Як приготувати салат мімоза з консервою?

Классическая мимоза

Як приготувати салат «Мімоза» з сайрою знає практично кожна господиня. І це не дивно. За рівнем популярності салат «Мімоза» стоїть в одному ряду зі знаменитими і легендарними олів’є і оселедцем під шубкою. Класичний салат мімоза з сайрою готується з рибної консерви (лосось, горбуша, сайра), картоплею, морквою, яйцями, сиром і цибулею.

Простіше кажучи, з того, що є на кухні у кожної господині. Тому вибір на користь цієї страви не тільки дозволяє насолодитися його вишуканим смаком, але і не вдарить по кишені вашого сімейного бюджету, що особливо важливо в наш неспокійний час.

Загрузка...

Трохи історії

Морковь для приготовления "Мимозы"За весь час свого існування салат «Мімоза» зазнавав різні зміни у своєму складі. Практично кожна господиня не раз готувала цей салат і, бажаючи внести в нього щось нове, імпровізувала з різними інгредієнтами, що дозволило створити не один десяток рецептів цього популярного страви.

Незважаючи на різноманітність інгредієнтів, різні варіанти приготування, величезний термін давності самого першого класичного рецепту салату і простоту необхідних для нього продуктів, незмінним залишається одне: салат «Мімоза» по праву займає лідируюче місце в кулінарії серед салатів.

«Мімоза» — салат листковий, тому найзручніше його готувати з використанням кулінарних кілець. Подавати його можна як на загальному блюді (або в салатнику), так і порційно. Причому порційна подача може бути обмежена тільки вашою фантазією.

Наприклад, можна подати салат в келиху, широкому склянці або в креманці. Використовуючи велике блюдо для подачі, потрібно пам’ятати, що стінки його повинні бути як можна нижчі. У кращому випадку, якщо блюдо не буде і зовсім мати стінок, щоб не ускладнювати поділ салату на порції.

Процес приготування

Незважаючи на безліч рецептів, готувати ми будемо класичний салат, той, що готували ще наші бабусі: мімозу з рибною консервою, сиром, яйцями і вареними овочами.

Загрузка...

Необхідні інгредієнти

Для приготування нам знадобиться:

Сайра для приготовления салата

  • сайра консервована — 2 банки;
  • картопля — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • яйця — 6 шт.;
  • сир твердий — 150-200 г;
  • майонез — 500 мл;
  • зелень для прикраси і подачі — за бажанням.

Вищевказаних інгредієнтів буде достатньо для того, щоб приготувати салат на 8 порцій (незалежно від того, який варіант подачі буде обрано: порційний або на загальному блюді)

Загальний час приготування (включаючи підготовку) не перевищить однієї години.

Етапи підготовки:

  • Картоплю і моркву необхідно помити й очистити від бруду.
  • Яйця обполіскуємо прохолодною водою.
  • Для того щоб при подальшому натирання картопля не злипався, кладемо його в киплячу підсолену воду. Це умова також необхідно і для того, щоб на картоплі не лопнула шкірка. Варимо 35-40 хвилин. Після чого ставимо картопля під холодну воду на кілька секунд (це дозволить швидко і легко очистити).
  • Очищаємо картоплю натираємо його на крупній тертці.
  • Морква кладемо в каструлю і заливаємо водою. Варимо 25-30 хвилин. Зливаємо воду і охолодити моркву.
  • На дрібній тертці натираємо попередньо очищену моркву.
  • Яйця варимо круто і остуджуємо їх під холодною водою. Потім очищаємо їх від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків.
  • Натираємо окремо яєчні жовтки і білки.
  • Також чинимо і з сиром, натираючи його на дрібній тертці (це додасть сиру легкість).
  • Відкриваємо банку з рибною консервою. Сайру відокремлюємо від кісточок і шкірки і мнемо виделкою.
  • Дрібно ріжемо цибулю.
  • Порядок чергування шарів:

    Порционный вариант салата "Мимоза"

  • Змащуємо блюдо майонезом.
  • Викладаємо натерту картоплю. Змащуємо майонезом.
  • На шар майонезу викладаємо сайру, а поверх неї — дрібно нарізану цибулю. Змащуємо майонезом.
  • Викладаємо натерту моркву. Змащуємо майонезом.
  • Посипаємо шар майонезу натертим яєчним білком. Змащуємо майонезом.
  • Посипаємо натертим сиром. Змащуємо майонезом.
  • Зверху шару з майонезом викладаємо натерті яєчні жовтки.
  • Акуратно знімаємо кулінарне кільце і при бажанні прикрашаємо зеленню.
  • Для того щоб надати нашій страві пікантності, вишуканість і ще більш привабливий вигляд, змащуємо майонезом краю салату і посипаємо їх подрібненими кедровими горішками (горішки можна замінити тертим сиром).

    Наш класичний салат готовий. Завдяки тому, що салат «Мімоза» з сайрою володіє чудовим смаком, вишуканим зовнішнім виглядом і легкістю в приготуванні, він зможе не лише стати головним частуванням на вашому святковому столі, але й урізноманітнити повсякденний вечерю.

    Використовуючи цей унікальний рецепт, ви не тільки приготуєте блюдо правильно і смачно, але і зможете порадувати своїх домочадців і здивувати гостей.

    Загрузка...