. У чашу мультиварки налити гарячої води, помістити в неї кошик, поставити режим «На пару» на 20 хвилин. Після звукового сигналу, який повідомляє про закінчення процесу приготування, акуратно вийняти пароварку і перекласти з неї сирну страву на тарілку. Перед подачею до столу прикрасити кружечками банани.

    З лимонною цедрою

    Ще один рецепт приготування сирників, ароматизованих лимонною цедрою. Ніжні кисло-солодкі, з ароматом лимона, вони дивовижно смачні!

    ОладушекВам знадобляться:

  • Сир — 200 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно пшеничне — 50 р.
  • Цукор — 3 столових ложки.
  • Сік лимона — 1 столова ложка.
  • Натерта Цедра лимона — 1 чайна ложка.
  • Листочки свіжої м’яти для прикраси.
  • Всі інгредієнти змішати, як вже було описано вище. Приготувати сирники в мультиварці, викласти на тарілку і прикрасити листочками свіжої м’яти.

    Приємного апетиту!

    При приготуванні їжі на пару зберігаються всі корисні речовини в продуктах. Особливо необхідні страви, приготовані на пару, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Дітям їжа, приготована на пару, набагато корисніше, ніж смажена.

    Охочим схуднути слід віддавати перевагу їжі, приготованої на пару.

    Загрузка...