Як приготувати пишні оладки на ряжанка?

Оладушки на ряженке

Оладки є популярним десертом в Росії; рецептів безліч, але серед них оладки на ряжанці є самими ніжними та смачними. Можна готувати цю страву з використанням будь-якого кисломолочного продукту: кефіру, сметани, молока, але тільки ряжанка надає йому ніжний аромат і тонкий смак. З цим кисломолочним продуктом можна приготувати саме пишне блюдо, зовнішній вигляд якого порадує домочадців.

Страва добре тим, що воно є ситною, смачним, його можна подавати з різними добавками: варенням, медом, сметаною, вареним або звичайним згущеним молоком. Кожен знайде поєднання по своєму смаку. Рецептів оладок на ряжанці безліч, вони практично не відрізняються від тих, що приготовані з застосуванням інших кисломолочних продуктів. Готуються вони швидко і просто.

Загрузка...

Класичний рецепт

Рецепт досить простий, в ньому використовуються широко поширені інгредієнти, які легко придбати в магазинах.

Пшеничная мука для приготовления оладий

Щоб приготувати оладки на ряжанці, необхідно взяти наступний набір компонентів:

  • яйце куряче — 2 шт.;
  • ряжанка — 0,5 л;
  • борошно — 2 склянки;
  • харчова сода — 1 ч. л.;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — на розсуд господині;
  • вершкове масло — 50 г;
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Взяти глибоку посуд, просіяти борошно, змішати з сіллю, цукром і содою. Відставити в сторону. В окремій мисці ретельно збити яйця, з’єднати з кисломолочним продуктом і продовжувати збивати. Поступово додати суху суміш з борошна і інших компонентів. На плиті розтопити вершкове масло і додати його в тісто, коли останній придбає однорідний склад. В кінці процесу приготування тіста додати ванільний екстракт.

Оладки на ряжанці готуються на сковороді, яку попередньо необхідно змастити рослинним маслом і розігріти. Кожен оладок обсмажувати з двох сторін до тих пір, поки він не знайде однорідний золотистий колір.

Процес приготування такої страви досить простий і швидкий. На все тісто піде не більше 30 хв. Подавати оладки на ряжанці можна зі сметаною, медом або варенням, будь-який інший улюбленої добавкою. Добре страва поєднується зі свіжим молоком, гарячим чаєм, кефіром або іншим улюбленим напоєм.

Приготування на дріжджовому тесті

Застосування в рецепті приготування оладок з ряжанки дріжджів робить продукт пишніше і легше.

Сливочное масло для приготовления оладий

Для цієї страви знадобиться такий набір продуктів, які також широко доступні в магазинах:

  • сухі дріжджі — 10 г;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • вершкове масло — 3,5 ст. л.;
  • ряжанка — 1,5 склянки;
  • мелений мускатний горіх — 1/4 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • цукор — на розсуд господині;
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Залити теплим кисломолочним продуктом дріжджі, додати трохи цукру, який сприятиме прискоренню бродіння дріжджів. Відставити суміш на 20 хв, після появи бульбашок просіяти борошно. В окремому посуді збити яйце, з’єднати з дріжджовий сумішшю.

Можна додати трохи цукру на розсуд господині. Після придбання тестом однорідного складу додати мускатний горіх, корицю, ваніль. Розтопити масло і влити в суміш.

Обсмажувати, як і в попередньому рецепті, на розпеченій сковороді з кожного боку до золотистого кольору. Оладки на ряжанці готові. Подавати, як і в описаному вище рецепті, з улюбленим напоєм і добавкою (сметаною, варенням, згущеним молоком).

Загрузка...

Приготування без яєць

Пишні оладки на ряжанці можна приготувати і без використання яєць. Часто саме цього продукту немає в холодильнику, що зупиняє господинь від приготування такого чудового десерту, як цей. Вийти з ситуації допоможе наступний рецепт.

Сахар для приготовления оладий

Для таких оладок з ряжанки потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • пекарський порошок або сода — 2 ч. л.;
  • вода — 50 мл;
  • борошно — 0,5 кг;
  • ряжанка — 500 мл;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • рослинна олія — 50 р.

Просіяти борошно в глибокій посуді і з’єднати з цукром, содою або пекарським порошком. Акуратно повільно влити кисломолочний продукт і воду, тісто має бути густим і не мати грудочок. Його необхідно постійно ретельно помішувати. Коли тісто придбає однорідний вид, його можна смажити.

Розігріти сковороду, змащену маслом, обсмажити з кожної сторони, не допускаючи того, щоб в середині оладки залишалися сирими. Можна перевірити готовність за допомогою виделки або дерев’яної палички. Смажити на середній температурі, тоді вони добре приготуються і не підгорять.

При подачі на стіл змастити маслом, додати варення або сироп. Таке блюдо чудово поєднується з гарячим чаєм або теплим молоком.

Приготування з яблуками

Дуже добре страва поєднується зі смаком яблук, тому даний фрукт можна додати в тісто у вигляді пюре і тонких шматочків.

Багато господинь не знають, як приготувати оладки на ряжанці з яблуками, але це не складніше, ніж ті рецепти, які описані вище.

Знадобляться такі продукти:

  • сода або пекарський порошок — трохи більше 1 ч. л.;
  • цукор — 20 г;
  • ряжанка — 250 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • яблучне пюре — 150 г;
  • борошно — 250 г;
  • сіль — на розсуд господині;
  • вершкове масло — 20 г;
  • кориця — за смаком;
  • яблуко — 1 шт.

Борошно просіяти, змішати з цукром, содою, сіллю. Окремо ретельно збити яйце, додати молочний продукт, яблучне пюре. Акуратно з’єднати з сухою сумішшю, вимісити густе тісто. Воно повинне мати однорідну структуру.

За бажанням в тісто можна додати мелену корицю, так як вона чудово поєднується зі смаком яблук.

На розігріту сковороду тісто класти порційно, поверх кожної такої оладки з ряжанки покласти тонкий шматочок яблука. Після появи бульбашок тісто можна перевертати і смажити з іншого боку. Подавати готову страву з олією, сметаною, варенням або медом.

Такі оладки з ряжанки порадують близьких, при бажанні яблука можна замінити іншими улюбленими фруктами або навіть овочами (можна використовувати кабачок або гарбуз) і приготувати аналогічним чином. Вся сім’я точно залишиться задоволена цією стравою: діти будуть просити приготувати його знову і знову, дорослі теж не зможуть перед ним встояти.

Загрузка...